Anasayfa /  Yaşam

Çiğli’de bayram hazırlığı tamam

Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkarılmasının ardından hizmetleri aksatmadan yürütmek isteyen Çiğli Belediyesi, kurban satış noktalarında ve kent genelinde önlemlerini artırarak hazırlıklarını tamamlandı.Çiğli Belediyesi ekipleri,...

Abone ol
Abone ol 24 Ağustos 2017 10:19

Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkarılmasının ardından hizmetleri aksatmadan yürütmek isteyen Çiğli Belediyesi, kurban satış noktalarında ve kent genelinde önlemlerini artırarak hazırlıklarını tamamlandı.

Çiğli Belediyesi ekipleri, Kurban Bayramı tatili boyunca yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlemlerini artırdı. Çiğli genelinde çöp toplama ve temizlik hizmetleri yerine getirilirken, kurban yerlerinin temizliği ile mezarlıkların bakımı ve temizliği için özel ekipler kuruldu. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin, bayram süresince parkların ve yeşil alanların bakımı ve sulamasını yapacağı ifade edilirken, veteriner işleri ise nöbetleşe hayvan barınağında görev alınacak. Veteriner Müdürlüğünden ayrıca iki personel, kurulan kurban kriz masası ve kurban denetim komisyonunda görev yapacağı kaydedildi. Belediye zabıtası da Kurban Bayramı tatili boyunca görevlerinin başında olacak. Egekent, Evka 2, Evka 5, Ataşehir, Kaklıç ve Sasalı mahallelerinde kurulacak hayvan kesim yerlerinde görev alarak halkın sağlıklı ve hijyenik koşullarda kurbanlarını kesmesini sağlayacak. Zabıta ekipleri, ayrıca sokaklarda kaçak kesim konusunda denetimlerde bulunarak halkın huzur içinde bayramını geçirmesine katkıda bulunacak.

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, bayram öncesi hazırlıkları tamamladıklarını söyledi. İlgili müdürlüklerin görevlerinin başında olacağını belirten Başkan Arslan, “Hazırlıklarımızı tamamladık ve tüm önlemlerimizi aldık. Ekiplerimiz bayram boyunca görevlerinin başında olacak. Tüm halkımıza huzurlu ve mutlu bayramlar diliyorum” dedi.

Yorumlar