Anasayfa /  Yaşam

Çanakkale merkezli terör örgütü operasyonunda 7 tutuklama

Çanakkale merkezli 3 ilde, terör örgütü PKK'ya üye oldukları ve örgütün propagandasını yaptıkları öne sürülerek gözaltına alınan 14 zanlıdan 7'si tutuklandı.

Abone ol
Abone ol 23 Mayıs 2017 16:53

Çanakkale merkezli 3 ilde, terör örgütü PKK'ya üye oldukları ve örgütün propagandasını yaptıkları öne sürülerek gözaltına alınan 14 zanlıdan 7'si tutuklandı.

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince kent merkezi ve ilçelerin yanı sıra Şırnak ve İstanbul'da terör örgütü üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 14 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilip adliyeye sevk edilen 14 kişiden 7'si tutuklandı. Zanlılardan 3'ü adli kontrol şartı, 4'ü ise savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 17 Mayıs'ta düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK'ya üye olmak ve örgütün propagandasını yapmak suçlamasıyla haklarında soruşturma başlatılan zanlılardan 12'si Çanakkale, biri Şırnak'ın İdil ilçesi, diğeri ise İstanbul'da gözaltına alınmıştı.


Yorumlar