Anasayfa /  Yaşam

Ankara İstanbul arası yürüyüşle kaç gün sürer kaç kilometre?

ANKARA İstanbul arasını Kemal Kılıçdaroğlu yürüyecek. Peki Ankara İstanbul arası kaç kilometre iki kent arasın yürüyüşle kaç gün sürer? Ankara İstanbul yürüyüşü hakkında merak edilenler belli oldu.

Abone ol
Abone ol 15 Haziran 2017 11:01

CHP'li vekil Enis Berberoğlu'nun 25 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklanmasının ardından, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu MYK toplantısı sonrası açıklamada, Ankara'dan İstanbul'a yürüyüş yapacağını duyurmuştu... Ankara'dan İstanbul'a CHP liderinin yapacağı yürüyüşün kaç günde tamamlanabileceği merak konusu oldu.

CHP’li vekil Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından, CHP lideri Kılıçdaroğlu MYK toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulunarak, “Yarın (bugün) saat 11:00’de Güvenpark’ta olacağım. Elimde sadece bir pankart olacak. Üzerinde sadece ‘Adalet’ yazacak… Yarın (bugün) saat 11:00’de Güvenpark’ta olacağım yürüyüşümüzü başlatacağım” demişti…

Kemal Kılıçdaroğlu yürüyüşü Ankara Güvenpark’tan başlayıp, Enis Berberoğlu’nun tutuklu bulunduğu İstanbul Maltepe Cezaevi’nde bitirecek. Yaklaşık olarak bu yürüyüş 19 günde tamamlanacak.

Ankara ile İstanbul arası yaklaşık 429 kilometre. Bu mesafe arabayla yaklaşık olarak 4 saat 52 dakika sürüyor. Uçakla ise 350 km olan yolculuğu yaklaşık olarak 57 dakika sürede tamamlanıyor.

Daha önce 2013 yılının Temmuz ayında seçim barajının düşürülmesi için İstanbul'dan Ankara'ya (eski İstanbul-Ankara yolu) yürüyen Aylin Kotil, yürüyüşünün 18. gününde Ankara'nın merkezine ulaşmıştı. Aylin Kotil, İstanbul’dan Ankara’ya yürüyerek yaklaşık 440 kilometre yol geldiğini söylemiş. Yol boyunca 880 bin adım attığını belirtmişti.


Etiketler kaç kilometre
Yorumlar