Anasayfa /  Yaşam

560 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının atama kurası gerçekleştirildi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca hak sahibi olduğu tespit edilerek Devlet Personel Başkanlığı’na bildirilen 560 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının atama kurası, bugün Devlet Personel Başkanlığı’nda noter huzurunda gerçekleştirildi.

Abone ol
Abone ol 22 Ağustos 2017 16:45

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca hak sahibi olduğu tespit edilerek Devlet Personel Başkanlığı’na bildirilen 560 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının atama kurası, bugün Devlet Personel Başkanlığı’nda noter huzurunda gerçekleştirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 3713 sayılı Kanunun ek 1 inci maddesine göre Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca hak sahibi olduğu tespit edilerek Devlet Personel Başkanlığı’na bildirilen 560 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının atama kurası, bugün Devlet Personel Başkanlığı’nda noter huzurunda gerçekleştirildi. Hak sahiplerinin atama teklifleri yapılırken, atanmayı istedikleri ilk il tercihleri ile öğrenim durumları dikkate alındı. 560 istihdam hakkı sahibinden; 12’sinin mühendis, 23’ünün öğretmen, 20’sinin tekniker, 43’ünün teknisyen unvanlı kadrolara, 38’inin ise öğrenim durumları itibariyle ihraz ettikleri unvanlar dikkate alınarak avukat, uzman tabip, diyetisyen, kuran kursu öğreticisi, veteriner sağlık teknikeri, müze araştırmacısı, sportif eğitim uzmanı, hemşire, biolog, psikolog, sosyolog, sağlık teknikeri, çocuk eğiticisi, çocuk eğitimcisi, kimyager, redaktör, arşiv memuru ve enformasyon memuru, unvanlı kadrolara, 181’inin memur unvanlı kadrolara, 234’ ünün hizmetli unvanlı kadrolara, 9’unun ise işçi kadroların atama teklifleri gerçekleştirildi.

Açıklamada, atananların 347’sinin erkek, 213’ünün kadın olduğu kaydedildi.

Atama tekliflerinin E-uygulama sistemi üzerinden bu kapsamda personel talep eden kamu kurum ve kuruluşlarına yapıldığı, kurum ve kuruluşların; 27’sinin üniversite, 29’unun bakanlık ve bağlı kuruluşu, 2’sinin kamu iktisadi teşebbüsü olmak üzere toplam sayının 58 olduğu bildirildi.

İlgililer atama teklif sonuçlarına 22 Ağustos 2017 tarihi saat 17.00 itibariyle www.dpb.gov.tr adresinden ulaşabilecek. İlgililerin atama işlemleri, yazıların kurumlara ulaşmasından itibaren başlayacak ve bundan sonraki süreçte istihdam hakkı sahiplerinin, kurumların atama işlemlerini tamamlamalarını müteakiben kendilerine tebliğde bulunulmasını beklemeleri gerekiyor.

Yorumlar