Anasayfa /  Yaşam

30 Ağustos provası dosta güven düşmana korku saldı

Sivas’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla askerler tarafından gerçekleştirilen tören provası vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.Sivas’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla askerler tarafından İstasyon Caddesinde tören provası...

Abone ol
Abone ol 24 Ağustos 2017 13:27

Sivas’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla askerler tarafından gerçekleştirilen tören provası vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Sivas’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla askerler tarafından İstasyon Caddesinde tören provası yapıldı. Günün ilk saatlerinde şehrin en işlek caddesinde askeri araçları ve çok sayıda askeri gören vatandaşlar şaşkınlık yaşadı. Kimi vatandaşlar darbe mi oluyor endişesi yaşarken kısa sürede olayın bir prova olduğunu fark etti. Prova dosta güven düşmana korku verdi.

Önce panikledi sonra alkışladı

Askerleri görünce önce paniklediğini dile getiren Hasan Kılıç, "Sabah çarşıda bir işim vardı o yüzden çarşıya geldim. 50.yıl kavşağında askerleri gördüğüm zaman panikledim birden bire şok oldum. Köşede bir polis memuru gördüm yanına gittim sordum bir sıkıntımı var mı diye. Yok bir sıkıntı zaten olamaz da dedi. 30 Ağustos Zafer Bayramı provası var dedi. 15 dakika boyunca askerlerin gelişini gidişini izledim. Gelen gidenler hep soruyorlar darbe mi oluyor şeklinde" dedi.

"Askerimize güveniyorum"

Yurt dışından geldiğini ve askerlere güvendiğini söyleyen Enter Şahin, "Gerçekten de askerimize güveniyorum. Darbecilerden temizlendiğine inanıyorum. Varsa da inşallah onlarda temizlenecektir. Askerimiz ülkemizin ve bizim göz bebeğimiz. Artık askerimizi görünce ben heyecanlanıyorum. Yurt dışından geliyorum. Bu olaya tanık olmak gerçekten de gurur verici bir olay" diye konuştu.

Yorumlar