Anasayfa /  Yaşam

2050'de insanlığı neler bekliyor?

TZOB Başkanı Bayraktar, gıda ihtiyacının 2050’de yaklaşık olarak %60 oranında artacağını belirledi.

Abone ol
Abone ol 12 Ekim 2017 11:20

TZOB Başkanı Bayraktar, “Dünyanın gıda ihtiyacı sürekli artıyor. Beslenme eğilimleri değişiyor. 2050’de dünya nüfusunu beslemek için, şimdikinden yüzde 60 daha fazla gıda üretmek gerekecek” dedi.



Ekonomik hayatın, ticaretin temelinde tarımın olduğunu belirten Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, bütün gelişmiş ülkelerin tarımla kalkındığını, tarımda da dünyanın en büyükleri olduklarını vurguladı.



Tarımın toplumda hak ettiği değeri görmediğini belirten Bayraktar, tarımın, enerjinin de önünde yer alan stratejik sektörlerin başında geldiğini belirterek, dünyada gıda güvencesinden daha önemli bir şey olamayacağını ifade etti.



Gerçek reel sektör



7.6 milyar olan dünya nüfusunun gıda ihtiyacının sürekli arttığını, beslenme eğilimlerinin değiştiğini, yapılan bilimsel çalışmalara göre 2050'de 9.8 milyara ulaşacak dünya nüfusunu beslemek için, şimdikinden yüzde 60 daha fazla gıda üretmek gerekeceğine dikkati çeken Bayraktar, "Bütün bunlar tarımın öneminin azalmayacağını hatta çok daha fazla artacağını gösteriyor" söyledi.


Yorumlar