Anasayfa /  Yaşam

2017 Bekçi alımı başvurusu ne zaman son? Kimler başvurabilir?

İstanbul'da ilçe emniyet müdürlüklerine bağlı mahallelerde çalışmak üzere 700 bekçi alınacak. İstanbul Valisi Vasip Şahin, 16 Şubat Perşembe günü başvuruları başlayan İstanbul'a bekçi alımı yarın sona eriyor. Peki 700 bekçi alımına kimler müracaat edebilir? Bekçi alımı başvurusu ne zaman sona eriyor?

Abone ol
Abone ol 25 Şubat 2017 16:31

stanbul Valiliği ve Kaymakamlıkları için 700 Bekçi alımı başvuruları geçtiğimiz günlerde başladı. Terör olaylarının artması ile çok sayıda asker ve polis alımları yapılmaya başlandı. Yine geçtiğimiz sene Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde bulunan Valilikler yaptığı açıklamasında bekçi alımları yapmaktaydı. Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılan duyuru ile İstanbul Valiliği ve Kaymakamlıkları için toplam 700 bekçi alımı yapılacağı belirtilmişti.

BEKÇİ ALIMI İÇİN BAŞVURULAR NE ZAMAN SONA ERİYOR?

Başvurular 16 Şubat 2017 tarihinde İstanbul'ın ilçe emniyet müdürlükleri aracılığı ile yapılmaya başlandı. Adaylar başvurularını 25 Şubat 2017 tarihine kadar yapabilecek. Peki başvuru yapacak olan adayların sahip olması gerektiği nitelikler nedir?

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada Çarşı ve mahalle bekçisi alımı ile ilgili bilgi verildi.

Açıklamada, "772 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçisi Kanunu kapsamında Emniyet Hizmetleri Sınıfında İstanbul ili mülki sınırları içerisinde görevlendirilmek üzere listede belirtilen boş ilçe kadrolarına 700 ’Çarşı ve Mahalle Bekçisi’ alımı yapılacak olup giriş sınavları valilikçe belirlenecek tarihte Kaymakamlıklarca yapılacaktır. Adayların, başvuru, sözlü ve yazılı sınav sürecinde valilik ve kaymakamlık resmi internet adreslerini takip etmesi gerekmektedir. Adaylarda, aranan şartları taşıyanlar, öncelikle sözlü sınava tabi tutulacak olup sözlü sınavdan geçerli not alan adaylar yazılı sınava girmeye hak kazanacaktır. Yazılı sınav sonuçlarına göre asil ve yedek aday listesi belirlenecektir. Tüm aşamalarda başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşılan adayların işlemleri iptal edilecektir. İlan edilen çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu için müracaatta bulunan adaylar, ilan edilen ilçe kadrolarında değerlendirilerek, ’sadece’ bir ilçe kaymakamlığına müracaat edecek ve o ilçede sınava girecektir. Aday, bekçi olmaya hak kazandığı takdirde sınava girdiği (başvuru yaptığı) ilçe kadrosuna ataması yapılacaktır. Çarşı ve mahalle bekçiliği sınavına lise ve dengi okul mezunları dışında başvuru kabul edilmeyecektir" ifadeleri kaydedildi.


Yorumlar