Anasayfa /  Yaşam

1 Mayıs'ta İstanbul ve Ankara'da hangi yollar kapalı olacak?

Hangi yollar trafiğe kapalı? İstanbul'da "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" etkinlikleri kapsamında bugün bazı caddeler trafiğe kapatıldı. İşte bugün trafiğe kapalı olan yollar.

Abone ol
Abone ol 01 Mayıs 2017 10:11

Etkinliklerde alınacak emniyet tedbirleri kapsamında saat 05.00'ten  itibaren Bakırköy ilçesinde İncirli Caddesi, Olgunlar Sokak, İsmail Erez Bulvarı,  Ekrem Kurt Bulvarı, Fikret Yüzatlı Caddesi, Bahçesaray Sokak, Sayfiye Sokak,  Pembeay Sokak, Pelinli Sokak ve Akıl Hastanesi Caddesi trafiğe kapatıldı.

İlçede alternatif güzergah olarak, D-100 Kuzey Güney, Sahil Kennedy,  Yüce Tarla, İskele, Prof. Turan Güneş, Karabal ve Dr. Tevfik Sağlam caddeleri  kullanılıyor.

Beyoğlu ve Şişli ilçelerinde ise Tarlabaşı Bulvarı, Mete,  Gümüşsuyu,Sıra Selviler, Halaskargazi ve Cumhuriyet caddeleri trafiğe kapatıldı.

Bu güzergahlarda trafik, Unkapanı Köprüsü'nden ve Perşembe Pazarı'ndan  gelen akım Kasımpaşa ve Karaköy istikametine, Kasımpaşa'dan gelen akım tuz ambarı  ışıklardan Hasköy ve Karaköy istikametine, Dolapdere'den gelen akım Divan  kavşağından tünel üzerinden Şişli istikametine veya stat üzerinden Beşiktaş  istikametine, Dolmabahçe Gazhane Caddesi'nden gelen akım Gümüşsuyu'na verilmeden  Beşiktaş ya da Karaköy istikametine, Şişhade'den gelen akım, Kasımpaşa ve  Unkapanı Köprü istikametine, Şişli'den gelen akım Yedikuyular Caddesi ve Tünel  Taksim Tünel üzerinden Beşiktaş istikametine, Defterdar yokuşundan Taksim'e çıkan  yol kapalı olacağı için gelen akım Akarsu Yokuşu ve Taktaki Yokuşu istikametine,  Mebusan Yokuşu Caddesi çıkış istikameti Meclis-i Mebusan Caddesi'yle kesişim  noktasından kapatılarak akım Karaköy istikametine yönlendiriliyor.

Halaskargazi Caddesi kapatıldı, alternatif olarak Abide-i Hürriyet  Caddesi kullanılıyor.

Ayrıca Beşiktaş, Kabataş ve Karaköy iskeleleri, Avrupa Yakası'ndan  Anadolu Yakası'na, Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na deniz motoru seferleri,  Taksim-Karaköy arası çalışan Tünel seferleri, Taksim-Kabataş arası çalışan  füniküler seferleri, İstiklal Caddesi'nde çalışan nostalji tramvayı,  Yenikapı-Hacıosman metro hattı üzerinde bulunan Taksim, Şişhane, Osmanbey metro  istasyonları da saat 05.00'ten itibaren kapatıldı. Bu seferler etkinlik bitimine  kadar kapalı olacak.

Öte yandan, Taksim Meydanı, Mecidiyeköy, Saraçhane, Dolmabahçe  Meydanı, Kadıköy İskele Meydanı, Bakırköy Halk Pazarı, Bakırköy Meydan ve  civarındaki helikopter uçuşlarına da müsaade edilmiyor.

Ankara Valiliği'nce, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde, Türk-İş, KESK ve DİSK tarafından düzenlenecek etkinlikler dolayısıyla, bazı yolların araç trafiğine kapatılacağı bildirildi.

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla pazartesi günü Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) tarafından açık hava toplantıları düzenleneceği belirtildi.

Türk-İş'in düzenleyeceği programın 10.00-17.00 saatlerinde gerçekleştirileceği, Atatürk Kültür Merkezi yanında toplanarak, kutlamaya başlayacak grubun Anadolu Meydanı'na kadar yürüyeceği ifade edildi.

KESK ve DİSK'in, 11.00-17.00 saatlerinde Cemal Gürsel Caddesi'nde (Yeni Ankara Sokak-Kutlugün Sokak kesişimi) toplanarak, kortej halinde Kolej Meydanı'na yürüyeceği kaydedildi.

Söz konusu kutlamalar dolayısıyla, 1 Mayıs günü saat 08.00'den itibaren, Kazım Karabekir Caddesi ile İstanbul Caddesi kesişiminden Anadolu Meydanı'na kadar, Ulaştırma kavşağı Anadolu Meydanı istikametine dönüş varyantları, Celal Bayar Bulvarı Kazım Karabekir Caddesi’ne giriş varyantları, Beşevler kavşağı Dögol Caddesi girişi, Anıt Caddesi ile Anadolu Meydanı Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Ankaray Maltepe Durağı arası ve Anadolu Meydanı’na açılan cadde ve sokakların etkinlikler süresince araç trafiğine kapatılacağı açıklandı.

Ayrıca, Ziya Gökalp Caddesi (Kızılay-Kurtuluş kavşağı arası), Mahmut Esat Bozkurt Caddesi (Libya Caddesi kesişimine kadar), Aksu Caddesi, Prof. Dr. Nusret Fişek Caddesi, Celal Bayar Bulvarı (Adnan Saygun Caddesi-Aksu Caddesi kesişiminden Kurtuluş kavşağına kadar), Kıbrıs Caddesi (Cevher Sokak-Taşkent Sokak kesişiminden Kurtuluş kavşağına kadar), Dumlupınar Caddesi (Gevher Nesibe Caddesi - Geçim Sokak kesişiminden Kurtuluş kavşağına kadar), Cemal Gürsel Caddesi, Kolej Meydanı, Kurtuluş kavşağı ile bu cadde ve kavşaklara açılan cadde ve sokakların da açık hava toplantıları süresince araç trafiğine kapalı olacağı duyuruldu.

Bu güzergahları kullanan vatandaşların, trafiğe kapatılan yol durumunu dikkate almaları gerektiği vurgulandı.

İstanbul ve Ankara 1 Mayısa hazırlanıyor. Peki 1 Mayıs günü İstanbul'da ve Ankara'da hangi yollar kapalı olacak? 1 Mayısta marmaray, metrobüs, İDO ve vapur seferleri olacak mı? İstanbul kadar Ankara da hazırlıklarını sürdürürken 1 Mayıs için cevaplanması beklenen sorular açıklığa kavuştu. İşte İstanbul ve Ankara'da 1 Mayıs önemleri...

1 MAYIS'TA İSTANBUL'DA HANGİ YOLLAR KAPALI?



1 Mayıs'ta İstanbul'daki kutlama alanı Bakırköy olurken bu bölgedeki  

yollar trafiğe kapatılacak. Beyoğlu’nda Tarlabaşı Bulvarı, Mete, Gümüşsuyu ve Sıraselviler Caddeleri kapalı olacak. Bakırköy’de İsmail Erez Bulvarı ve bağlı sokakları, Ekrem Kurt Bulvarı( Marmara Forum Varyant ile Veli Efendi Hipodrom önü arası), D-100 Güney yoldan Olgunlar sokak girişi, D-100 Güneyden Bakırköy Halk Pazarı’na girişler de 1 Mayıs'ta kapalı olan güzergahlardan.

Geçtiğimiz sene 1 Mayısta İstanbul'da metrobüsler kısmen iptal edilmişti. Anadolu - Avrupa yakası arası ulaşımı sağlayan Söğütlüçeşme-Cevizlibağ seferleri yapılmamıştı. Beylikdüzü - Cevizlibağ arasındaki metrobüs seferleri ise sefere devam etmişti. Bu yıl da Söğütlüçeşme-Cevizlibağ seferlerinin iptal edilmesi söz konusu. Marmaray'ın seferlerine devam edeceği düşünülürken, Levent-Yenikapı, Kabataş-Taksim ve füniküler seferlerinin iptali söz konusu olabilir.

1 MAYIS'TA ANKARA'DA HANGİ YOLLAR KAPALI?

Ankara da 1 Mayısa hazırlanıyor. Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla pazartesi günü Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) tarafından açık hava toplantıları düzenleneceği belirtildi. Bu kapsamda 1 Mayıs günü Ankara'da bazı yollar trafiğe kapanacak. Türk-İş'in düzenleyeceği programın 10.00-17.00 saatlerinde gerçekleştirileceği, Atatürk Kültür Merkezi yanında toplanarak, kutlamaya başlayacak grubun Anadolu Meydanı'na kadar yürüyeceği ifade edildi.

1 Mayıs günü saat 08.00'den itibaren, Kazım Karabekir Caddesi ile İstanbul Caddesi kesişiminden Anadolu Meydanı'na kadar, Ulaştırma kavşağı Anadolu Meydanı istikametine dönüş varyantları, Celal Bayar Bulvarı Kazım Karabekir Caddesi’ne giriş varyantları, Beşevler kavşağı Dögol Caddesi girişi, Anıt Caddesi ile Anadolu Meydanı Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Ankaray  

Maltepe Durağı arası ve Anadolu Meydanı’na açılan cadde ve sokakların etkinlikler süresince araç trafiğine kapatılacağı açıklandı.


Yorumlar