Anasayfa /  Sağlık

MS hastalığı nedir? MS hastalığı belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır?

Son günlerde gündeme gelen özellikle sağlıkla ilgili en çok konuşulan konulardan biri olan Kronik bir hastalıklar sonrası MS hastalığı nedir? Kimlerde daha çok görülür ve tedavisi nasıl yapılır? konuları araştırılmaya başlandı. MS hastalığı nedir? Kimler bu hastalığa yakalanıyor? İşte tüm ayrıntılar

Abone ol
Abone ol 20 Ocak 2019 21:46

Kronik bir hastalık olan MS hastalığı en basit deyimiyle beyin ve omur ilik bölgelerindeki alerjidir. Kişinin kendi dokularına karşı bağışıklı sistemi yanlış bir alerjik reaksiyon vermesi ve bölgede iltihaplı hücreler oluşma sürecinden sonra sinir sisteminin bu bozulmalarla etkilenmesi MS hastalığına neden oluyor.

MS HASTALIĞI KİMLERDE GÖRÜLÜR?

Genç yaştaki insanlarda yani genellikle 20 ile 40 yaş arasında görülen MS hastalığı kadınlarda daha çok görülüyor. Bu oran iki kadına bir erkek olarak gözükmektedir.

 MS HASTALIĞI BELİRTİLERİ

Birçok göze ait hastalıkta görülse de görüntülerin üst üste oturması, çift görme, bulanık görme ve görüntülerin kayması gibi işaretler MS hastalığı belirtisi olabilir.  Bu belirtiler olan bir kişi öncelikle göz hekimine başvurmalı daha sonra ms hastalığı için araştırmaya girmelidir. El becerisinde kayıp, güçsüzlük ve uyuşma da MS hastalığı belirtisi olabilir Diğer bir MS hastalığı belirtisi ise düzgün yürüyememe ve dengesizlik.

Bu belirtiler bir çok hastalıkta görülebilir burada ayırt edici nokta bu belirtiler MS hastalarında ara ara görülür devamlılık gözlemlenmez.

MS HASTALARI NE YAPMALIRIDR?

MS hastalığının sadece ataklarını önleyici tedavi yöntemleri uygulanabilir. Bu hastalığı tamamen yok edecek bir tedavi yöntemi bulunmamaktadır. Hastaların bilmesi gereken bu hastalığın kendileriyle birlikte ömür boyu devam edeceğİni kabul etmesi ve bu yönde hareket etmesidir. Tamamı ile yok edilemeyen bu hastalık alınan bazı önlemlerle ilerlemesi yavaşlatılabilir.

Uzman hekimler MS hastalığını tedavi yöntemlerini atak tedavisi ve koruyucu tedavi olarak ikiye ayırıyor. Bu tedavilerdeki amaç geçirilen atakların kısa sürede düzelmesini sağlamaktır


Yorumlar