Anasayfa /  Eğitim

KPSS geç başvuru işlemi için son gün! Ücret nasıl yatırılır?

ÖSYM tarafından belirlenen geç başvuru tarihi bugün! KPSS'ye girecek olan adayların başvuru ve ödeme işlemlerini tamamlamaları bekleniyor.

Abone ol
Abone ol 06 Haziran 2018 22:01

KPSS'de normal başvuru süresini kaçıranlar için son şans! Yalnızca bugün geçerli olan geç başvuru süresi, saat 23:59'da sona eriyor. 

KPSS (genel yetenek, genel kültür, eğitim bilimleri), KPSS alan bilgisi ve KPSS ÖABT oturumları için adaylar, son başvuru haklarını kullanıyorlar. Geç başvuru ücreti banka şubeleri ya da ATM'lerden değil, ÖSYM e-işlemler menüsünde yer alan ödemeler kısmında ödeniyor.

Geç başvuru işlemi nasıl yapılır? 

KPSS için başvuru işleminde bulunacak olan adaylar, https://ais.osym.gov.tr/ üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler. Sisteme TC kimlik numarası ve şifre ile giriş sağlayan adayların başvuru işlemlerinin onaylanması için sistemde kayıtlı, güncel bir fotoğrafının olması gerekiyor.

Sisteme giriş yaptıktan sonra başvurularını gerçekleştiren adayların, ödeme işlemlerini de tamamlamaları gerekiyor. Ardından 22 Temmuz'da yapılacak olan KPSS'ye (genel yetenek, genel kültür, eğitim bilimleri) katılım sağlayabilirler. 28 Temmuz'da ise KPSS alan bilgisi oturumları ve KPSS ÖABT oturumu düzenlenecek.

Geç başvuru ücreti nasıl ödenir?

KPSS'ye katılabilmek için geç başvuru gününü değerlendiren adayların işlemlerini saat 23:59'a kadar tamamlamaları gerekiyor. Geç başvuru ücretini ödeme yöntemi, normal başvuru süresinde yapılan ödemelerden farklı olarak gerçekleşiyor. 

Geç başvuru gününde adaylar, ödemelerini banka şubeleri ya da ATM'ler üzerinden gerçekleştiremiyor. Başvuru işlemlerini tamamlamalarının ardından ÖSYM e-işlemler menüsü üzerinden ödeme kısmına tıklayarak kredi kartı ya da banka kartı ödeme seçeneğini kullanabilir, ödemelerinizi bu şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Geç başvuru için ücretler, normal başvuru süresi içindeki ücretlere göre yüksek. Ücretler şu şekilde:

Genel Yetenek-Genel Kültür / Eğitim Bilimleri / ÖABT : 90,00 TL

KPSS Alan Bilgisi Sınavlarının Her Bir Oturumu İçin : 60,00 TL




Yorumlar