Anasayfa /  Eğitim

AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖF soru ve cevapları yayında…

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin (AÖF) sınavına giren öğrenciler dün AÖF soru ve cevaplarına kavuştu. AÖF soru ve cevaplarının yayınlanmasının ardından AÖF sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. AÖF sonuçları ne zaman yayınlanacak? İşte merak edilenler...

Abone ol
Abone ol 31 Mayıs 2018 23:29

AÖF ara sınavları geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşti. Üniversite eğitimlerini açıktan sürdüren öğrencilerin ter döktüğü AÖF final sonuçları bekleniyor. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin (AÖF) sınavına giren öğrenciler dün soru ve cevaplara kavuştu. Peki, AÖF sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖF soru ve cevapları dün yayınlandı ve öğrenciler sınav detaylarını kontrol etmeye başladı. AÖF sonuçlarının açıklanması ise bir süre daha sürecek. Her sınavın ardından “Sonuçlar ne zaman açıklanacak?” konusu gündeme gelirken genellikle AÖF sınav sonuçları 15 gün içinde açıklanıyor. AÖF sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz aşağıdaki linke tıklayınız.

AÖF SINAVLARI AÇIKLANDIĞI ANDAN İTİBAREN BU LİNKTE

MAZERET SINAVI OLACAK MI?

Sınav giriş belgesinde belirtilen yer ve tarihte sınava girmeyen öğrenciler için başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı açılmaz.

Her ne sebeple olursa olsun sınav hakkının saklı tutulması mümkün değildir.

ARA SINAV NOTUNUN BAŞARI NOTUNA KATKISI NE KADAR?

Açıköğretim sistemine göre öğretim yapılan programlarda (İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan dersler ve ödevi olan dersler hariç) yapılan sınavlar sonucunda alınan notların, başarı notuna katkı oranları; ara sınav notunun % 30’u, dönem sonu sınav notunun %70’tir.

Bir Dersin Başarı Notu = (Ara Sınav Notu X %30) + (Dönem Sonu Sınav Notu X %70) değerlerinin toplamı ile hesaplanır.

Örneğin; “Çağdaş Felsefe” dersinin ara sınavında 60, dönem sonu sınavında 80 alan bir öğrencinin başarı notu şu şekilde hesaplanmaktadır.

Başarı Notu = (60 X %30) + (80 X %70) => Başarı Notu = 18 + 56 => Başarı Notu = 74


Yorumlar