Anasayfa /  Ekonomi

Gençlik ve Spor Bakanlığı İŞKUR iş ilanı başvuru nasıl yapılır?

Gençlik ve Spor Bakanlığı İŞKUR aracılığı ile alımını yapacağı 3243 işçi personel alımında sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların listesini açıkladı. İşte sonuçlar.

Abone ol
Abone ol 02 Mayıs 2019 11:14

Gençlik ve Spor Bakanlığıgeçtiğimiz aylarda bünyesindeki işçi eksikliğini karşılamak için 3243 işçi alımı yapacağını ilan etmişti. Bu kapsamda 11 Şubat 2019 tarihi ile 15 Şubat 2019 tarihleri arasında başvuru aldı. Söz konusu ilan Türkiye İş Kurumu ( İŞKUR ) aracılığı ile yayımlanmıştı ve binlerce aday başvuruda bulundu. Buna göre 13 Nisan 2019 tarihinde sözü sınavlar için tarihler açıklanmıştı ve adaylar sözlü sınava katılmaya hak kazanma sonuçları için bekleyişe başlamıştı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ( GSB ) bugün ( 30 Nisan 2019 ) tarihi itibari ile sözlü sınava katılma sonuçlarını açıkladı.

27 Şubat 2019 tarihinde kurası çekilen adaylar evrak teslimini 19 Nisan 2019 tarihine kadar gerçekleştirmişlerdi. Bu Bağlamda sözlü sınava katılma sonuçları için İlgili duyuru Gençlik ve Spor Bakanlığının resmi internet sitesinde yapıldı ve adaylar sonuçlarını GSB İl Müdürlüklerinin sitelerinden ulaşabilecekler. Bu bağlamda sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar ise 06 Mayıs 2019 tarihi ile 17 Mayıs 2019 tarihleri arasında sözlü sınava katılacaklardır.

T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU (İŞKUR) ARACILIĞIYLA GERÇEKLEŞTİRİLEN SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI SÖZLÜ SINAV DUYURUSU

4857 sayılı İş Kanunu, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Eski Hükümlü veya Terörle Mücadelede Malul Sayılmayacak Şekilde Yaralananların İşçi Olarak Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde, Bakanlığımız taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere 11-15 Şubat 2019 tarihleri arasında 3243 işçi alımı için Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla ilana çıkılmış ve KPSS puan şartı aranmayacağı ilanda belirtilen meslek kolları için 27 Şubat 2019 tarihinde noter huzurunda kura çekimi yapılmıştır.



Kura çekimi sonucu asıl ve yedek olarak belirlenen adaylar ile KPSS puan şartı aranan meslek kollarında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından gönderilen nihai listelerde yer alan adayların evrak teslimi 19 Nisan 2019 tarihinde tamamlanmıştır. Sınav kurullarınca yapılan belge incelemeleri sonucu sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar ile sözlü sınav tarihleri 30 Nisan 2019 Salı günü (bugün) İl Müdürlüklerimizin internet sitelerinde ve duyuru panolarında ilan edilecektir.



Bu ilan tebliğ niteliğinde olup kişilere ayrıca tebligat yapılmayacaktır.



İlgililere ilanen duyurulur.

SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİRİM?

Her aday başvuru sonuçlarını yani Sözlü Sınava Katılmaya hak kazanan adayların listesine başvuru yaptığı İl için Gençlik ve Spor Bakanlığı İl Müdürlüklerinin resmi internet sitelerine girerek duyurular bölümüne bakabilir ve sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi şeklinde dosya metinlerini indirerek sonuçları görebilirler.


Yorumlar