Anasayfa /  Eğitim

Gece yarısı görevi reddeden öğretmen, gözaltına alındı!

Manisa Turgutlu'da yaşanan olayda, Pazar gece yarısı saat 00:11'de aranarak, adli bir olayda sosyal çalışma görevlisi olarak görevlendirildiği söylenen, ancak yasal çalışma saatleri dışında olduğu için görevi kabul etmeyen rehber öğretmen savcılık kararıyla gözaltına alındı.

Abone ol
Abone ol 06 Kasım 2018 18:17

5 Kasım 2018'de yaşanan olayda, bir rehber öğretmen gece yarısı saat 00:11'de bir polis memuru tarafından aranmış ve Savcılıkça adli bir durumla ilgili sosyal çalışma görevlisi olarak görevlendirildiği belirtilmiştir.

Rehber öğretmen, yasal çalışma saatlerinin dışında olan, mesleki görev tanımları içerisinde yer almayan, izni alınmadan isteği dışında yapılan böyle bir görevlendirmeyi kabul etmeyeceğini belirtmiştir.

Görevi kabul etmeyen rehber öğretmenin kapısı 45 dakika sonra çalınmış ve rehber öğretmen saat 01:00 gibi polis zoruyla Emniyete götürülmüştür.

İfadesi alındıktan sonra, sağlık kontrolü için hastaneye götürülmüş sonrasında da montu çıkartılarak, ayakkabılarının bağcıkları, küpeleri alınarak geceyi nezarette geçirmek zorunda bırakılmıştır.

Manisa'daki PDR Derneği bir basın açıklaması yaparak "bir eğitimciye, bir ruh sağlığı çalışanına bu şekilde aşağılayıcı bir muamelede bulunması nasıl bir uygulamadır, bu nasıl izah edilebilir?" diye sormuştur.


Yorumlar