Anasayfa /  Popüler  /  Kim kimdir

Gazeteci Gülsüm Khalilova kimdir?

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı savaş son zamanlarda gündeme oturdu. Ukrayna'dan en doğru ve güncel haberleri almakta oldukça önemli bir hale geldi. Savaşı sosyal medyada topluma anlatan Gazeteci Gülsüm Khalilova adından sıkça söz ettirmeye başladı. Gülsüm Khalilova kimdir? Detaylar haberimizde...

Abone ol
Abone ol 26 Şubat 2022 16:20

Rusya'nın Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusunda bulunan Donbas'a özel askeri harekat düzenledi. Bu durum karşında tüm dünya olanları merakla takip etmeye başladı. Savaşın ortasında sosyal medya üzerinden bilgi veren Gazeteci Gülsüm Khalilova biyografisini sizler için düzenledik.

Gazeteci Gülsüm Khalilova kimdir?
Sosyal medya üzerinden paylaştığı videoda "Arkadaşlar savaşın içinden herkese merhaba. Belki bu sizinle son yayınımız olur. Çünkü başkent sürekli vuruluyor. Hükümet yetkilileri insanların sığınağa gitmeleri için çağrılar yapıyor. Bildiğiniz 1941-1945 Varşova gibi olmuş buralar. 21. asırda 1941'in karanlığını yaşıyoruz ama biz buradayız ve çalışmaya devam ediyoruz. Bizim kanal Rusya tarafından bilinen bir kanal ve ilk hedefleri arasında. Ama olsun korkarak yaşamaktansa şereflice ölmek daha güzel." ifadelerini kullan Khalilova oldukça merak uyandırdı.

Kırım Tatarlarından olan Gülsüm Khalilova Kiev’de yaşıyor. Konuğu olduğu bir programda ailesi hakkında bilgi veren Khalilova, anne ve babasının Özbekistan’da yaşadığını söylemişti. 7 yıldır Rus işgali altındaki anavatanı Kırım ile ilgili yayınlanan yapan Gülsüm Khalilova bir süre ATR kanalı muhabiri olarak görev aldı. ATR’nin kapanması sonrasında tüm yayınlarını kendi hesabı üzerinden gerçekleştirmeye başlayan Gülsüm Khalilova, Ukrayna’daki gelişmeleri anlık olarak sosyal medya hesaplarından paylaşıyor.

Yorumlar