Anasayfa /  Medya

Adil Öksüz'ü AK Parti Milletvekili mi kaçırdı?

Aydınlık gazetesi Adil Öksüz'ün AKP Milletvekili'nin aracıyla Samsun'a gittiği oradan da yurtdışına çıktığını yazdı. Hükümete yakın Yeni Şafak gazetesi ise Öksüz'ün elçilik binasında saklanmış olabileceği şüphesi üzerinde durdu.

Abone ol
Abone ol 26 Mart 2017 13:31

15 Temmuz darbe girişiminin mimarlarından olan FETÖ'nün firari “Hava Kuvvetleri İmamı” Adil Öksüz'ün kaçışında AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ve AK Parti Samsun İlk Adım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un rol aldığı iddia edildi. Aydınlık’tan Masum Gök’ün ulaştığı kaynaklar, Adil Öksüz'ün Samsun'un Yeşilyurt Limanı'ndan yurtdışına kaçtığını söyledi. 

Kaynaklar, Öksüz'ün Samsun'a AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş'a ait bir araç ile geldiği yine aynı araçla Samsun İlk Adım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un evine gittiğini iddia etti. Aydınlık'a bilgili veren istihbarat ve emniyet kaynakları bu evde belli bir süre kalan FETÖ'cü Öksüz'ün Samsun'daki Yeşilyurt Limanı üzerinden kaçtığını ileri sürdü. Samsun'dan Batum'a geçen Öksüz'ün oradan da Kırgızistana geçti. Halen Kırgızistanda saklandığı ifade edilen Öksüz'ün Kanada'ya geçmeye çalıştığı da gelen bilgiler arasında.

MOBESE GÖRÜNTÜLERİ VAR

Bu gelişmelerin ardından Samsun'da bir Cumhuriyet Savcısı Adil Öksüz'ün evinde kaldığı iddia edilen Erdoğan Tok'u ifadeye çağırdı. Aydınlık’ın kaynakları olayı şöyle anlattı: "Belediye başkanı iddiaları kabul etmedi. Savcı belediye başkanının önüne, Adil Öksüz'ün AKP Milletvekili Fuat Köktaş'ın aracı ile Tok'un evine geldiği MOBESE görüntülerini koydu. Bunun üzerine Tok, ifadesinde 'Bana gönderildiğinde bu kişinin Adil Öksüz olduğunu bilmiyorum' dedi. Bu gelişmeden sonra olayın üzeri kapatıldı."

FETÖ'NÜN KASASI VEKİLİN AVUKATI

Adil Öksüz'ün kaçışına yardım ettiği iddia edilen AKP Samsun Milletvekili Fuat Köktaş'ın dikkat çeken bir başka bağlantısı ise, FETÖ'cü olduğu gerekçesiyle tutuklanan avukatı Fevzi Cem Şenocak. Avukat Fevzi Cem Şenocak hakkında düzenlenen iddianamede Fetullah Gülen'in vekalet verdiği avukatlardan biri olduğu, FETÖ'ye yakın işadamları ve bir çok şirketin de hukuk işlemlerini yürüttüğü belirtildi. Bu avukat ile Köktaş'ın ilişkisi 17- 25 Aralık sürecinden sonra da devam etti.

Konuyla ilgili Fuat Köktaş’ı arayan Aydınlık muhabiri Gök’e, telefonunu açan danışmanı, vekilin bir toplantıda olduğunu, konuyla ilgili iddiaların asılsız olduğunu Samsun'da bazı çevrelerin menfat ilişkilerinden dolayı buna benzer iddiaları ortaya attığını ve hepsini de mahkemeye verdiklerini söyledi. İlk Adım Belediye Başkanı ise Gök’ün telefonuna yanıt vermedi.

YENİ ŞAFAK: DİKKATLER DİPLOMATİK MİSYONLARA ÇEVRİLDİ 

Bu arada hükümete yakın Yeni Şafak gazetesi ise Öksüz’ün elçilikte saklandığı şüphesini yazdı. Haluk Karakaya imzalı Yeni Şafak’ta yer alan “Elçilik şüphesi” başlıklı haberde “Öksüz'ün ne ülkeyi terkettiğine ne de yurtdışına kaçtığına dair hiçbir ize rastlanmaması ise dikkatleri 'girilemez' durumdaki diplomatik misyonlara çevirdi. Adil Öksüz'ün FETÖ'ye neredeyse kalkan olan ülkelerce korunmaya alınmış olma ihtimali, güvenlik güçlerinin üzerinde durduğu ihtimaller arasında ağırlık kazanıyor. Bugün başta Almanya olmak üzere Yunanistan, Norveç, Hollanda, Avusturya, Belçika, İngiltere ve Yunanistan, FETÖ üyesi teröristlere kuçak açmış durumda” ifadeleri kullanıldı. Odatv.com


Yorumlar