Anasayfa /  Dünya

Game Of Thrones'un yazarından İstanbul Sözleşmesi yazısı!

Game Of Thrones'un yazarı George R.R. Martin, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine atıfta bulunarak, oyuncu Sibel Kekilli'nin kendisine Türkiye'den 'üzücü haberlerle ilgili bir e-posta gönderdiğini' belirtti.

Abone ol
Abone ol 31 Mart 2021 15:49

ABD'li ünlü yazar ve senarist, bunun üzerine kendi blogunda "Türkiye'de Şiddet" başlığıyla bir bilgilendirme yazısı kaleme aldı ve Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesiyle ilgili yorumda bulundu.

George R.R. Martin, Türk asıllı ünlü aktrist Sibel Kekilli’nin kendisine Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmasına ilişkin mail attığını duyurdu.

Martin de bloğunda bu konuyla ilgili endişelerini içerinden bir yazı kaleme aldı. Yazısında Türkiyeli kadınlara seslenen Martin, “dik durun, güçlü durun” dedi.

İşte, George R.R. Martin'in o yazısı:

“Türkiye’de Şiddet

28 Mart 2021

Sevgili arkadaşım Sibel Kekilli, HBO Game of Thrones fanları onu Shae rolü ile de hatırlar, geçtiğimiz günlerde Türkiye’de yaşanan can sıkıcı gelişmeler ile ilgili beni uyaran bir mail attı.

(Sibel Almanya’da doğmuş, büyümüş ve yaşıyor; ancak Türk kökenli)

Mailinde, Erdoğan rejimi altındaki Türkiye kadına yönelik şiddetle mücadele amacı taşıyan İstanbul Sözleşmesi’nden resmi olarak çekildiğini söyledi.

Detaylar şöyle:

https://edition.cnn.com/2021/03/20/europe/turkey-convention-violence-women-intl/index.html

Sibel, kendisi de şiddet mağduru olmayı ilk elden deneyimlemiş biri olarak, uzun zamandır dünya genelinde kadına yönelik şiddet mücadelesinde aktif rol alıyor.

Sibel yalnızca iyi bir oyuncu değil (Shae karakterine kitaplarımda olmayan bir ruh ve derinlik verdi), ayrıca gerçekten cesur bir kadın ve bir kahraman. Yaptığı ve yapmaya çalıştığı şeyler için ona gerçekten hayranım. Ona ve Türkiye’den beni duyan kız çocuklarına ve kadınlara bir mesajım var:

Selam ve Sevgiler.

Dik durun, güçlü durun.”

Yorumlar