Anasayfa /  Foto Galeri

Game of Thrones hakkında bilinmeyen 11 ilginç detay!

İlk olarak 2011 yılında izleyici ile buluşan Game of Thrones dizisi, 8 sezon boyunca izlenme rekorları kırdı. Tüm dünyada büyük bir hayran kitlesine ulaşan Game of Thrones, şimdi de gündemde yeni spin-off dizisi House of the Dragon ile yer alıyor. Ünlü yazar George R.R. Martin’in kaleminden çıkan fantezi romandan uyarlanan Game of Thrones, dünya çapında milyonlarca izlenmeye ulaştı. İşte Game of Thrones hayranlarını şaşırtacak 11 bilgi!

Game of Thrones hakkında bilinmeyen 11 ilginç detay! - Sayfa 1

HİÇ YAYINLANMAYAN PİLOT BÖLÜM

Oscar Ödülü sahibi Tom McCarthy tarafından yönetilen ilk pilot bölüm, yapım ekibi tarafından hiç beğenilmedi ve bunun üzerine yenisi çekildi. Hatta dizinin yaratıcılarından David Benioff o dönem yaptığı açıklamada, “Senaryoyu yazarken bazı önemli detayları tamamen atladık. Örneğin; pilot bölümü izlettiğimiz kişilerin hiçbiri Jaime ve Cersei’nin kardeş olduğunu anlamadı. Aslında bu bizim kurmak istediğimiz bir komplo noktasıydı.” Dedi.

Game of Thrones hakkında bilinmeyen 11 ilginç detay! - Sayfa 2

YAYINLANMAYAN PİLOT BÖLÜMDE FARKLI OYUNCULAR VARDI

Yapım ekibi ilk pilot bölümden sonra sadece senaryoyu değil, kadroda rol verdiği bazı oyuncuların da performansını beğenmedi. Hiç yayınlanmayan pilot bölümde Catelyn Stark karakterini Jennifer Ehle, Daenerys Targaryen karakterini ise Tamzin Merchant canlandırdı. Ancak yayınlanan ilk pilot bölümde bu oyuncuların yerini diziye damga vuran Michelle Fairley ve Emilia Clarke aldı.

Game of Thrones hakkında bilinmeyen 11 ilginç detay! - Sayfa 3

ARYA STARK KARAKTERİNE SON ANDA KARAR VERİLDİ

Dizide dikkat çeken karakterlerin başında gelen Arya Stark için ciddi bir oyuncu krizi çıktı. 2017 yılında dizinin yapımcılarından David Benioff’un açıklamalarına göre, İngiltere’de Arya için 300’den fazla oyuncu ile görüşüldü, ancak hiçbiri uygu bulunmadı.

Game of Thrones hakkında bilinmeyen 11 ilginç detay! - Sayfa 4

Dizinin çekimlerine kısa bir süre kala Fas’a giden yapımcılar, oyuncu seçmelerini video konsepti üzerinden devam ettirme kararı aldı. Ancak ülkenin interneti o kadar yavaştı ki, bir videoyu indirmek neredeyse saatlerini alıyordu.