Anasayfa /  Foto Galeri

Galatasaray’da kriz giderek büyüyor! İşte Fatih Terim'in sözleşmesi ve veda tarihi...

Galatasaray'da neler yaşanıyor. Yönetim ve Fatih Terim arasındaki anlaşmazlık giderek gün yüzüne çıkmaya başlıyor. Fatih Terim neden ‘derin bir yalnızlık hissediyorum’ dedi? Yaşananların perde arkası ve tüm detaylar bu haberde...

Galatasaray’da kriz giderek büyüyor! İşte Fatih Terim'in sözleşmesi ve veda tarihi... - Sayfa 1

Galatasaray'da neler yaşanıyor. Yönetim ve Fatih Terim arasındaki anlaşmazlık giderek gün yüzüne çıkmaya başlıyor. Fatih Terim neden ‘derin bir yalnızlık hissediyorum’ dedi? Yaşananların perde arkasını ve tüm detaylar 

Galatasaray’da kriz giderek büyüyor! İşte Fatih Terim'in sözleşmesi ve veda tarihi... - Sayfa 2

1- Transferleri isim isim açıklarken yönetim ise hedefe konmaktan rahatsız.

2- Yandaş bildirisinde yönetimin de oranı bulunduğunu düşünüyor.

3- Ceza alırken sessiz kalındı. F.Bahçe için jet hızıyla tepki yayınlandı.

4- Sözleşmenin 2 senelik olduğu çıktı. Cengiz ve ekibi ise ‘karar yeni başkanın’ diyor.

5- Terim 4 takviye için özveri bekliyor, yönetim limitleri hatırlatıyor.

Galatasaray’da kriz giderek büyüyor! İşte Fatih Terim'in sözleşmesi ve veda tarihi... - Sayfa 3

Fatih Terim, Yeni Malatyaspor maçı sonrasında öyle bir konuştu ki, tüm gözler ‘Galatasaray’da yaşanan krize’ odaklandı. Evet, bunun adı krizdi çünkü İmparator açık seçik konuşmuştu: “Derin bir yalnızlık hissediyorum. Galatasaray’a sözüm var. Sözüm de kontratım da mayıs ayında bitiyor.”

‘Yalnız bırakıldım’ diyordu, ‘Sözümü tutmak için çabalıyorum’ diyordu ve yönetimle yaşadığı güven bunalımını açık açık deklare ediyordu. 

Galatasaray’da kriz giderek büyüyor! İşte Fatih Terim'in sözleşmesi ve veda tarihi... - Sayfa 4

G.Birliği maçından önce başladı


Aslına bakarsınız her şey Gençlerbirliği maçından hemen sonra Fatih Terim’in açıklaması ile başladı gibi görünebilir. Ama kriz daha derinlerde, geçmişte patladı. Yönetim ve Terim arasındaki ipler gerildikçe gerilmiş, inceldikçe incelmişti.

İnişli çıkışlı bir grafik sergileyen futbol takımı için takviyeye yani transfere ihtiyaç vardı. Galatasaray zirveden kopmamış ama performansı da çok fazla umut vermiyordu. İşte tam da böyle bir dönemden geçerken, Fatih Terim ipleri eline aldı. Belki de Galatasaray tarihinde ilk kez bir teknik direktör transferini istediği oyuncuları açıkladı. Terim dört isim verdi açık açık:

Başakşehir’den İrfan Can, Visca, Monaco’dan Onyekuru ve Mısır’ın Zamalek kulübünden Mostafa Mohammed.

Bu açıklama hem yönetimi şaşırtmış hem de savaş ilanı gibi yorumlanmıştı. Yönetim kanadı, “Galatasaray’ın ara transferde bütçesi 1 milyon Euro hoca bunu bilmiyor mu” diyerek tepki gösteriyordu. Ama ok yaydan çıkmıştı bir kere.