Anasayfa /  Spor /  Galatasaray

MAÇ SONUCU: Galatasaray 1- 0 Erzurumspor

Geçen hafta Akhisarspor deplasmanından 3 - 0 gibi bir skorla mağlup olarak ayrılan Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasında sahasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u konuk ediyor. Galatasaray Erzurumspor'u yenerek moral depolamak istiyor. Süper Lig'de henüz galibiyeti galibiyeti bulunmayan Erzurumspor'da ise teknik direktör Mehmet Altıparmak ile bu maç öncesi yollar ayrıldı. Bu maçın tartışmalı pozisyonları ve canlı anlatımını trhaberler.com farkıyla takip edebilirsiniz.

Abone ol
Abone ol 28 Eylül 2018 17:01

GALATASARAY - ERZURUMSPOR MAÇI CANLI ANLATIM

GALATASARAY 1 - 0 ERZURUMSPOR,

MAÇ BİTTİ! Galatasaray kendi sahasında BB Erzurumspor'u Maicon'un tek golüyle mağlup etti.

93' Galatasaray uzatma anlarında ikinci gole çok yaklaştı. Savunmayı az adamla yakalayan ev sahibi ekipte Eren'den pası alan Onyekuru ceza alanı ön çizgisinden gelişine vurdu ancak etkili olamadı. 

91' Karşılaşmanın sonuna en az 4 dakika ilave edildi.

89' BB Erzurumspor'da Emrah Başsan yerini Osman Şahin'e bıraktı.

87' Çok adamla hızlı atağa çıkan Galatasaray'da Onyekuru'nun pasında Ndiaye ceza alanı ön çizgisinden gelişine vurdu, savunmaya çarpan top kornere çıktı.

86' Paslaşarak kullanılan köşe vuruşunda Taylan'ın ortaladığı top ön direkteki Scuk'un kafasından sekip ters taraftan ceza alanını terk etti.

85' Sağ kanattan bir anda Galatasaray ceza alanına sokulan Kone kaleciyle karşı karşıya kalmak üzereyken son anda araya giren Maicon kritik bir hamleyle topu kornere yolladı.

84' Kale vuruşunu yaptıktan sonra bacağından bir problem yaşayan Muslera'nın tedavisi tamamlandı, oyun kaldığı yerden devam ediyor.

83'Ömer Bayram, Galatasaray formasıyla çıktığı ilk Süper Lig maçında ilk asistini yaptı.

82' Emrah Başsan'ın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Munsy'nin gelişine şutunda top kaleci Muslera'da kaldı.

82' Galatasaray'da Feghouli yerini Yunus Akgün'e bıraktı.

81' KAÇTI! Ceza alanı sağ çaprazında topu alan Rodrigues topu soluna çekip yerden vurdu, Sehic yattı ve kontrolü sağladı.

80' Maçta son 10 dakikaya girilirken tempo oldukça arttı. İki takım da etkili pozisyonlar yakalıyor.

79' Erhan'ın pasıyla ceza alanına sokulan Munsy sağ çaprazdan vurdu, savunmaya çarpan top kornere çıktı.

77' Gol sonrası Erzurumspor'da moraller bozuldu, Galatasaray topun kontrolünü istediği gibi sağlıyor.

75' Maicon bu sezon Galatasaray formasıyla ligdeki ilk golünü kaydetti.

74' Oyuncu Değişikliği İbrahim Akdağ Taylan Antalyalı

74' GOL! Ömer Bayram'ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda ön direkte kafayı vuran Maicon topu köşeden ağlara yolladı: 1-0

71' Erzurumspor'un rakip yarı alanın ortalarından kazandığı serbest vuruşta Lokman Gör kaleyi denedi, top üstten auta çıktı.

71' Galatasaray'da Fernando topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle sarı kart gördü.

70' Oyuncu Değişikliği Gilles Sunu Erhan Çelenk

66' Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Serdar Aziz ön direkte kafayı vurdu, top çerçeveyi bulmadı.

66' Birkaç dakikalık Erzurumspor baskısının ardından Galatasaray yeniden kontrolü eline aldı.

65' Galatasaray'da Ryan Donk yerini Onyekuru'ya bıraktı.

62' Fatih Terim birazdan oyuna müdahale edecek. Onyekuru oyuna girmek üzere hazırlık yapıyor.

62' Sarı Kart Lokman Gör

60' Galatasaray tribünleri de bu anlarda takımlarına olan desteklerini artırdı. 

60' Maçta son yarım saatlik dilime golsüz eşitlikle giriliyor.

59' Galatasaray son birkaç dakikadır Erzurumspor kalesinde inanılmaz tehlikeler geliştiriyor.

57' Ömer Bayram sol kanattan ortasını yaptı, gerilerden gelen Feghouli'den önce Sehic çıktı ve topu aldı.

56' YİNE SEHIC! Bu kez ceza alanı ön çizgisinde topu alan Ndiaye sol çaprazdan içeri sokuldu ve karşı karşıya pozisyonda yerden bir vuruş yaptı, kaleci Sehic topu bu kez ayaklarıyla çıkardı.

56'  Galatasaray bu sezon Süper Lig'de rakip ceza sahasında topla en az buluştuğu ilk yarıyı geride bıraktı (7).

54' İNANILMAZ KURTARIŞ! Garry Rodrigues sol kanattan çok etkili geldi. Ceza alanına girip ortaya çevirdiği topa kale önünde Eren Derdiyok dokundu. Erzurumspor kalecisi Sehic önce eliyle çıkardığı topu devamında ayağıyla kontrol etti ve mutlak golü önledi.

54' İNANILMAZ KURTARIŞ! Garry Rodrigues sol kanattan çok etkili geldi. Ceza alanına girip ortaya çevirdiği topa kale önünde Eren Derdiyok dokundu. Erzurumspor kalecisi Sehic önce eliyle çıkardığı topu devamında ayağıyla kontrol etti ve mutlak golü önledi.

53' Galatasaray baskıyı iyice artırdı. Sarı-kırmızılılar Erzurumspor kalesini adeta abluka altına aldı.

52' Galatasaray sağ kanattan üst üste kazandığı köşe vuruşlarıyla Erzurumspor kalesinde gol arıyor.

51' Sofiane Feghouli ceza alanı dışından hafif sağ çaprazdan kaleyi denedi, sert şutunda top az farkla üstten auta gitti.

50' Galatasaray maçın ikinci yarısına da baskıyla başladı.

49' Sarı Kart Moussa Saib Koné

45' Ömer Bayram'ın pasıyla Rodrigues soldan ortasını yaptı, ön direkteki Eren'i aşan top ters taraftan ceza alanını terk etti.

45' İkinci yarı başladı!

İlk yarı sona erdi! Takımlar soyunma odasına golsüz eşitlikle gidiyor.

46' Sarı Kart Ömer Bayram

43' İlk yarının sonuna en az 3 dakika ilave edildi.

43' İlk yarıda son anlara girilirken Erzurumspor oyun üstünlüğünü eline aldı.

41' Bu arada VAR hakemleri, az önce rakip ceza alanı önünde topu alan Rodrigues'le İbrahim Akdağ arasındaki pozisyonda penaltı olup olmadığını inceledi, bu sırada hakem Erzurumspor'un köşe vuruşunu birkaç saniye bekletti ancak devam kararı çıktı.

40' Oyun bir hayli hareketlendi, önce Rodrigues'le Galatasaray ardından Munsy'le Erzurumspor rakip kalede tehlike yaratmak istediler ancak her ikisine de savunma izin vermedi.

38' Oyuncu Değişikliği Emre Akbaba Fernando Francisco Reges

36' Tempo bu anlarda bir hayli düştü. Bu arada Emre Akbaba kendisini deniyor, sekerek oyuna devam ediyor.

36' Yaklaşık üç dakikalık tedavinin ardından Emre Akbaba yeniden oyuna döndü.

35' Fernando kenarda ısınma hareketlerini sürdürüyor ancak Emre Akbaba henüz değişiklik istemedi. Onun tedavisi de saha kenarında sürüyor.

32' Galatasaray'da Fernando oyuna girmek için hazırlık yapıyor, Emre Akbaba oyuna devam edemeyecek gibi görünüyor.

31' Birkaç dakika önce sakatlanan Emre Akbaba bir kez daha kendisini yere bıraktı. Galatasaray kulübesinde de hareketlilik başladı. Birazdan bir değişiklik gerçekleşebilir.

30' Erzurumspor'un rakip yarı alanın ortalarından kazandığı serbest vuruşta dar açıya rağmen Emrah Başsan doğrudan kaleyi denedi, top farklı şekilde yandan auta çıktı.

29' Maçta üçte birlik dilim geride kalıyor, henüz gol sesi çıkmadı.

27' Bu kez ani gelişen Galatasaray atağında sağ kanattan içeri çevrilen topa ceza sahası ön çizgisinden Emre Akbaba vurmak istedi, ıskaladığı top sonrası sakatlık geçiren Emre için sağlık görevlileri sahaya çağrıldı.

26' Erzurumspor etkili geldi. Sol kanattan atağa çıkan Sunu'nun penaltı noktasına doğru çevirdiği topu Emrah'tan önce son anda araya giren Ömer Bayram uzaklaştırdı.

26'  Bu sezon Süper Lig'de BB Erzurumspor 26, Galatasaray 27 isabetli şut çekti. Ancak Galatasaray bu şutlardan 14 gol bulurken (ligin en çok gol atan takımı), BB Erzurumspor sadece beş gol bulabildi.

23' Sağ taç çizgisi önünde topu alan Feghouli rakiplerinden birer birer sıyrılıp içeri girdi ve pasını çıkardı, ön direkte Emre Akbaba'nın gelişine yerden vuruşunda top kaleci Sehic'te kaldı.

22' Maçta tempo yüksek ancak pozisyon zenginliği açısından aynı şeyi söylemek mümkün değil.

21' Bu kez Erzurumspor sol beki Leo atağa çıktı. Rakiplerini çalımlayan Fransız futbolcu ceza alanı sol çaprazından şutunu çekti ancak takım arkadaşına çarpan top yandan auta çıktı.

20' Maçta 20 dakika geride kalıyor. Galatasaray'ın ciddi baskısı sürüyor.

20' Ömer Bayram sol kanattan bir kez daha etkili bindirdi, son çizgiden ortasında kaleci Sehic'i geçen topu Leo kornere yolladı.

18' Erzurumspor maçın başından bu yana hücuma çıkarken yaptığı top kayıpları nedeniyle kalesinde ciddi tehlikeler yaşadı.

16' NET FIRSAT! Erzurumspor yine çıkarken topu kaptırdı. Sol kanattan içeri sokulan Garry Rodrigues topu sağına çekip yerden vurdu, Sehic iki hamlede kontrolü sağladı.

15' Erzurumspor'un çıkarken kaptırdığı top sonrası Mariano ortasını yaptı, Feghouli'nin topuğuyla çevirdiği topa N'Diaye ceza alanı dışından gelişine vurdu ancak çerçeveyi tutturamadı.

15' Ömer Bayram sol kanattan iyi bindirdi, ortasında top kaleci Sehic'te kaldı.

13' Bu kez Sehic'in hatasıyla Garry Rodrigues topu kaptı ancak onun ara pasında Emre Akbaba topa yetişemedi. 

11' N'Diaye'nin orta alanda kaptırdığı top sonrası Erzurumspor iki kişiyle hızlı atağa çıktı, son anda yetişen Donk sakatlanma pahasına topu kaptı ve tehlikeyi sonlandırdı.

10' İki takım da savunma arkası koşularla tehlikeler yaratmaya çalışıyor. Bu kez Galatasaray'da N'diaye savunma arkasına iyi sarktı ancak Donk'un gönderdiği topu istediği gibi kontrol edemeyince tehlike büyümeden sonlandı.

10' Karşılaşmada ilk 10 dakika golsüz eşitlikle geçiliyor, oyun üstünlüğü Galatasaray'ın elinde.

8' Sehic'in kendi ceza alanı dışından vurduğu topta Galatasaray savunması durakladı, Munsy bir anda hareketlendi. Muslera kendi yarı alanının ortalarına kadar çıkarak tehlikeyi uzaklaştırdı, bu sırada Munsy için ofsayt bayrağı da kalktı.

6' Donk'un ceza sahasına havalandırdığı topu Rodrigues sol çaprazda kontrol etti, ortaya çevirmek istediği top savunmaya çarpıp kornere çıktı.

5' Maç oldukça tempolu başladı. Galatasaray ilk andan itibaren Erzurumspor kalesinde baskı kuruyor.

4' TEHLİKE! Galatasaray'da Eren Derdiyok'un savunma arkasına doğru gönderdiği topa Emre Akbaba hareketlendi, karşı karşıya pozisyonda vuruşunu Sehic çıkardı ancak pozisyonun bitmesini bekleyen yardımcı hakem Emre için ofsayt bayrağını kaldırdı.

3' Emrah'ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Muslera boşa çıktı ancak öncesinde kendisine yapılan bir faul vardı.

2' Bu kez Erzurumspor hızlı çıktı. Savunma arkasına gönderilen topa Emrah hareketlendi ancak son anda araya giren Serdar Aziz topu kafayla kornere yolladı.

1' DİREKTEN DIŞARI! Kaleye oldukça yakın mesafeden kazanılan frikikte Maicon kesme bir vuruş yaptı, barajı geçen top direkten dışarı çıktı.

1' Sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında içeri çevrilen topa Emre Akbaba hareketlendi ancak hemen arkasındaki savunma onu itince Galatasaray ceza yayının hemen üzerinden serbest vuruş kazandı.

İlk düdük çaldı ve maç başladı!

GALATASARAY – BB ERZURUMSPOR

STAT: Türk Telekom Stadı

HAKEM: Alper Ulusoy

SAAT: 20.00

YAYIN: Bein Sports 1

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Maicon, Serdar, Ömer Bayram, Donk, Ndiaye, Rodrigues, Emre, Feghouli, Eren

TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

BB ERZURUMSPOR: Sehic, Acka, Schweclen, Sunu, Lokman, Auremir, İbrahim, Scuk, Munsy, Emrah Başsan, Kone

TEKNİK DİREKTÖR: Zafer Demir

Galatasaray - Erzurumspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Türk Telekom Stadı’nda yapılacak maç bu akşam saat 20.00’de başlayacak. beIN SPORTS 1'den canlı yayınlanacak maçın canlı skor takibi ve detaylar trhaberler.com'da...

Belhanda cezalı

Galatasaray’da Faslı futbolcu Younes Belhanda, cezası nedeniyle Büyükşehir Belediye Erzurumspor müsabakasında forma giyemeyecek. Ligin 4. haftasındaki Trabzonspor mücadelesinde kırmızı kart gören ve Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun 3 maç ceza verdiği Belhanda, karşılaşmada da sahadaki yerini alamayacak.

Belhanda’nın 3 maçlık cezası Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçıyla tamamlanmış olacak.

Sarı-kırmızılılarda sakatlığı bulunan Selçuk İnan’ın Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşısında forma giymesi beklenmiyor.

Ayrıca 2 maç men cezası bulunan yardımcı antrenör Hasan Şaş’ın ise cezası sona erdi. Hasan Şaş, yarınki mücadelede kulübede bulunabilecek.

Erzurumspor galibiyete hasret

Erzurum'da taraftarların Süper Lig heyecanı 1968'de kurulan Erzurumspor Kulübünün Türkiye Birinci Ligi'ne yükselme başarısı göstermesiyle başladı. 3 sezon bu ligde kalan mavi-beyazlıların Süper Lig heyecanı, takımın 2000-2001 sezonunu 17. sırada tamamlayarak tekrar 2. Lig'e düşmesiyle son buldu.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un 2010'da kurularak amatör ligde başlayan mücadelesinde, 8 yılda Süper Lig'e uzanan başarısı şehirde büyük coşku oluşturdu.

Sezona, 17 yıl aradan sonra Süper Lig heyecanıyla başlayan Erzurumlular, takımlarından bekledikleri galibiyeti göremediği için büyük üzüntü yaşıyor.

İlk puan 3. haftada geldi

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında deplasmanda Atiker Konyaspor'a 3-2, ikinci haftasında da sahasında Beşiktaş'a 3-1 mağlup olan ve ligin ilk iki haftasını puansız geçiren mavi-beyazlı ekip, 3. haftada deplasmanda Çaykur Rizespor ile golsüz berabere kalarak ilk puanını aldı.

Ligin 4. haftasında sahasında Medipol Başakşehir'e 1-0 mağlup olan mavi-beyazlı ekip, 5. haftada ise Demir Grup Sivasspor ile deplasmanda 2-2 berabere kalarak yine galibiyet sevinci yaşayamadı.

Erzurum ekibi, 6. haftada konuk ettiği MKE Ankaragücü'ne 1-0 mağlup olarak galibiyet hasretini sürdürdü.

Golcülerden ses çıkmadı

Sezon başı büyük umutlarla transfer edilen golcü futbolcular Ridge Munsy ve Lennart Thy, meşin yuvarlağı filelerle buluşturamadı. Forvet oyuncuları Munsy ve Thy'in kötü performansları hem takımda hem de taraftarlar arasında hayal kırıklığına neden oldu.

Mavi-beyazlı ekibin 6 maçta attığı 5 golden 2'sini orta saha oyuncusu Jasmin Scuk, birini ise mevkidaşı İbrahim Akdağ kaydetti.

Takımın iki golü ise savunma oyuncuları Leo Schwechlen ile Lokman Gör'den geldi.

Teknik direktör Mehmet Altıparmak ile yollar ayrıldı

Hem sahasında hem de deplasmanda iyi sonuçlar alamayan mavi-beyazlı ekibin yönetim kurulu, takımı 1. Lig'den Süper Lig'e çıkaran teknik direktör Mehmet Altıparmak ile kritik Galatasaray maçı öncesi yolları ayırdı ve teknik adam arayışına girdi.

Galatasaray sahasında yenilmiyor

Galatasaray, Süper Lig’de sahasında çıktığı son 22 mücadelede mağlubiyet yaşamadı. Ligde iç sahadaki son yenilgisini 2016-2017 sezonunun 30. haftasında Kasımpaşa’ya karşı yaşayan sarı-kırmızılı takım, daha sonra Türk Telekom Stadı’nda çıktığı müsabakalarda rakiplerine boyun eğmedi. Galatasaray, evindeki son 22 lig maçının 21’ini kazanırken, birinden beraberlikle ayrıldı.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasında yarın Büyükşehir Belediye Erzurumspor müsabakasıyla sarı-kırmızılı ekibin başındaki 300. lig maçına çıkacak.

Galatasaray’da 11 sezon top koşturduktan sonra 1985’te futbolculuk kariyerini sonlandıran Terim, sarı-kırmızılı takımın başına ilk kez 1996’da geçti.

Futbolculuğunda kaptanlığını yaptığı Galatasaray’da 4 farklı dönemde teknik adam olarak çalışan Fatih Terim, sarı-kırmızılı ekibin başında 299 Süper Lig maçında görev yaptı.

Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray, söz konusu lig maçlarında 196 galibiyet, 65 beraberlik aldı. Sarı-kırmızılı ekip, Terim’in teknik direktörlüğü döneminde 38 müsabakadan ise mağlubiyetle ayrıldı.

- Terim’in takımları gol sıkıntısı yaşamıyor

Fatih Terim’in yönetimindeki Galatasaray, Süper Lig maçlarında golcü bir kimlik ortaya koydu.

Süper Lig’de Terim yönetiminde 299 maça çıkan sarı-kırmızılı ekip, rakip filelere 645 gol attı. Galatasaray, söz konusu maçlarda kalesinde 276 gole ise engel olamadı.

Fatih Terim’in öğrencileri, lig maçlarında 2,16 gol ortalaması tutturdu.

- Maç başına 2,18 puan topladı

Galatasaray, Fatih Terim yönetimindeki Süper Lig müsabakalarında 2,18 puan ortalamasıyla mücadele etti.

Sarı-kırmızılı ekip, deneyimli teknik adamın başında olduğu 299 karşılaşmada toplamda 653 puan aldı.

- Terim’in Galatasaray ile lig karnesi

Fatih Terim’in sezonlara göre Galatasaray’ın başında çıktığı lig maçları ve sarı-kırmızılı takımın performansı şöyle:

Sezon 0 G B M A Y P

1996-1997 34 25 7 2 90 30 82

1997-1998 34 23 6 5 86 43 75

1998-1999 34 23 9 2 85 30 78

1999-2000 34 24 7 3 77 23 79

2002-2003 34 24 5 5 61 27 77

2003-2004 26 11 8 7 40 34 41

2011-2012 40 25 11 4 78 30 86

2012-2013 34 21 8 5 66 35 71

2013-2014 5 2 3 0 7 3 9

2017-2018 18 14 1 3 41 12 43

2018-2019 6 4 0 2 14 9 12

Toplam 299 196 65 38 645 276 653

Not: 2011-2012 sezonunda Süper Final düzenlendiği için lig 40 maç üzerinden değerlendirmeye alınmıştır.

- 17 kupa sevinci

Fatih Terim, Galatasaray’ın başında bulunduğu sürede 17 kez kupa sevinci yaşadı.

Türk futbolunun Avrupa kupalarındaki en önemli başarısı olan UEFA Kupası şampiyonluğunu 2000 yılında elde eden Terim, bugüne kadar 7 lig, 2 Türkiye Kupası, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 2 TFF Süper Kupa ve 3 TSYD Kupası şampiyonluğu kazandı.

- Üst üste en çok şampiyon olan teknik adam

Fatih Terim, Galatasaray’ın başındaki 299 maçlık süreçte lig tarihinin üst üste en çok şampiyon olan teknik direktörü oldu.

Tecrübeli teknik adam, Galatasaray’ın başında 1996-1997, 1997-1998, 1998-1999 ve 1999-2000 sezonlarında mutlu sona ulaşarak şu ana dek kırılamayan bir rekora imza attı.

- Şampiyonluk sayısında rakipsiz

Terim, Süper Lig’de en fazla şampiyonluk sevinci yaşayan teknik adam olarak bir rekor daha kırdı.

Sarı-kırmızılı takımın başında 4 farklı dönemde 11. sezonunu geçiren Fatih Terim, toplamda 7 kez şampiyonluk kupasını kaldırma mutluluğu yaşadı.


Yorumlar