Anasayfa /  Spor /  Galatasaray

Galatasaray UEFA Avrupa Ligi'nden elendi! Benfica Galatasaray maç özeti izle

Benfica Galatasaray maçı ile UEFA Avrupa Ligi'nde Son 32 Turu heyecanı devam etti. 2-1'lik yenilginin rövanşında Portekiz'de Benfica'ya konuk olan temsilcimiz 0-0'lık sonuçla Avrupa'ya veda etti.

Abone ol
Abone ol 22 Şubat 2019 01:01

Benfica Galatasaray maçı ile UEFA Avrupa Ligi’nde Son 32 Turu heyecanı devam etti. İlk maçta Türk Telekom Stadı’nda rakibine 2-1’lik skorla mağlup olan temsilcimiz, turu geçmek için zoru başarmak ve gereken skoru almak istiyordu ancak Estadio da Luz’da taraflar sahadan 0-0’lık beraberlikle ayrıldı ve temsilcimizin Avrupa macerası sona erdi.

Zaman zaman yüksek tempolu da ilerleyen karşılaşmada Benfica maçın son bölümüne kadar temsilcimizden daha net fırsatlar buldu. Son bölümde ise baskıyı artıran Galatasaray, 85’te Emre Akbaba’yla topu ağlara da gönderdi ancak golden önce kaleciden dönen topta kafa vuruşunu yapan Mbaye Diagne için tartışmalı bir ofsayt kararı verildi.

Galatasaray’da 5 eksik

Temsilcimiz Galatasaray’da ilk maçta gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Fernando Reges ile sakatlığı bulunan Martin Linnes, Benfica’ya karşı görev alamadı. Ayrıca UEFA’ya bildirilen kadroda isimleri yer almayan Kostas Mitroglou, Semih Kaya ve Emre Taşdemir de kadroda yoktu. Bu sonuçla temsilcilerimizin Avrupa macerası da sona ermiş oldu.

Benfica Galatasaray maç özeti izle

 



MAÇTAN DAKİKALAR

5'inci dakikada Benfica ceza sahası yayının sol bölümünden serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Pizzi'nin vuruşu üstten dışarı çıktı.



20'nci dakikada Benfica, Pizzi ile sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Pizzi'nin ortasında Ferro, kafayla arka direğe topu gönderdi ancak top Felix'i geçen top tehlikeli bölgeden uzaklaştı.



42'nci dakikada sol kanattan hareketlenen Felix, pasını Pizzi'ye çıkardı. Pizzi, ceza yayı içinden vuruşunu yaptı ancak Muslera topu kornere çeldi.



İlk yarı golsüz eşitlikle sonuçlandı.





65'inci dakikada Belhanda'nın orta alandan kullandığı serbest vuruşta savunma tarafından uzaklaştırılan topa Ndiaye ceza yayı gerisinden vuruşunu yaptı, top yandan auta çıktı.



75'inci dakikada Onyekuru sol kanatta topla buluştu ve ceza sahası içerisinde Belhanda ile paslaştı. Topla bir kez daha buluşan Onyekuru'nun vuruşunu kaleci kurtardı.



85'inci dakikada Nagatomo sol kanattan içeri ortasını yolladı. Diagne'nin kafa vuruşunu kaleci çelerken, seken topa Emre Akbaba'nın vuruşu ağlara gitti. Maçın hakemi Hategan, golü ofsayt gerekçesiyle iptal etti.



Mücadele 0-0'lık beraberlikle tamamlandı.


Yorumlar