Anasayfa /  Spor /  Galatasaray

Galatasaray Trabzonspor Maçı : 124. karşılaşmanın tarihsel arka planı

Lider Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 27. hafta mücadelesinde Trabzonspor’u konuk edecek. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak mücadeleyi hakem Fırat Aydınus yönetecek. Aydınus'un yardımcılıklarını Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu yapacak. Mücadelede dördüncü hakem olarak Özgür Yankaya görev alacak.

Abone ol
Abone ol 01 Nisan 2018 10:28

Lider Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 27. hafta mücadelesinde Trabzonspor’u konuk edecek. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak mücadeleyi hakem Fırat Aydınus yönetecek. Aydınus'un yardımcılıklarını Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu yapacak. Mücadelede dördüncü hakem olarak Özgür Yankaya görev alacak.

124. KARŞILAŞMA

Galatasaray ile Trabzonspor, bugüne kadar lig, kupa ve özel müsabakalar toplamında 124 kez karşı karşıya geldi.

Bu karşılaşmalarda 56 kez Galatasaray galip gelirken, 41 kez Trabzonspor sahadan üstünlükle ayrıldı.

27 karşılaşma sonunda ise eşitlik bozulmadı.

İki takım bugüne kadar Süper Lig’de 89 kez karşılaşırken Galatasaray galibiyet sayılarında 39-29’luk üstünlük sağladı.

21 maçta ise kazanan çıkmadı.

Geride kalan 89 maçta Galatasaray 114 kez rakip fileleri havalandırırken, Trabzonspor 99 gol kaydetti. 

Bu mücadelelerdeki en farklı sonuçlara bakıldığında Galatasaray, Trabzonspor’a karşı 26 Mayıs 2001’de İstanbul’da 4-0'lık galibiyeti öne çıkıyor.

Trabzonspor’un en farklı galibiyeti ise 1 Ekim 1995'te 4-1’lik sonuçla geldi. 

Galatasaray’da bu karşılaşma öncesi Serdar Aziz ve Sofiane Feghouli sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

İki oyuncu bu mücadelede kart görmeleri halinde ligin 28. haftasındaki Gençlerbirliği mücadelesinde takımdaki yerini alamayacak.

Fenerbahçe mücadelesinde sarı kart gören Fernando Reges ise cezalı duruma düştüğü için Trabzonspor mücadelesinde forma giyemeyecek.

Cezasını tamamlayan Mariano teknik direktör  Fatih Terim’in görev vermesi halinde karşılaşmada oynayabilecek.

Galatasaray Futbol Takımı, Spor Toto Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu 27. haftasında Trabzonspor ile oynayacağı maçın antrenmanı öncesi, bugün 32 yaşına giren Ryan Donk’un doğum günü kutlandı.

Bu maçın şakası yok!

Terim'den emir: Sakin kal maçı al!

Ligde son 8 haftaya girilirken lider konumda bulunan Galatasaray, evinde oynayacağı Trabzonspor karşılaşmasına çok sıkı şekilde hazırlandı. Teknik direktör Fatih Terim bu kritik karşılaşmada birçok oyuncuya özel görevler verirken, takıma “Sakin olun, stres yapmayın” uyarısında bulundu. Ligdeki 8 maçın da şampiyonluk yolunda çok önemli olduğunu anlatan Terim, “90 dakika boyunca oyun disiplinine sadık kalmalıyız. Rakiple ve hakemle diyaloğa girmekten kaçının” dedi. Terim özellikle Feghouli ile Rodrigues’e şut emri verirken Gomis’e de rakip savunmaya baskı yapma emri verdi. Tecrübeli hoca kart sınırında bulunan Feghouli ile Serdar Aziz’i de sakin olmaları konusunda uyardı.

Trabzonspor, deplasmanda 161 gündür yenilmiyor

Spor Toto Süper Ligin 27. haftasında deplasmanda Galatasaray'a konuk olacak Trabzonspor, 161 gündür dış sahada yenilmiyor.

Spor Toto Süper Lig'de 1 Nisan Pazar günü 27. hafta maçında deplasmanda lider Galatasaray'a ile karşılaşacak olan Trabzonspor, dış sahada 8 maçtır yenilmiyor. Deplasmanda son yenilgisini Evkur Yeni Malatyaspor’a karşı 21 Ekim 2017’de 1-0’lık skorla alan Karadeniz ekibi, söz konusu maçın ardından rakip sahada oynadığı 8 maçta 4 beraberlik ve 4 galibiyet elde etti.

Dış sahada 19 puan 

Trabzonspor, bu sezon dış sahada oynadığı 13 maçta 4 galibiyet, 7 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Attığı 21 gole karşılık ise kalesinde 16 gol gördü. Bordo-mavililer, deplasmanda 19 puan toplarken, 20 puan kaybetti. Karadeniz temsilcisi, ligde elde ettiği 42 puanın 19'nu dış sahada elde ederken, deplasman sıralamasında ise 4. sırada yer aldı.

İstanbul'da son 5 maç 

İki takım arasında İstanbul'da oynanan son 5 maçta ev sahibi Galatasaray'ın 3 galibiyeti bulunurken, Trabzonspor ise 2 kez gülen taraf oldu. Bordo-mavililer, attıkları 6 gole karşılık kalesinde de 6 gol gördü.  

Galatasaray ile Trabzonspor arasında ligin ilk yarısında oynanan mücadeleyi bordo-mavililer 2-1’lik sonuçla kazanmıştı.

Trabzonspor'da Okay'ın durumu maç saatinde belli olacak

A Milli Takım kampından sakat dönen Trabzonspor’un orta saha oyuncusu Okay Yokuşlu’nun durumunun ciddi olmadığı ancak Galatasaray maçında oynayıp oynamayacağının maç saatinde belli olacağı belirtildi. 

A Milli Takım'ın Karadağ ile oynadığı hazırlık maçında sağ ayak bileğine aldığı darbe ile sakatlanan ve bordo-mavili takıma sakat dönen Okay Yokuşlu'nun bugün çekilen MR'ında ciddi bir sorunun olmadığı öğrenildi. Sağ ayak bileğinde darbeye bağlı ödem tespit edilen Okay’ın tedavisinin devam ettiği ve Galatasaray karşısında oynayıp oynamayacağının maç saatinde belli olacağı kaydedildi. 

Tarbzonspor deplasmana hazır

27. haftasında deplasmanda oynayacağı Galatasaray maçı hazırlıklarını dün 31 Mart Pazar günü 10.00’da yaptığı antrenmanla tamamladı.

Trabzon seri arıyor

Ligde son iki maçından galibiyetle ayrılarak Avrupa kupalarına katılma konusunda umutlanan Trabzonspor, Galatasaray deplasmanından da 3 puanla ayrılarak hem galibiyet serisini sürdürmeyi, hem de Avrupa iddiasını güçlendirmeyi hedefliyor. Teknik direktör Rıza Çalımbay’ın ligde son oynanan Y. Malatyaspor maçının 11’ini büyük oranda koruması bekleniyor.

Rıza Çalımbay : Bu kulübün hedefleri ve hayalleri var

Tecrübeli teknik adamın sadece cezalı Onazi’nin yerine Hubocan’a görev vereceği belirtildi. Kongre sürecinin takımı olumsuz etkilememesi için çalışan teknik direktör Rıza Çalımbay, “Bu kulübün hedefleri ve hayalleri var. Bu sezon mutlaka Avrupa kupalarında olmalıyız. Bunun için 8 maça da final gözüyle bakın” ifadelerini kullandı.




Yorumlar