Anasayfa /  Spor /  Galatasaray

Galatasaray - Kasımpaşa maçının tüm detayları

UEFA Uluslar Ligi Milli takımlar maçlarının ardından Spor Toto Süper Lig'de 5. hafta da futbol heyecanı kaldığı yerden devam etti. Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray sahasında Kasımpaşa ile karşılaştı. Kasımpaşa'yı 4-1 mağlup eden Galatasaray rakibini geçerek averajla zirvenin yeni sahibi oldu .İşte Galatasaray - Kasımpaşa karşılaşmasının geniş özeti ve mücadelenin tüm detayları...

Abone ol
Abone ol 14 Eylül 2018 20:05

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Kasımpaşa'yı konuk etti.Türk Telekom Stadı'nda oynanan karşılaşmayı 5-1'lik skorla Galatasaray kazandı.

Sarı - Kırmızılılar'a galibiyeti getiren golleri Eren Derdiyok ve Garry Rodrigues(2) ve Serdar Aziz kaydetti. Konuk ekip Kasımpaşa'nın tek golünü ise Diagne penaltıdan kaydetti.  Öte yandan Galatasaray'ın Onyekuru ile uzatma dakikalarında bulduğu gol Video Hakem Sistemi'ne (VAR) bakılmasının ardından iptal edildi.

MAÇ ÖZETİ İZLEMEK İÇİN TIKLA

GALATASARAY - KASIMPAŞA CANLI ANLATIM

GALATASARAY 4 - 1 KASIMPAŞA

98' SON DÜDÜK GELDİ! Karşılaşma sona erdi. İlk yarısı 0-0 biten maçın ikinci yarısı beş gole sahne oldu ve Galatasaray, evinde Kasımpaşa'ya karşı 4-1 kazandı.

97'  GOL KARARI İPTAL! Hakem Bülent Yıldırım, VAR incelemesinin ardından golü iptal etti.

96' HAKEM VAR'A GİDİYOR! Soldan içeri giren Nagatomo pasını kale önüne çevirdi, orada bulunan Onyekuru topu ağlara yolladı ama hakem Bülent Yıldırım, Onyekuru'nun golünde ofsayt gerekçesiyle VAR'a başvurdu.

92' Kasımpaşa'da Trezeguet oyundan alındı, Hasan Bilal oyuna girdi.

91' OFSAYT! Badou Ndiaye'nin klas pasında sağdan içeri girip topla buluşan Yunus Akgün, pasını kale ağzına çevirdi ancak öncesinde kendisi için ofsayt bayrağı kalktı.

90' Karşılaşmanın sonuna 6 dakikalık kayıp süre eklendi.

88' TEKRAR MUSLERA! Trezeguet ceza sahası içinde sağ çaprazdan kaleye şutunu yolladı fakat günün başarılı isimlerinden Muslera gole izin vermedi.

85' Oyuncu Değişikliği Sinan Gümüş Yunus Akgün

84' 4-1 gerideki Kasımpaşa oyundan düşmeye başladı. Galatasaray ise maçı rölantide tutuyor.

83' Ryan Donk, uzak mesafeden kaleyi yokladı ancak top farklı bir şekilde üstten dışarı çıktı.

81' KAÇTI! Galatasaray beşinci gole yaklaştı. Sinan, kendisine gönderilen ara pasında ceza sahası içinde topla buluştu, sağ çaprazdan vuruşunu yaptı ama top az farkla dışarı çıktı.

80' Galatasaray'da Martin Linnes, yerini Mariano'ya bıraktı.

80' Galatasaray'da günün yıldız ismi Garry Rodrigues, yerini Henry Onyekuru'ya bıraktı.

77' GOL! Gol yağmuru sürüyor. Galatasaray, Sinan Gümüş ile köşe vuruşu kullandı. Ceza sahası içinde Serdar Aziz yükseldi ve kafayı vurdu, top ağlarla buluştu. Galatasaray, gol yedikten bir dakika sonra attı.

76' GOL! Mbaye Diagne penaltıda topun başına geçti ve soğukkanlılıkla topu ağlara yolladı. Skor şimdi 3-1!

74' KARAR DEĞİŞMEDİ! Hakem Bülent Yıldırım pozisyonu VAR'dan izledi ve penaltı kararını değiştirmedi.

73' HAKEM VAR'A GİDİYOR! Hakem Bülent Yıldırım, penaltı pozisyonunu tekrar izlemek için VAR'a gitti.

72' PENALTI! Mbaye Diagne sol çaprazdan içeri girdi, Ozan Kabak'ın müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi!

71' Kasımpaşa'da Popov'un sağ çaprazdan ceza alanına gönderdiği orta Galatasaray savunmasından döndü.

70' Sarı kartı bulunan İlhan Depe, yerini Tarkan Serbest'e devretti.

69' Galatasaray'ın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Ramazan çıktı ve topu aldı. Bu pozisyonun ardından sakatlık geçiren Ramazan için sağlık görevlileri oyun alanına geldi.

68' DİREKTEN DIŞARI! Galatasaray durmak bilmiyor. Az önceki gibi bir kez daha Ndiaye gole yaklaştı. Senegalli yıldızın yakın mesafeden şutu savunmaya çarptı, yön değiştirip direğe çarparak kornere çıktı.

67' AZ FARKLA! Galatasaray halen gol arıyor. Badou Ndiaye'nin ceza sahası dışından etkili şutu üstten az farkla auta çıktı.

65' GOL! Galatasaray farkı açtı! Emre Akbaba'nın pasında topla buluşan Rodrigues, sol çaprazdan mükemmel bir şut gönderdi ve harika bir golle skoru 3-0'a getirdi.63' MÜKEMMEL KURTARIŞ! Kasımpaşa atağında Trezeguet'nin ceza sahası içinden gönderdiği şutu Muslera tokatladı ve gole izin vermedi.

62' OFSAYT! Galatasaray'da Sinan Gümüş ani gelen şutu kaleci Ramazan'dan döndü, devamında Rodrigues kale önünde topla buluştu fakat ofsayt bayrağı kalktı.

60' Karşılaşmada üçte ikilik dilim geride kaldı. Galatasaray, iki dakikada bulduğu iki golle 2-0 önde.

59' Kasımpaşa'da Samuel Eduok yerini Özgür Çek'e bıraktı.

58' GOL! Galatasaray ikinci golü de buldu! 2 dakika önce 1-0 öne geçen Galatasaray, bu kez Ndiaye'nin pasında topla buluşan Rodrigues'in şutu ve devamında gelen golüyle skoru 2-0'a getirdi. 

57' Eren Derdiyok, bu sezon Süper Lig'de beşinci maçında üçüncü golünü kaydetti.

55' GOL! Galatasaray üstünlük golünü buldu! Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Eren Derdiyok ön direkte topu kontrol etti ve ayağının ucuyla topu ağlara gönderdi! Gol, VAR tarafından faul şüphesiyle incelendi ancak Bülent Yıldırım orta noktayı gösterdi.

53' TANSİYON YÜKSELDİ! İlhan Depe'nin Rodrigues'e arkadan yaptığı faul sonrası ortam gerildi ve tüm oyuncular o bölgeye hareketlendi. İlhan bu pozisyonda sarı kart gördü.

51' Galatasaray sol kanattan Emre Akbaba ile köşe vuruşu kullandı, ön direkte Popov karşıladı.

50' KAÇTI! Bu kez Galatasaray gole çok yaklaştı. Linnes'in sağdan kestiği ortada Eren'in kafa vuruşu az farkla auta çıktı!

48' MUSLERA ÇELDİ! Kasımpaşa sağ kanattan etkili geldi, ön direğe kesilen ortada Serdar Aziz ters bir dokunuş yaptı ancak Muslera harika bir refleksle topu çeldi ve gole izin vermedi.

47' İki takım da ikinci yarıya değişiklik yapmadan çıktı.

46' İkinci yarının ilk atağı Kasımpaşa'dan geldi. Sağdan içeri yapılan ortada Diagne kale önünde topla buluştu ancak vuruşu az farkla auta çıktı.

45' İkinci yarı başladı.

İlk yarının son düdüğü geldi. Galatasaray ile Kasımpaşa soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle giriyor.

45' KRİTİK HAMLE! 18 yaşındaki Ozan Kabak, sol kanattan topla beraber depar atan Trezeguet'ye yatarak pozisyon şansı vermedi ve bu hareketiyle büyük alkış aldı.

44' İlk yarının sonuna 2 dakikalık kayıp süre eklendi.

43' AZ FARKLA! Ozan Kabak'ın hava topu mücadelesinde yaptığı faulün ardından Kasımpaşa sol çaprazdan serbest vuruş kullandı. Penaltı noktası çevresine gönderilen ortaya Ben Youssef çıkıp kafayı vurdu, Muslera da kalesini terk etti fakat top az farkla dışarı çıktı.

42' İlk yarının son dakikalarına girilirken Galatasaray rakip ceza yayı çevresine adeta kamp kurdu ancak Kasımpaşa savunması kademede boşluk vermiyor ve Galatasaray'ın tehlike yaratmasına izin vermiyor.

40' Galatasaray sol kanattan Emre Akbaba ile köşe vuruşu kullandı. Top savunmadan dönerken bir kez daha orta geldi ancak savunma, ceza alanı içinde Galatasaraylı futbolculara fırsat vermedi.

39' Galatasaray'ın baskısı artıyor. Emre Akbaba sol çizgiye inip pası içeri çevirdi ama savunma topu kornere yolladı.

37' Galatasaray son dakikalarda oyun kontrolünü eline aldı ancak Kasımpaşa savunmasını geçemiyor. Karşılaşmada golsüz eşitlik ve düşük tempo sürüyor.

36' Ryan Donk 30 metre civarından sert bir şut gönderdi, cepheden yaptığı vuruş üstten auta çıktı.

34' OFSAYT! Galatasaray'da savunma arkasına atılan ara pasında Emre Akbaba hareketlendi ve kaleciyle karşı karşıya kalmak üzereyken ofsayt bayrağı kalktı.

33' Trezeguet'nin şutundan sonra Galatasaray hızlı hücuma çıktı. Savunmanın arkasına atılan topa Eren Derdiyok yetişemedi.

32' Kasımpaşa'da sağ kanattan içeri yapılan ortaya Diagne yükseldi ve topu indirdi, ceza sahası içinde Trezeguet'nin vuruşu geldi ama top etkili gitmedi.

30' Emre Akbaba'nın uzak mesafeden ceza sahasına havadan gönderdiği pasa Eren hareketlendi ama yetişemedi, aut kararı geldi.

30' Kasımpaşa uzun süre rakip ceza yayı çevresinde topla oynadı, sonrasında Nagatomo topu çalıp hızla hücuma çıkarken Eduok'un arkadan faulü geldi ve sarı kart çıktı.

27' Kasımpaşa yine kenardan yapılan ortayla gol aradı. Popov'un sağ çizgiye inip yaptığı ortaya kale önünde Pavelka yükselip kafayı vurdu ama auta çıktı.

26' Galatasaray bu dakikada rakip kalede etkili oldu. Garry Rodrigues'in ceza alanı dışından ve havadan gönderdiği topa Sinan hareketlendi ama kaleci Ramazan önce davrandı.

24' Trezeguet sol çaprazdan hızla içeri hareketlendi, orta yapması beklenirken kaleyi düşündü ama Muslera tek hamlede topu kontrol etti.

23' KAÇTI! Galatasaray gole yaklaştı. Rodrigues'in pasında Sinan Gümüş sol çaprazdan içeri girdi, kaleyi görüp sağ ayağıyla vuruşunu yaptı ama yerden giden top, uzak kale direğinin dibinden dışarı çıktı.

22' Galatasaray'da Linnes sağdan çizgiye inip yerden ortayı yaptı ama ceza sahasına yönelen topu Kasımpaşa savunması uzaklaştırdı.

21' Hava topu mücadelesinde Diagne'nin darbesiyle yerde kalan Serdar Aziz'in tedavisi oyun alanında gerçekleşti.

20' Kasımpaşa sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Trezeguet'nin yaptığı ortaya yükselen Diagne, Serdar'a faul yaptı ve oyun durdu.

18' Galatasaray'da Rodrigues sol kanattan içeri girdi ama rakiplerinden sıyrılamadı, devamında Donk'un kale önüne gönderdiği topu Eren aşırttı, kalecide kaldı.

15' Linnes ile Sinan Gümüş sağ kanatta paslaştı ve devamında Sinan'ın ortası geldi, kale önünde Ndiaye topu kontrol etmek isterken kendisine çarpan topu kontrol edemedi ve auta gitti.

14' Kasımpaşa, yaklaşık 40 metreden bir serbest vuruş kazandı. Trezeguet topu ceza alanı içindeki Diagne'ye göndermek istedi ama Galatasaray savunması kafayla karşıladı.

12' Mücadelede şu ana kadar iki takım da net bir gol pozisyonu bulamadı. Karşılaşma düşük bir tempoda ilerliyor.

11' Galatasaray orta sahadan çıkmak isterken Emre Akbaba, Eduok'un faulüne maruz kaldı ve takımına serbest vuruş kazandırdı.

9' Kasımpaşa bu dakikada kanatlardan yaptığı ortalarla gol arıyor. Sol kanattan içeri gönderilen ortaya arka direkte Diagne yükseldi ama vuramadı, devamında sağdan Popov'un ortasını Muslera çıktı ve aldı.

8' Sol kanattan Nagatomo'nun taşıdığı top pozisyon devamında Sinan Gümüş'e ulaştı, Sinan'ın şutu etkili gitmedi ve savunmaya çarpan top kaleci Ramazan'da kaldı.

7' Kasımpaşa atağında soldan yapılan orta kafalardan sekti ve ceza sahası dışına yöneldi, sağ çaprazdan Popov'un sert şutu yandan auta gitti.

5' ÜSTTEN AUT! Galatasaray bu dakikada etkili geldi. Ceza sahası dışında topla buluşan Garry Rodrigues kaleyi yokladı ama top az farkla üstten dışarı çıktı.

4' Galatasaray sol kanattan serbest vuruş kazandı. Penaltı noktasına gönderilen ortayı Kasımpaşa savunması uzaklaştırdı.

3' Galatasaray'da orta alanda kaptırılan topun ardından Trezeguet ile soldan gelişen hücumun devamı gelmedi ve Galatasaray savunması kademeye girerek tehlikeyi önledi.

1' Karşılaşmanın ilk dakikaları genel olarak orta sahada geçiyor. İki takım da oldukça tedbirli.

1'Kasımpaşa kendi yarı alanında paslaşırken Nagatomo baskı yaptı ve takımına taç kazandırdı.

1' İlk düdük çaldı ve mücadele başladı.

Maçın ilk düdüğü ile birlikte olacağız...

Galatasaray: Muslera, Linnes, Ozan, Serdar, Nagatomo, Donk, Ndiaye, Emre Akbaba, Sinan Gümüş, Garry Rodrigues, Eren

Kasımpaşa: Ramazan Köse, Ben Youssef, Veysel Sarı, Veigneau, Popov, Pavelka, Sadiku, Eduok, İlhan Depe, Trezeguet, Diagne

Türk Telekom Stadı’nda oynanacak karşılaşma saat 21.00’de başlayacak maçı Bülent Yıldırım yönetiyor. Beinsports 1’den naklen yayınlanan karşılaşmayı canlı olarak TRHABERLER’den takip edebilirsiniz…

18’LİK OZAN KABAK İLK 11’DE!

Fatih Terim, 4-0 mağlup oldukları Trabzonspor karşılaşmasının 11’inde yer alan Mariano, Maicon, Ahmet Çalık, Fernando ve Henry Onyekuru’yu kenara çekti. Terim bu sezon sadece  6-0 biten Alanyaspor maçında 4 dakika oynayan Ozan Kabak’ı ilk 11’e aldı…

Süper Lig’de geride kalan 4 maçını da kazanan Kasımpaşa liderlik koltuğunda otururken, oynadığı maçlardan 3 galibiyet ve bir mağlubiyetle ayrılan Galatasaray ise averajla ikinci sırada bulunuyor.

Sarı-kırmızılı takım, karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak hem rakibine ilk yenilgisini tattırmaya hem de UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gelecek hafta içinde Lokomotiv Moskova ile yapacağı maç öncesinde moral bulmaya çalışacak. Galatasaray’da kırmızı kart cezalısı Younes Belhanda müsabakada forma giyemeyecek.

EVİNDE EN SON KASIMPAŞA’YA YENİLDİ

Süper Lig’de sahasında uzun bir yenilmezlik serisine sahip Galatasaray, evinde son mağlubiyetini Kasımpaşa karşısında yaşadı. Türk Telekom Stadı’nda 2016-2017 sezonunun 30. haftasında Kasımpaşa’ya yenilen sarı-kırmızılı takım, daha sonra çıktığı 21 müsabakada rakiplerine boyun eğmedi. Sarı-kırmızılı takım, evindeki son 21 lig maçının 20’sini kazanırken, birinden beraberlikle ayrıldı.

GALATASARAY İLE KASIMPAŞA 29. RANDEVUDA

İki ekip arasında geride kalan 28 lig maçından 17’sini Galatasaray kazandı, 6 müsabaka berabere sonuçlandı, Kasımpaşa 5 kez galip geldi. Galatasaray’ın 54 golüne, Kasımpaşa 27 golle yanıt verdi. Geçen sezonun ilk yarısında Türk Telekom Stadı’nda yapılan maçı Galatasaray 2-0 kazandı, ikinci yarıda Kasımpaşa, evindeki müsabakayı 2-1 üstün tamamladı.

TÜRK TELEKOM STADI’NDAKİ MAÇLAR

Galatasaray ile Kasımpaşa, 15 Ocak 2011’de hizmete giren Türk Telekom Stadı’nda Süper Lig’de 7 kez karşılaştı. Sarı-kırmızılılar, yeni stadında Kasımpaşa’yı 5 kez yenerken, lacivert-beyazlılar 2 kez 3 puana ulaştı. Taraflar arasında Türk Telekom Stadı’ndaki müsabakalarda meşin yuvarlak toplam 25 kez filelerle buluştu,Galatasaray 14, Kasımpaşa 11 kez gol sevinci yaşadı.

EN FARKLI SKORLAR

Galatasaray, galibiyet sayısı bakımından büyük üstünlük kurduğu rakibini bir kez 5-0, bir kez de 4-0 yendi. Kasımpaşa ise 2013-2014 sezonunda Türk Telekom Stadı’ndaki maçta 4-0 galip geldi.


Yorumlar