Anasayfa /  Spor /  Galatasaray

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü belli oldu

Galatasaray'da Jan Olde Riekerink'le yolların ayrılmasının ardından yeni teknik direktör Igor Tudor oldu.

Abone ol
Abone ol 15 Şubat 2017 14:56

Galatasaray'da Jan Olde Riekerink'le yolların ayrılmasının ardından yeni teknik direktör Igor Tudor oldu.

Kardemir Karabükspor ile olan sözleşmesinde 150 bin avroluk fesih bedeli bulunan Hırvat teknik adam, sarı-kırmızılı kulüple 1,5 yıllık anlaşmaya varırken, Florya Metin Oktay Tesisleri'ne geldi.

Sarı-kırmızılı kulüp yetkililerinden alınan bilgiye göre, Igor Tudor ile yarın basın önünde sözleşme imzalanacak. İmza töreninin saat 15.00'te, Florya Metin Oktay Tesisleri veya Türk Telekom Arena'da olması planlanıyor.

Galatasaray'ın 59. teknik direktörü Tudor oldu

Tudor, sarı-kırmızılı kulübün tarihindeki 59. teknik direktör oldu.

Futbolculuğu döneminde Hajduk Split, HNK Trogir ve Juventus formaları giyen, İtalyan ekibinde 8 sezon oynayarak önemli başarılar kazanan Igor Tudor, genç bir teknik adam olarak dikkati çekiyor.

Aktif futbol yaşantısını sonlandırdıktan sonra Hajduk Split'te yardımcı antrenörlük görevine başlayıp, 2013-2014 ve 2014-2015 sezonlarında teknik direktör olarak görev yapan Hırvat teknik adam, geride kalan sezon Yunanistan'ın PAOK takımını çalıştırdıktan sonra, bu sezon başında Kardemir Karabükspor'un başına geçmişti.

Galatasaray'da ikinci Hırvat teknik adam

Galatasaray'da görev yapacak 59. teknik direktör olan Igor Tudor, kulüp tarihindeki ikinci Hırvat çalıştırıcı olarak dikkati çekiyor.

Kulüpte futbol takımı ilk olarak Yugoslavya döneminde, Hırvat kökenli teknik direktör Tomislav Ivic'e emanet edilirken, 1983-84 sezonunda bu görevi üstlenen Ivic'den 33 yıl sonra yeniden bir Hırvat teknik adam sarı-kırmızılı ekipte görev aldı.

Futbol takımının 39. yabancı teknik direktörü

Igor Tudor, Galatasaray Futbol Takımı'nın başına geçen 39. yabancı teknik direktör oldu. 

Hırvat teknik adam öncesi Galatasaray'da 12 farklı ülkeden 38 yabancı çalıştırıcı görev aldı. 

Sarı-kırmızılı ekibe 12 teknik direktör veren İngiltere, açık ara önde bulunuyor. Teknik direktör sayısında İngiltere'yi, 6 çalıştırıcıyla Almanya ve 4 çalıştırıcıyla da Macaristan takip ediyor.

Ayrıca, Galatasaray takımında bugüne kadar İtalya'dan 3, İskoçya, Avusturya, Yugoslavya, Romanya ve Hollanda'dan ikişer, Bulgaristan, Polonya ve Belçika'dan ise birer çalıştırıcı görev almıştı.


Yorumlar