Anasayfa /  Spor /  Galatasaray

Galatasaray'dan son dakikada 3 puan

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Galatasaray, konuk ettiği Gençlerbirliği'ni 3-2 yendi.

Abone ol
Abone ol 12 Mart 2017 10:05

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Gençlerbirliği'ni 3-2 yenen Galatasaray, galibiyet golünü son dakikalarda buldu.

Geride kalan haftada Antalyaspor'u 90+6. dakikada Eren Derdiyok'un golüyle 3-2 mağlup eden sarı-kırmızılı ekip, Gençlerbirliği'ni ise 90. dakikada Selçuk İnan'ın frikik golüyle devirdi.

Maç gollerle başladı

Galatasaray-Gençlerbirliği müsabakası ilk 5 dakika içinde gelen karşılıklı gollerle başladı.

Karşılaşmanın ilk golünü, stat skorboardı henüz 33. saniyeyi gösterirken Gençlerbiriği oyuncusu Khalili kaydetti. 

Ardından 5. dakikada Selçuk İnan, penaltıdan attığı golle maçta 1-1'lik eşitliği sağladı. Sarı-kırmızılı ekip, 45+1. dakikada Podolski'nin golüyle devreye 2-1 önde girdi.

Gençlerbirliği 69. dakikada Selçuk Şahin'in penaltıdan kaydettiği golle eşitliği sağlarken, 90. dakikada Selçuk İnan, attığı şık frikik golüyle 3 puanı takımının hanesine yazdırdı.

Galatasaray, bu galibiyetle puanını 46'ya çıkardı.

Aydınus'tan 2 dakika içinde 2 penaltı

Karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus, 2 dakika içinde Gençlerbirliği lehine 2 penaltı kararı verirken, konuk ekip birini golle sonuçlandırdı.

Aydınus, müsabakanın 67. dakikasında Aurelien Chedjou'nun topa eliyle müdahalesi gerekçesiyle penaltı noktasını gösterirken, Serdar Gürler'in kullandığı penaltıda Muslera topu çıkarmayı başardı.

Maçın 68. dakikasında ise bu kez Tolga Ciğerci'nin elle müdahalesi gerekçesiyle Aydınus bir kez daha penaltı kararı verdi. Gençlerbirliği'nde topun başına geçer Selçuk Şahin, skoru 2-2'ye getiren golü kaydetti.

Fırat Aydınus, maçta 3 kez penaltı noktasını gösterirken, atılan 5 golün 2'si penaltı vuruşlarından geldi.

Yönetime tepkiler sürdü

Sarı-kırmızılı taraftarlar, maç öncesi başladıkları yönetim aleyhine tezahüratları, maç esnasında da sürdürdü.

Özellikle kuzey kale arkası tribününden Dursun Özbek yönetimini istifaya çağıran tezahüratlar yapılırken, taraftarlar bir süre sahaya sırtlarını döndü.

Taraftarlar, maç içinde yaptığı top kayıplarıyla tepki alan ve bir de penaltıya sebebiyet veren Tolga Ciğerci'yi oyundan alındığı sırada ıslıkladı.


Yorumlar