Anasayfa /  Spor /  Galatasaray

Galatasaray, Brezilyalı Maicon ile anlaştı

Galatasaray, 7 milyon Euro karşılığında Brezilyalı stoper Maicon ile anlaştı. Oyuncu, sözleşme imzalamak için İstanbul'a geliyor.

Abone ol
Abone ol 22 Haziran 2017 20:28

Galatasaray'ın  Sao Paulo'dan transferi için anlaşmaya vardığı  Maicon,  İstanbul'a geliyor.  Galatasaray, Brezilyalı stoper için 7 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek.

Geçen sezon savunma hatalarından çok çeken  Galatasaray,  Sao Paulo'nun kaptanı  Maicon Pereira Roque'nin transferini büyük ölçüde bitirip sorunu kökten çözdü.

Maicon'un hem savaşçı karakteri hem de güçlü fiziğiyle  Galatasaray'ın savunmasının lideri olmasına kesin gözüyle bakılıyor. 1.91'lik  Maicon'un gelişiyle  Galatasaray'ın savunma boyu uzamış olacak. Duran top zaafiyetine büyük ölçüde son vermesi beklenen  Maicon, yerden ve havadan oldukça etkili.

Pozisyon bilgisi, kademe anlayışıyla göz dolduran Brezilyalı stoper, kayarak yaptığı yatarak müdahalelerde zamanlamasıyla öne çıkıyor. Sert ve agresif oyunuyla rakip forvetlerin üzerinde baskı kuruyor.

RİSKİ SEVMİYOR

Sağ ayaklı olmasına rağmen genelde sol stoper olarak kullanılan  Maicon kesici özellikleri ve hiç risk almayan oyunuyla dikkat çekiyor.

Uzun topları uzaklaştırmada, çalımlarla ceza alanına doğru kat eden rakiplere karşı hamle zamanlaması konusunda da oldukça başarılı. Bir stopere göre iyi sayılabilecek top hakimiyeti var. Uzun bacakları ve fuleleriyle forvet ile arasındaki mesafeyi çabuk kapatabiliyor. Tereyağından kıl çeker gibi müdahaleleri olmasına rağmen, rakip için tehlike oluşturan ve karta davetiye çıkaran sertlikleri de olmuyor değil. Kaleciye geri paslarda zaman zaman aksadığı da


Etiketler Maicon
Yorumlar