Anasayfa /  Spor /  Galatasaray

Galatasaray-Benfica UEFA Avrupa Ligi maçı (CANLI)

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında bugün Portekiz'in Benfica ekibini konuk edecek.

Abone ol
Abone ol 14 Şubat 2019 20:43

​​​​Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında bugün Portekiz'in Benfica ekibini ağırlayacak.

Türk Telekom Stadı'nda saat 20.55'te başlayacak karşılaşmayı İspanyol hakem Jesus Gil Manzano yönetecek. Karşılaşma, beIN Sports 1'den canlı yayınlanacak. 

GALATASARAY: 1-2 :BENFICA

80. dakika: Feghouli sağ çaprazdan beklenmedik bir anda nefis bir şut çıkarttı. Top uzak direğin hemen yanından auta gitti.

79. dakika: Galatasaray tüm hatları ile oyunu rakip yarı alana yıktı.

77. dakika: Nagatomo'nun sol kanattan ortasında Diagne topu indirdi. Benfica savunması Onyekuru'dan önce araya girip tehlikeyi uzaklaştırdı.

75. dakika: Galatasaray oyunu rakip yarı alana yıktı ve boşluk arıyor.

71. dakika: Onyekuru'nun derin pasında Diagne savunmanın arkasına sarkmak istedi. Benfica savunması son anda araya girip tehlikeyi uzaklaştırdı.

68. dakika: Corchia, sağ çaprazdan şansını denedi. Top farklı şekilde yandan auta gitti.

65. dakika: Galatasaraylı oyuncuların ve tribünlerin enerjisi ikinci golden sonra bir hayli düştü. Fatih Terim'in oyuna müdahale etmesi gerekebilir.

64. dakika: GOL Sağ kanattan savunma arkasına atılan derin topa harketlenen Seferovic, kaleci ile karşı karşıya pozisyonda düzgün bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi.

61. dakika: Hızlı gelişen Benfica atağında Cervi topu güçlüle son çizgide çevirdi. Ama Luyindama araya girip topu uzaklaştırdı.

60. dakika: Luyindama'nın hatası ile topla buluşan Seferovic, zor pozisyonda vurulunu yaptı. Açıyı iyi kapatan Muslera zorlanmadan topu kontrol etti.

58. dakika: Sağ çaprazda topla buluşan Linnes, vuracak gibi yapıp yerden pasını verdi. Belhanda bu topu kontrol etmek isterken rakibi araya girdi ve topu uzaklaştırdı.

55. dakika: Felix, ceza sahası dışından şansını denedi. Savunmadan seken top kornere çıktı.

54. dakika: GOL Sol kanattan Nagatomo'nun ortasında arka direkte çok iyi yükselen Luyindama kafayı vurdu ve topu uzak köşeden ağlara gönderdi.

53. dakika: Belhanda'nın ceza sahasına doğru kullandığı serbest vuruşta savunma topu uzaklaştırdı ve taca gönderdi.

52. dakika: Gabriel, Linnes'e yaptığı faul sonrası sarı kart gördü. Galatasaray bir duran top şansı daha yakaladı.

50. dakika: Ndiaye, Fernandes'e yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

48. dakika: Ndiaye'nin kaptırdığı topla hızlı başlayan Benfica atağında Seferovic, savunmanın arkasına sarkmaya çalıştı. Luyindama izin vermedi ve topu kaleci Muslera'ya kazandırdı.

İlk yarı bitti. İlk 45 dakika Benfica'nın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

45. dakika: Sol kanattan Salvio'nun kullandığı köşe vuruşunda Diagne topu uzaklaştırdı.

44. dakika: Sol kanattan Belhanda'nın kullandığı köşe vuruşunda kaleci boşa çıktı. Ceza sahasında yaşanan karambolde Benfica savunması topu uzaklaştırdı.

43. dakika: Onyekuru, rakibinden çaldığı topla sol kanatta ilerleyip yerden orta yapmak istedi. Rakipten seken top kornere gitti.

42. dakika: Belhanda'nın ceza sahasına doğru kullandığı serbest vuruşta Diagne'nin indirdiği topa arka direkte Fernando dokunmadı. Aut.

41. dakika: Gedson Fernandes, Onyekuru'ya yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

40. dakika: Fernando, oyun durduktan sonra topa vurduğu için sarı kart gördü ve cezalı duruma düştü. Brezilyalı yıldız, Portekiz'de oynanacak rövanş maçında forma giyemeyecek.

34. dakika: Luyindama'nın harika ters topu ile sol kanatta Nagatomo topla buluştu. Ama rakibi araya girip toopu taca gönderdi.

33. dakika: Galatasaray kanatları kullanarak Benfica savunmasını açmaya çalışıyor.

30. dakika: Sol kanattan Felix, savunmanın arkasına sarkmak istedi. Luyindama vücuduna kullanarak rakibinin topla buluşmasına izin vermedi. Aut.

27. dakika: GOL Penaltı atışında topun başına geçen Salvio, yerden direk dibine bir vuruş yaptı ve topu ağlara gönderdi.

25. dakika: PENALTI! Sol kanattan yapılan ortada hakem Marcao'nun ceza sahasında topla elle oynadığını tespit etti ve beyaz noktayı gösterdi.

21. dakika: Linnes'in pasıyla Feghouli ceza sahasında topla buluştu. Dönerek topu önüne almak isterken savunmadan seken top Diagne'nin önünde kaldı. Diagne'nin dar açıdan yaptığı vuruş çerçeveyi bulmadı.

19. dakika: Belhanda'nın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda selen topla buluşan Feghouli'nin şutu çerçeveyi bulmadı.

18. dakika: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Benfica savunması topu uzaklaştırdı.

14. dakika: Nagatomo'nun sol kanattan yaptğı ortada Ruben Dias, topu istediği gibi uzaklaştıramadı. Seken topla nyekuru ceza sahasına sokuldu. Şut açısını yaratıp vuruşunu yaptı. Top savunmadan sekti.

12. dakika: Ndiaye'nin pasıyla sol kanatta hareketlenen Onyekuru, çalımlarla ceza sahasına sokulmak istedi. Ama topu kaybetti.

11. dakika: Ceza sahasına doğru sokulan Felix, sol çaprazdan yerden şutunu çekti. Top kaleci Muslera'da kaldı.

9. dakika: Sol kanada hızlı gönderilen topa Nagatomo hareketlendi. Yetişip ortasını da yaptı. Ama top kaleci Vlachodimos'da kaldı.

8. dakika: Sol kanattan Cervi'nin ceza sahasına doğru kullandığı serbest vuruşta Luyindama topu kafayla uzaklaştırdı.

6. dakika: Belhanda'nın sol kanattan ceza sahası içine doğru kullandığı serbest vuruşta kaleci Vlachodimos topu yumruklayarak uzaklaştırdı. Seken topu Onyekuru tamamamak istedi. Ama vuruşu çerçeveyi bulmadı.

5. dakika: Cervi'nin sol kanattan ceza sahasına doğru kestiği topu Muslera, kalesini zamanında terkederek kontrol etti.

4. dakika: Galatasaray savunmasının arkasına atılan topa Felix hareketlendi. Yan hakemin bayrağı havada. Ofsayt.

3. dakika: Marcao'nun uzun pasıyla Onyekuru sol kanattan hareketlendi. Ama topa yetişemedi. Aut.

2. dakika: Cervi'nin sl kanattan kullandığı köşe vuruşunda top arka direğe açıldı.

1. dakika: Luyindama'dan topu çalan Seferovic, sol kanatta hareketlenip ortasını yapmak istedi. Savunmadan seken top kronere çıktı.

11'ler:

Galatasaray: Muslera, Linnes, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Fernando, Ndiaye, Belhanda, Feghouli, Onyekuru, Diagne.

Benfica: Vlachodimos, Corchia, Ruben Dias, Ferreira, Ribeiro, Salvio, Fernandes, Florentino, Cervi, Joao Felix, Seferovic

Galatasaray, taraftarı önünde oynayacağı karşılaşmada iyi bir skor elde ederek, rövanş öncesi avantaj sağlamaya çalışacak.

Avrupa'da sezona UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasından başlayan Galatasaray, Portekiz'den Porto, Almanya'dan Schalke 04 ve Rusya'dan Lokomotiv Moskova ile yer aldığı grubu üçüncü sırada bitirerek, UEFA Avrupa Ligi'nde son 32 turunda mücadele etme hakkı elde etti.

Portekiz temsilcisi Benfica ise bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fenerbahçe, play-off turunda da Yunanistan'ın PAOK takımını eleyerek grup aşamasına yükseldi. Benfica, Almanya'nın Bayern Münih, Hollanda'nın Ajax ve Yunanistan'ın AEK takımlarıyla mücadele ettiği grubu üçüncü sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'ne kaldı.

Mitroglou listede yok

Galatasaray'ın UEFA'ya bildirdiği listede ismi yer almayan yeni transfer Kostas Mitroglou, karşılaşmada forma giyemeyecek.

Sarı-kırmızılı takım, devre arasında kadrosuna kattığı oyunculardan Mbaye Diagne, Marcao ve Christian Luyindama'yı UEFA'ya bildirirken, Mitroglou, Semih Kaya ve Emre Taşdemir'in ismi listede yer almadı.

Galatasaray'da sakatlığı geçen savunma oyuncusu Mariano Filho, son antrenmanda takımla çalıştı.

Benfica'da önemli eksikler

Galatasaray'ın rakibi Benfica, sakatlıkları bulunan 2 oyuncusunun yanı sıra 3 as futbolcusunu da İstanbul'a getirmedi.

Portekiz temsilcisinde sakatlıkları bulunan Jardel Vieira ve Ljubomir Fejsa ile as oyuncular Alejandro Grimaldo, Pizzi ile Jonas, İstanbul kafilesinde yer almadı.

Rövanş 21 Şubat'ta

Galatasaray ile Benfica arasındaki rövanş karşılaşması, 21 Şubat Perşembe günü Portekiz'de oynanacak. Başkent Lizbon'daki Luz Stadı'nda oynanacak karşılaşma TSİ 23.00'te başlayacak.




Yorumlar