Anasayfa /  Spor /  Galatasaray

Fatih Terim'in yeni Ozan'ı; Abdussamed Karnuçu

Galatasaray'da 2000 grubunun önemli oyuncularından Abdussamed Karnuçu sakatlığının tamamen geçmesinin ardından A Takım ile çalışmalara başladı. Fatih Terim, 19 yaşındaki oyuncuyu Ozan Kabak'ın veliahtı olarak görüyor.

Abone ol
Abone ol 05 Şubat 2019 18:19

Ozan Kabak'ın 11 milyon Euro'ya Stuttgart'a gitmesi, Yunus Akgün'e Avrupa'nın önemli kulüplerinden teklifler gelmesi gözleri yeniden Galatasaray yapısına çevirmişti.

Sarı-Kırmızılı dün gerçekleştirilen idmanında 2000 grubunun önemli isimlerinden Abdussamed Karnuçu'da yer aldı. Bir süredir sakatlığı nedeniyle takımdan uzak kalan genç ismi Fatih Terim kısa sürede A Takım'a yerleştirmeyi düşünüyor.

Sezonun ilk yarısında U21 Ligi'nde 10 maçta forma giyen Abdussamed Keçiörengücü ile oynanan Türkiye Kupası maçında ilk kez A Takım forması giymişti. Genç oyuncu yaşadığı şansız sakatlık nedeniyle devre arası kampını kaçırmıştı.

Orta saha ve stoper oynuyor

Asıl mevkisi ön libero olan 1.84 boyundaki genç futbolcu aynı zamanda stoper olarak da görev yapabiliyor. Abdussamed, U17 Avrupa Şampiyonası ve U17 Dünya Kupası'ndan Ozan Kabak ile birlikte milli takımın savunma ikilisini oluşturmuştu.

50 kez milli formayı giydi!

2012 yılında Sivas Demirspor'dan amatör olarak transfer edilen Abdussamed Karnuçu 50 kez alt yaş gruplarında milli formayı terletti.

19 yaşındaki futbolcunun Galatasaray ile 2020 Haziran'a kadar profesyonel sözleşmesi bulunuyor. (Fanatik)


Etiketler abdussamed karnucu
Yorumlar