Anasayfa /  Spor /  Galatasaray

Aslan 'şampiyonluk' istiyor! Galatasaray Kayserispor maçı özeti ve golleri izle

Süper Lig'in 29.haftasında Galatasaray ile Kayserispor karşı karşıya geldi. Sarı - Kırmızılılar 1 - 0 geriye düştüğü maçta Diagne (2), Yuto Nagatomo (1) golleriyle 3 - 1 kazandı ve Lider Başakşehir ile arasındaki puan farkını 2'ye indirdi. Kayserispor'un tek golünü ise Kravets attı. Ayrıca bu sonuçla birlikte Galatasaray evinde art arda yedinci maçını kazandı. 

Abone ol
Abone ol 20 Nisan 2019 21:10

Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan mücadelenin ilk yarısı müthiş bir heyecana sahne oldu. Maçın 15. dakikasında Kravets ile 1-0 öne geçen Kayserispor'a, Galatasaray'ın cevabı gecikmedi.

Hemen bu golün 1 dakika sonrasında Mbaye Diagne, sahneye çıkıp skoru 1-1'e getirdi. 

Lopez kızardı, Aslan penaltı kazandı

Mücadelenin 42. dakikasında, Kayserisporlu Lopez'in ceza sahası içinde elle oynadığını belirten hakem Arda Kardeşler, oyuncuyu ikinci sarıdan ihraç edip penaltı noktasını gösterdi. 

Topun başına geçen Diagne, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti: 2-1.

İlk yarı bu skorla sona erecekken, bu sefer Galatasaray'da Nagatomo sahneye çıktı ve ilk 45 dakikanın skorunu belirledi: 3-1.

Maçın kalan bölümlerinde skor değişmezken, sarı kırmızılı ekip, evinde art arda yedinci maçını kazandı. 

Bu skorla 59 puana yükselen Galatasaray, ikinci sırada, 36 puanda kalan Kayserispor ise 11. sırada yer aldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

15'inci dakikada sağ kanatta topu Ndiaye'den çalan Chery, pasını altıpasta bulunan Kravets'e aktardı. Muslera'nın boşa çıkmasıyla boş kale ile karşı karşıya kalan Kravets, ağları sarstı: 0-1.



16'ncı dakikada Fernando'nun ceza sahası dışından çektiği şut kaleci Lung'dan sekti. Topu iyi takip eden Diagne, seken topu düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi: 1-1.



31'inci dakikada Chery'nin pasıyla topla buluşan Sapunaru'nun ceza sahası içerisinden yaptığı aşırtma vuruş az farkla auta gitti.



34'üncü dakikada Deniz Türüç'ün ceza sahasına doğru yolladığı topla buluşan Chery topa istediği gibi vuramadı ve meşin yuvarlağı auta gönderdi.



36'ncı dakikada Deniz Türüç'ün sağ kanattan içeri kestiği topa iyi vuruş yapamayan Umut Bulut, topu dışarı yolladı.



38'inci dakikada Marcao topu bir süre sürdükten sonra ceza sahası dışından vuruşunu yaptı, topa el ile müdahale eden Lopes ikinci sarı kartla oyun dışında kaldı ve penaltıya sebebiyet verdi. VAR'a danışan Arda Kardeşler, kararını değiştirmedi.



42'nci dakikada topun başına geçen Diagne, topu ağlara gönderdi: 2-1.



44'üncü dakikada Belhanda pasını sağ kanatta bulunan Mariano'ya aktardı. Mariano'nun içeri yerden sert kestiği topa dokunan Diagne, ağları sarsamadı.



45+4'üncü dakikada Mariano'nun sağ kanattan içeriye açtığı ortaya Nagatomo kafayı vurdu, top filelerle buluştu: 3-1.



İlk yarı Galatasaray'ın 3-1'lik üstünlüğü ile son buldu.



57'nci dakikada Nagatomo'nun ceza sahası dışından çektiği sert şut direği sıyırarak auta gitti.



61'inci dakikada Diagne'nin pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Ndiaye, kalecinin üzerinden aşırtmayı denedi ancak Lung iki hamlede topa sahip oldu.



68'inci dakikada ceza sahası yayı üzerinden Deniz Türüç'ün vuruşunda top Muslera'da kaldı.



73'üncü dakikada Kayserispor atağında sol kanattan içeri kesilen orta direkten döndü, Kravets'in seken topa vuruşunu ise Muslera kurtardı.



Galatasaray maçı 3-1 kazandı.


Yorumlar