Anasayfa /  Spor /  Galatasaray

Aslan diş geçiremedi! Başakşehir Galatasaray 1-1 maç özeti ve golleri izle

Spor Toto Süper Lig'de 16. hafta heyecanı Medipol Başakşehir Galatasaray maçı ile devam etti. Heyecan dolu maçta iki ekip de 1-1'lik skorla birer puana razı oldu. Başakşehir 34, Galatasaray ise 26 puana yükseldi.

Abone ol
Abone ol 15 Aralık 2018 21:06

Spor Toto Süper Lig’in 16. haftasında merakla beklenen kritik maçta lider Medipol Başakşehir ile Galatasaray bir araya geldi. Ev sahibi ekip Başakşehir, kazanarak puan farkını açmak, Galatasaray’ın ise zirveden kopmamak istediği karşılaşma 1-1 sona erdi. Galatasaray puanını 26’ya yükseltirken lider Medipol Başakşehir 34 puana çıktı.

Zirve mücadelesi veren tüm takımların dikkat kesildiği dev maçta Medipol Başakşehir’de savunmanın önemli isimlerinden olan Manuel da Costa kart cezası nedeniyle forma giyemedi. Savunmanın merkezinde Mahmut Tekdemir, Epureanu’nun yanında görev yaptı. Ev sahibi 18’de İrfan Can’la öne geçerken eşitliği 30’da Eren Derdiyok penaltıdan sağladı.

Galatasaray’da ise Fernando, Serdar ve Ndiaye’nin cezası tamamlandı ve üç isim de 11’de yer aldı. Sarı-kırmızılılarda sakatlıkları bulunan Younes Belhanda, Sinan Gümüş ve Emre Akbaba’nın yanı sıra cezalı Ryan Donk, takımdaki yerlerini alamadı. Ayrıca Fatih Terim ile antrenör Hasan Şaş’ın da yer alamadığı maçta Garry Rodrigues ikinci yarının başında sağ arka adalesindeki sertleşme nedeniyle oyundan çıktı.



Başakşehir Galatasaray 1-1 maç özeti ve golleri izle



18'inci dakikada Medipol Başakşehir öne geçti. Ceza sahası dışından kaleyi cepheden gören pozisyonda İrfan Can Kahveci'nin şutu Serdar Aziz'e çarparak ağlarla buluştu: 1-0.



24'üncü dakikada gelişen Galatasaray atağında ceza sahası sağ çaprazından Onyekuru şutunu kaleye gönderdi ancak Mert Günok topu kornere gönderdi. 



30'uncu dakikada Galatasaray beraberliği sağladı. Mert Günok'un N'Diaye'ye müdahalesinde hakem Ümit Öztürk penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Eren Derdiyok skoru eşitledi: 1-1.



Mücadelenin ilk yarısı 1-1'lik eşitlikle tamamlandı. 



60'ıncı dakikada Napoleoni'nin kaleyi sol çaprazdan gördüğü pozisyonda yerden içeri çevirdiği topa Bajic etkili bir vuruş yapamadı ve kaleci Muslera topu kontrol etti. 



71'inci dakikada sağ kanattan gelişen atakta Visca'nın ortasına Elia'nın arka direkteki vuruşu üstten auta gitti.



82'nci dakikada Mossoro'nun ceza sahası içinden çektiği şut Muslera'dan döndü ve savunma topu uzaklaştırdı.  



89'uncu dakikada Galatasaray gole yaklaştı. Feghouli'nin içeri kestiği topa arka direkte Onyekuru'nun vuruşu Mert Günok'ta kaldı.



Mücadele 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı. 



LUCESCU MAÇI TRİBÜNDEN TAKİP ETTİ 



Medipol Başakşehir'in evinde Galatasaray'ı ağırladığı mücadeleyi A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu da takip etti.  



EMRE VE EPUREANU, ALANYASPOR DEPLASMANINDA CEZALI



Medipol Başakşehir'in kaptanı Emre Belözoğlu ve Alexandru Epureanu, Galatasaray mücadelesinde gördükleri sarı kartlarla birlikte ligin ilk yarısının son mücadelesi olan Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasında cezalı duruma düştü.  

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR – GALATASARAY

STAT: 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim

HAKEM: Ümit Öztürk

SAAT: 19.00

YAYIN: beIN SPORTS1

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Mert, Caiçara, Mahmut, Epureanu, Clichy, Emre, İrfan Can, Mossoro, Visca, Napoleoni, Bajic

TEKNİK DİREKTÖR: Abdullah Avcı

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Serdar, Ozan, Nagatomo, Fernando, Ndiaye, Feghouli, Rodrigues, Onyekuru, Eren

TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim


Yorumlar