Anasayfa /  Spor

Galatasaray - Kasımpaşa maç sonucu: 2-1 özet ve golleri izle

Süper Lig'in 25. haftasında Galatasaray ile Kasımpaşa, Türk Telekom Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Sarı kırmızılılar Kerem Aktürkoğlu ve Mostafa Mohamed'in golleriyle sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı. Kasımpaşa'nın tek golü ise Thelin'den geldi.

Abone ol
Abone ol 14 Şubat 2021 18:02

Süper Lig'in 25. haftasında Galatasaray ile Kasımpaşa, Türk Telekom Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Sarı kırmızılılar Kerem Aktürkoğlu ve Mostafa Mohamed'in golleriyle sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı. Kasımpaşa'nın tek golü ise Thelin'den geldi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim; Fernando Muslera, Martin Linnes, Christian Luyindama, Marcao, Ömer Bayram, Oghenekaro Etebo, Gedson Fernandes, Emre Kılınç, Kerem Aktürkoğlu, Ryan Babel, Mostafa Mohamed ilk 11'ini sahaya sürdü.

Kasımpaşa'da ise teknik direktör Fuat Çapa; Ertuğrul Taşkıran, Florent Hadergjonaj, Tomas Brecka, Dusko Tosic, Oussama Hadadi, Aytaç Kara, Kristijan Bistrovic, Gilbert Koomson, Haris Hajradinovic, Armin Hodzic ve İsaac Kiese Thelin 11'ine şans verdi.

Galatasaray - Kasımpaşa maç sonucu: 2-1 özet ve golleri izle - TIKLA

Yoğun kar yağışı altında oynanan mücadelenin ilk yarısı adeta Galatasaray ile Kasımpaşa kalecisi Ertuğrul arasında geçti.

Sarı kırmızılılar, 5. dakikada gole çok yaklaştı. Kerem Aktürkoğlu net pozisyonda kaleci Ertuğrul'u geçemedi.

Emre Kılınç 8. dakikada cezsa sahası dışından çok sert vurdu ancak kaleci Ertuğrul bu şutu kornere çeldi.

9. dakikada sarı-kırmızılı takımın baskısı sonuç verdi. Köşe vuruşunda iyi yükselen Mostafa Mohamed kaleci Ertuğrul'a takıldı. Dönen topu iyi takip eden Kerem Aktürkoğlu topu ağlarla buluşturdu. 

İkinci gol için bastıran sarı kırmızılılarda Ryan Babel, 26. dakikada Kasımpaşa kalesini yokladı ancak kaleci Ertuğrul bu pozisyonda da başarılıydı. Ertuğrul Taşkıran, ilk yarıda kalesine gelen 9 şutun 8'ini kurtardı.

Karşılaşmanın 51. dakikasında Kasımpaşa beraberliği yakaladı. İstanbul ekibinin golcüsü Thelin, Fernando Muslera'nın boşa çıktığı topta yaptığı vuruşla ağları havalandırdı. 

86. dakikada kullanılan duran topta ceza sahasına giren Henry Onyekuru, kaleci Ertuğrul'un müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Erkan Özdamar penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Mostafa Mohamed, yaptığı sert vuruşla ağları havalandırdı. Bu golle birlikte Mostafa Mohamed, sarı kırmızılı formayla sahaya çıktığı tüm maçlarda gol attı. 

Maçta başka gol sesi çıkmadı. Galatasaray ligde üst üste 6. galibiyetini aldı ve ligin 1. sırasına yükseldi. Sarı kırmızılılar haftayı 51 puanla kapattı. Kasımpaşa ise 26 puanda kaldı.

Yorumlar