Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Gaffar Okkan’a hakaret eden müdür yardımcısı beraat etti

“Hizbullah’ın en büyük hizmetlerinden biri, Gaffar Okkan gibi bir dangalağı öldürmekmiş!” tweeti atarak Gaffar Okkan’a hakaret eden Diyarbakır Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı M.T. yargılandığı davada, 'ifade özgürlüğü' gerekçesiyle beraat etti.

Abone ol
Abone ol 14 Haziran 2022 20:58

“Hizbullah’ın en büyük hizmetlerinden biri, Gaffar Okkan gibi bir dangalağı öldürmekmiş!” tweeti atarak Gaffar Okkan’a hakaret eden Diyarbakır Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı M.T. yargılandığı davada, 'ifade özgürlüğü' gerekçesiyle beraat etti.

Gazeteci İsmail Saymaz bugünkü yazısında, Diyarbakır Emniyet Müdürü iken 24 Ocak 2001’de uğradığı suikast sonucu öldürülen Gaffar Okkan’a ‘dangalak’ diyen M.T. isimli kişinin beraat ettiğini açıkladı.

Halk TV yazarı Saymaz şehit emniyet müdürü Gaffar Okkan hakkında defalarca ‘dangalak’ diyen M.T.’nin beraat ettiğini bugünkü köşesine taşıdı. M.T.’ye Hizbullah propagandasından ötürü bir günlük maaş kesme cezası verildi.

İsmail Saymaz’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Türkiye'de düşünce ve ifade hürriyetinin sınırları, asla tahmin edemeyeceğiniz ölçüde genişledi. Bu müjdeyi benden duyun isterim.

Örneğin, şu tweet: 'Hizbullah cemaatinin en büyük hizmetlerinden biri, Gaffar Okkan gibi bir dangalağı öldürmekmiş!'

Yahut: 'Allah onların da sonunu çok sevdikleri Gaffar Okkan gibi yapsın, amin.'

Bir de bu var tabi: 'Hizbullah'ın kökünü kurutacağım diyen emniyetçinin öldürülme yıl dönümünde halk hep bir ağızdan 'Biji Hizbullah' diyor. Ne garip değil mi:)'

Asıl garip olan, üç tweetin sahibi M.T.'nin geçen yıla kadar Diyarbakır Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı olmasıydı. Diyeceksiniz ki... Herhalde mahkûm olmuş ve memuriyetten el çektirilmiştir.

İşte, şimdi çuvalladınız. Artık eski Türkiye yok, bayım! Şiir okuduğu için tutuklandığı günler geride kaldı.
Hizbullah yanlısı M.T., yargılandığı davada, ifade özgürlüğü gerekçesiyle beraat etti. Milli Eğitim Bakanlığı, Hizbullah propagandasından ötürü bir günlük maaş kesme ve Okkan'a hakaretten kınama cezası verdi. Evet, sadece bu kadar."

Yorumlar