Anasayfa /  Spor /  Futbol

Yepyeni bir Süper Lig geliyor! Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş...

Spor Toto Süper Lig'de sezonun tamamlanmasına bir haftalık bir süre kalırken 31 Mayıs 2019 tarihiyle birlikte birçok futbolcunun sözleşmesi tamamlanacak ve kulüpler yeni sezon öncesinde kadrolarını güçlendirmek için yeni arayışlar içine girecek.

Abone ol
Abone ol 22 Mayıs 2019 09:27

Spor Toto Süper Lig'de sezonun tamamlanmasına bir haftalık bir süre kalırken 31 Mayıs 2019 tarihiyle birlikte birçok futbolcunun sözleşmesi tamamlanacak ve kulüpler yeni sezon öncesinde kadrolarını güçlendirmek için yeni arayışlar içine girecek. 

Ligi şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray'da sezon sonu 9 futbolcunun sözleşmesi tamamlanırken, Fenerbahçe'de bu sayı 12 olarak dikkat çekiyor. Beşiktaş'ta 4 futbolcunun sözleşmesi biterken, Trabzonspor'da 4, Medipol Başkaşehir'de ise 3 ismin sözleşme süreleri doluyor. 



ŞAMPİYON GALATASARAY'DA KADRO DEĞİŞİYOR



Sarı kırmızılı takımın şampiyonluğunda kritik roller üstelenen Henry Onyekuru'nun kiralık sözleşmesi bitiyor ve kulübü Everton'a geri dönecek. Nijeryalı futbolcunun yanı sıra Galatasaray'da kiralık olarak forma giyen Badou Ndiaye, Christian Luyindama ve Semih Kaya da takımlarına geri dönecek. Sarı kırmızılılarda sözleşmesi bitecek diğer isimler ise Sinan Gümüş, Eren Derdiyok, Selçuk İnan, Muğdat Çelik ve Gökay Güney.



FENERBAHÇE'NİN KADROSU BU SEZON DA SİL BAŞTAN 



Bu sezon beklenenin uzağında kalarak taraftarını hüsrana uğratan Fenerbahçe'nin kadrosunda büyük bir değişim olması bekleniyor. Tam 13 futbolcusunun sözleşmesi biten sarı lacivertlilerde transfer dönemi yoğun geçecek. Performans olarak beklenileni veremeyen Islam Slimani, Andre Ayew ve Yassine Benzia kiralık olarak forma giydiği Fenerbahçe'ye veda edecek. Bunun yanı sıra takımda Roman Neustadter, Martin Skrtel, Mathieu Valbuena, Roberto Soldado, İsmail Köybaşı, Şener Özbayraklı, Tolga Ciğerci, Volkan Demirel ve Erten Ersu'nun da sözleşmesi bitti.



TRABZONSPOR'DA GÜNDEM RODALLEGA 



Sezona alt yapısından yetiştirdiği oyuncularla damga vuran ve Avupa kupalarına gitmeye hak kazanan Trabzonspor'da Hugo Rodallega, Kamil Ahmet Çörekçi, Olcay Şahan ve Luis Ibanez'in sözleşmeleri bitiyor. Özellikle Rodallega konusunda çalışmaların devam ettiğini bildiren Başkan Ahmet Ağaoğlu, genç ve takımda adaptasyon surunu yaşamayacak oyuncuları transfer edeceklerini belirtti. Kamil Ahmet ile de anlaşmayı bekleyen bordo mavililerde Olcay Şahan ve Luis Ibanez'in takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.



BEŞİKTAŞ'IN TECRÜBELİLERİ AYRILIYOR 



Beşiktaş'ta ise lig sonunda başta teknik direktör Şenol Güneş olmak üzere 4 oyuncunun sözleşmesi sona eriyor. Yeni teknik direktörün göreve gelmesiyle birlikte transfer politikasını da belirleyecek Beşiktaş'ta kiralık olarak takıma katılan Shinji Kagawa'nın durumu belirsiz. Ayrıca sözleşmesi bitecek Adriano ve Mustafa Pektemek için de son karar yeni teknik heyetin olacak. Tolga Zengin ve Gökhan Töre ile ise yolların kesin olarak ayrılması bekleniyor.  



BAŞAKŞEHİR'DE KAPTAN TAMAM MI DEVAM MI?



Ligde 21 hafta liderlik koltuğuna oturan ancak sezonun son haftalarında yaşadığı puan kayıplarıyla şampiyonluğu Galatasaray'a kaptıran Medipol Başakşehir'de 3 futbolcunun sözleşmesi sona eriyor. Takıma kiralık olarak İtalyan ekibi Udinese'den katılan Riad Bajic için son kararı teknik direktör Abdullah Avcı verecek. Turuncu lacivertlilerde ise en merak edilen durum takım kaptanı Emre Belözoğlu'nun yeni sezon öncesi nasıl bir yol izleyeceği. 38 yaşındaki futbolcunun aktif futbolculuk kariyerine son vermesi durumunda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ya da Fenerbahçe bünyesinde görev alması bekleniyor. Devre arasında takıma katılan defans oyuncusu Serdar Taşçı'nın da sözleşmesi sona ererken performans olarak göze giremeyen gurbetçi oyuncu için son karar teknik heyetin olacak. 


Yorumlar