Anasayfa /  Spor /  Futbol

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde muhteşem maçlar! Gecenin sonuçları ve maç özetleri izle

Şampiyonlar Ligi 6. hafta grup maçları heyecanı A, B, C ve D gruplarında oynanan maçlarla devam etti. Gruplarda son maçların oynanmasın ardında üst tura çıkan takımlar ve yoluna Avrupa Ligi'nde devam edecek takımlar ilk dört grupta belli oldu. Gecenin maçında Liverpool konuğu Napoli'yi 1-0 yenerek turladı!

Abone ol
Abone ol 12 Aralık 2018 02:22

UEFA Şampiyonlar Ligi 6. hafta maçları A, B, C ve D gruplarında oynanan 8 maçla devam etti. Arasında temsilcimiz Galatasaray’ın da yer aldığı Şampiyonlar Ligi D grubu maçları sona erdi. Grubu Porto lider bitirirken, Schalke 04 ikinci sırada yer alarak adını üst tura yazdırdı. Galatasaray ise grupta 3. olarak yoluna Avrupa Ligi’nde devam edecek.

Kızılyıldız PSG 1 - 4

Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda PSG, Kızılyıldız'a konuk oldu. Fransız ekibi rakibini 4-1 mağlup ederek gruptan lider çıkmayı başardı.

Şampiyonlar Ligi 6. hafta maçında KızılyıldızPSG'yi konuk etti.

C Grubu'nun zorlu maçında Fransız temsilcisi PSG, rakibini ilk yarıdaki etkili oyunuyla 4-1 mağlup etmeyi başardı.

PSG'ye galibiyeti getiren golleri Edinson Cavani, Neymar, Marquinhos ve Kylian Mbappe atarken, Kızılyıldız'ın tek golünü Marko Gobeljic attı.

Mücadeleye oldukça etkili başlayan Fransız ekibi, 10 dakika dolmadan ilk golünü buldu.

9. dakikada Kylian Mbappe'nin asistini değerlendiren Edinson Cavani PSG'yi 1-0 öne geçirdi.

41. dakikada bir kez daha Kylian Mbappe sazı eline aldı ve bu kez de Neymar'ı topla buluşturdu. Brezilyalı yıldız farkı ikiye çıkartan golü attı.

İlk yarı 2-0'lık sonuçla tamamlandı.

Kızılyıldız PSG 1 - 4 maç özeti ve golleri izle

İkinci yarıya Kızılyıldız, taraftarının desteğini de alarak etkili başladı.

56. dakikada Marko Gobeljic Kızılyıldız'ın karşılaşmadaki tek golünü attı ve farkı bire indirdi.

74. dakikaya kadar umutlanan Sırp ekibinin hayallerini tümüyle yıkan isim ise Marquinhos oldu.

Kaleyi sol çaprazdan gören bir noktadan serbest vuruş kazanan PSG'de topun başına Angel Di Maria geçti. Yıldız oyuncunun harika ortasına yükselen Marquinhos tekrar farkı ikiye çıkarttı.

90+1. dakikada ise skoru belirleyen golü Mbappe kaydetti. Neymar'ın ceza sahasının dışından attığı ara pasına iyi hareketlenen Fransız yıldız, kalecinin bacakları arasından topu filelere gönderdi.

Bu sonuçla PSG grubu 11 puanla lider bitirirken, Kızılyıldız ise 4 puanla 4. sırada kendisine yer buldu.

Inter - PSV 1-1

Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda İtalyan ekibi Inter, sahasında Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven ile 1-1 kaldı ve bir üst tura çıkamayarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılma şansını elde ederek.

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki son hafta mücadelesinde İtalyan ekibi Inter, Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven'ı konuk etti. 

Son maçlar öncesi Barcelona'nın 13 puanla lider olduğu grupta Inter ile Tottenham 7'şer puanla ikinci sıra için yarış verirlerken PSV Eindhoven, 1 puanla son sırada yer alıyordu. 

Inter için kritik mücadeleye iyi başlayan taraf PSV Eindhoven oldu. Konuk ekip Meksikalı yıldızı Hirving Lozano'nun 13. dakikadaki golüyle öne geçti: 0-1

Inter - PSV 1-1 maç özeti ve golleri izle

İlk yarı da bu skorla sona erdi. 

İkinci yarıda etkinliğini arttıran Inter, aradığı golü 73. dakikada Mauro Icardi ile buldu: 1-1

Inter'in son dakikalardaki baskısına rağmen başka gol olmadı ve karşılaşma 1-1 sona erdi. 

Bu sonuçla Inter puanını 8 yaparken Tottenham'ın da Barcelona ile berabere kalması sonucu ikili averajla üçüncü sırada kaldı ve UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkını elde etti. 

PSV Eindhoven ise grubu 2 puanla sonuncu sırada tamamladı. 

Club Brugge - Atletico Madrid 0 - 0 

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu son haftasında grup liderliği yarışı veren Atletico Madrid deplasmanda Club Brugge ile 0-0 berabere kaldı. Borussia Dortmund deplasmanda Monaco'yu 2-0 yenerek grupta liderliği aldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu son haftasında grup liderliği yarışı veren Atletico Madrid deplasmanda Club Brugge ile 0-0 berabere kaldı ve 13 puanla grubu Monaco'yu 2-0 yenen Borussia Dortmund'un ardından ikinci sırada tamamladı. Club Brugge ise 6 puanla UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazandı.

Club Brugge - Atletico Madrid 0 - 0 maç özeti izle

Karşılaşmanın ilk yarısı düşük tempoda geçerken her iki takımda girdiği fırsatları değerlendiremedi ve devreye 0-0 eşitlikle girildi.

İkinci yarıda baskısını arttıran Atletico Madrid, girdiği fırsatları gole çeviremedi ve karşılaşma 0-0 eşitlikle sonuçlandı.

Atletico Madrid bu sonuçla grup liderliğinden olurken 13 puanla 2. sırada yer aldı. Club Brugge ise 6 puanla 3. sırada yer aldı.

Monaco - Borussia Dortmund 0-2

Monaco ile Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi Grup A maçında karşı karşıya geldi. Müsabakayı Borussia Dortmund 0-2 galip bitirdi

Şampiyonlar Ligi Grup A Monaco - Borussia Dortmund maçına sahne oldu.



Monaco takımı sahaya şu kadro ile çıktı: Diego Benaglio, Andrea Raggi, Kamil Glik, Benoît Badiashile Mukinayi, Benjamin Henrichs, Giulian Biancone, Youri Tielemans, Youssef Ait Bennasser, Sofiane Diop, Han-Noah Massengo, Radamel Falcao



Borussia Dortmund ekibinin ilk 11'inde şu isimler yer aldı: Marwin Hitz, Abdou Diallo, Achraf Hakimi, Raphael Guerreiro, Marcel Schmelzer, Ömer Toprak, Mario Götze, Mahmoud Dahoud, Christian Pulisic, Julian Weigl, Maximilian Philipp



İlk gol 15. dakikada Borussia Dortmund adına Raphael Guerreiro ile geldi. Maçın ilk devresi 0-1 bitti. İlk yarıda Monaco oyuncuları Radamel Falcao, Andrea Raggi, Youri Tielemans sarı kartla cezalandırıldı. 88. dakikada Borussia Dortmund, Raphael Guerreiro ile gol buldu ve skoru 0-2 olarak değiştirdi. 



Borussia Dortmund oyuncuları Mahmoud Dahoud, Julian Weigl ile Monaco oyuncusu Sofiane Diop sarı kartla ikinci yarıyı tamamladılar. 



Mücadelenin 2. 45 dakikasında Monaco takımında Radamel Falcao, Han-Noah Massengo, Giulian Biancone oyundan çıkarken Moussa Sylla, Khéphren Thuram-Ulie, Julien Serrano mücadeleye dahil oldu, Borussia Dortmund takımında ise Mahmoud Dahoud, Maximilian Philipp, Raphael Guerreiro çıktı, Marius Wolf, Paco Alcacer, Sergio Gomez girdi. Karşılaşma 0-2 tamamlandı. 

Monaco - Borussia Dortmund  0-2 maç özeti ve golleri izle

Liverpool Napoli 1 - 0

Şampiyonlar Ligi C Grubu son hafta maçında Liverpool evinde Napoli'yi 1-0 yenerek adını son 16'ya yazdırdı.

Anfield'da oynanan maçta Liverpool'a 1-0'lık galibiyeti ve turu getiren golü 34. dakikada Mohamed Salah attı. Napoli'nin net fırsatlarında Liverpool kalecisi Allisson kalesini gole kapattı.

Grubun diğer maçında PSG deplasmanda Kızılyıldız'ı 4-1 yendi. 

Bu sonuçların ardından puanını 9 yapan Liverpool, aynı puandaki Napoli'yi genel averajla geçerek(ikili averaj eşit) grubu PSG'nin ardından ikinci sırada bitirdi ve son 16'ya kaldı. Napoli ise yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek. Kızılyıldız'ın Avrupa macerası sona erdi.

Liverpool Napoli 1 - 0 maç özeti ve golleri izle

Barcelona Tottenham 1 - 1

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu son maçında Tottenham deplasmanda Barcelona ile 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçla Tottenham, gruptan çıkmayı başardı.

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu son maçında Tottenham deplasmanda Barcelona ile 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçla Tottenham, Inter'in de PSV Eindhoven'la berabere kalmasıyla grubu 2. sırada tamamladı ve Şampiyonlar Ligi'nde devam etmeye hak kazandı. Barcelona ise 14 puanla grubu lider tamamladı.

Karşılaşmanın henüz 7. dakikasında Ousmane Dembele'nin golüyle öne geçen Barcelona ilk yarıyı bu golle 1-0 önde bitirdi.

Barcelona  Tottenham 1 - 1 maç özeti ve golleri izle

İkinci yarıda beraberliği arayan Tottenham, yakaladığı fırsatlarda Barcelona kalecisi Jasper Cillessen'i geçmeyi başaramadı. Maçın son 10 dakikasında baskısını iyice arttıran Tottenham 85'te Lucas Moura'nın golüyle skoru 1-1'e getirmeyi başardı. Karşılaşmada başka gol olmadı ve Tottenham Camp Nou'da istediğini aldı.

Bu sonuçla Barcelona 14 puanla lider bitirirken, Tottenham 8 puanla 2. sırada yer aldı ve Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna katılmaya hak kazandı.

Galatasaray Porto 2 -3

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde heyecan Galatasaray Porto maçı ile devam etti. Schalke 04'ün konuğu Lokomotiv Moskova'yı 1-0 yenmesiyle Galatasaray, konuğu Porto'ya 3-2 mağlup olmasına rağmen UEFA Avrupa Ligi vizesini almayı başardı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde heyecan Galatasaray Porto maçı ile devam etti. Schalke 04'ün konuğu Lokomotiv Moskova'yı 1-0 yenmesiyle Galatasaray, konuğu Porto'ya 3-2 mağlup olmasına rağmen UEFA Avrupa Ligi vizesini almayı başardı.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde D Grubu’nun son maçında temsilcimiz GalatasarayPorto’yu konuk etti. Grupta liderlik koltuğunu garanti altına alan Porto karşısında Aslan, bu sezonki Avrupa macerasına UEFA Avrupa Ligi’nde devam edebilmek için gereken sonucu elde etmenin peşinde sahaya çıktı. Fatih Terim’in öğrencileri 3-2’lik mağlubiyete rağmen Almanya’da Schalke 04 ile Lokomotiv Moskova’yı bir araya getiren maçı 1-0 Schalke 04 kazanınca Avrupa Ligi vizesini aldı.





Galatasaray Porto maç özeti ve golleri izle

10. dakikada temsilcimizin penaltı beklediği tartışmalı pozisyonda Kulbakov ve yardımcıları öncesinde penaltıdan önce ofsayt tespit etti. Porto 17’de Felipe ile 1-0 öne geçti. 42’de Marege’nın penaltı golüyle fark ikiye çıktı: 2-0. 45+1’de ise bu kez Galatasaray, Feghouli’nin penaltı golüyle skoru 2-1’e getirdi.

İkinci yarıda 57’de Sergio Oliveira durumu 3-1’e getirdi. 65’te tartışılan isim Eren Derdiyok’la fark 1’e indi: 3-2. Golün hemen ardından 67’de hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. İlk golde olduğu gibi beyaz noktada topun başına geçen Feghouli’nin vuruşu üst direkte patladı. Kalan bölümde skoru değiştirmek için çabalayan Aslan golü bulamadı ve maç 3-2 sona erdi.

Galatasaray’da sarı kart cezalısı Serdar Aziz, karşılaşmada forma giyemedi. Aynı zamanda sakatlıkları bulunan Younes Belhanda, Sinan Gümüş ve Emre Akbaba da kadroda yer alamadı.

Schalke Lokomotiv Moskova 1 - 0

Galatasaray'ın yer aldığı Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Schalke, Lokomotiv Moskova'yı son dakikada bulduğu golle 1-0 mağlup etti. Rus ekibinin galip gelememesiyle birlikte Galatasaray, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etme hakkı kazandı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin temsilcimiz Galatasaray'ın da bulunduğu D Grubu'nun son haftasında Schalke sahasında Lokomotiv Moskova'yı 1-0 mağlup etti ve bu sonuçla temsilcimiz Galatasaray Avrupa macerasına UEFA Avrupa Ligi'nde devam etmeyi garantiledi.

Karşılaşmanın ilk yarısı düşük tempoda geçti. Daha etkili olan taraf ev sahibi Schalke olurken, Rus ekibi Lokomotiv Moskova oyunu geride kabul ederek hızlı ataklarla etkili olmaya çalıştı. Karşılaşmanın ilk yarısında her iki takımda skoru değiştirmeyi başaramadı ve devreye 0-0 eşitlikle girildi.

Schalke Lokomotiv Moskova 1 - 0 maç özeti ve golleri izle

İkinci yarıda ilk yarıda olduğu gibi temponun düşük olduğu bir orta alan mücadelesi şeklinde geçerken, Schalke, yıldız ismi Konoplyanka ile etkili oldu. Avrupa Ligi'ne katılabilmek için galibite ihtiyacı olan Lokomotiv Moskova ikinci yarının son 15 dakikalık bölümünde savunma hattını ileri çıkardı ve hucümda etkili olmaya çalıştı. Schalke ise Lokomotiv'in geride verdiği boşlukları değerlendirmeye çalışırken, birçok pozisyonda savunmayı eksik yakalamayı başardı. Schalke 04, 90. dakikada Schöpf ile golü buldu ve bu golle karşılaşmayı 1-0 kazandı.

Bu sonuçla Schalke 04 puanını 11'a yükseltti ve grubu 2. sırada bitirirken, Lokomotiv Moskova ise 3 puanla 4. sırada kendine yer buldu ve Avrupa macerasına veda etti.


Yorumlar