Anasayfa /  Spor /  Futbol

Türkiye - Rusya maçı canlı izle / maç özeti izle

UEFA Uluslar Ligi heyecanı Türkiye Rusya maçı ile başladı. Milli Takım, konuğu Rusya'ya 2-1'lik skorla mağlup oldu.

Abone ol
Abone ol 07 Eylül 2018 21:00

TÜRKİYE - RUSYA MAÇI CANLI İZLE / CANLI ANLATIM

TÜRKİYE 1 - 2 RUSYA 

UEFA Uluslar Ligi Türkiye - Rusya maçı özeti ve golleri izle

Dk. 90+5: Karşılaşma sona erdi.

Dk. 90: Yunus Mallı’nın vuruşunda savunmadan seken topu önünde bulan Hakan Çalhanoğlu’nun ceza alanında topun gelişine yaptığı vuruşta Andrei Lunev güçlükle topu uzaklaştırmayı başarıyor.

Dk. 87: Cengiz Ünder’in pasıyla topla buluşan Yunus Mallı’nın ceza yayından kaleye gönderdiği şutunda top savunmadan geri geliyor.

Dk. 82: Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Cengiz Ünder’in yerden ceza alanına gönderdiği ortasıyla topla buluşan Yunus Mallı’nın, topun gelişine yaptığı vuruşta Andrei Lunev topa hakim olmayı başarıyor.

Dk. 82: Rusya’da üçüncü ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Fedor Kudryashov oyundan çıkarken, Konstantin Rausch yerine giren isim oluyor.

Dk. 80: Millilerimiz gole yaklaşıyor. Sağ kanatta topla buluşan Cengiz Ünder rakiplerini geçerek içe kat ediyor ve ceza sahası dışında hafif sağ çaprazdan sol ayağıyla kaleye gönderdiği şutunda Andrei Lunev köşeden topu kornere çeliyor.

Dk. 80: Millilerimiz gole yaklaşıyor. Sağ kanatta topla buluşan Cengiz Ünder rakiplerini geçerek içe kat ediyor ve ceza sahası dışında hafif sağ çaprazdan sol ayağıyla kaleye gönderdiği şutunda Andrei Lunev köşeden topu kornere çeliyor.

Dk. 73: Rusya’da Kuzyaev çıkıyor yerine Mogilevets oyunda.

Dk. 72: Milli Takım’da Mehmet Topal çıkıyor, yerine Yunus Mallı oyunda.

Dk. 71: Serbest vuruşta Hakan’ın muhteşem ortasında Kaan Ayhan’ın kafa vuruşunda top az farkla auta gitti.

Dk. 66: Millilerimiz gole yaklaşıyor. Oğuzhan Özyakup’un pasıyla ceza alanında topla buluşan Hakan Çalhanoğlu’nun sol çaprazdan kaleye gönderdiği şutunda açıyı iyi kapatan Andrei Lunev topu uzaklaştırmayı başarıyor.

Dk. 61: Cengiz Ünder’in pasıyla topla buluşan Şener Özbayraklı’nın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Andrei Lunev topa hakim oluyor.

Dk. 56: Milli Takım’da Yusuf Yazıcı çıkıyor, yerine Oğuzhan Özyakup oyunda.

Dk. 54: Orta sahada yaşanan ikili mücadele sırasında Fedor Kudryashov, Şener Özbayraklı’ya kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Artur Soares Dias tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

GOL! Dk. 49: Rusya, Artem Dzyuba ile 2-1 öne geçti.

Dk. 45+1: İlk yarı sona erdi.

GOL! Dk. 41: Serbest vuruşta Cengiz Ünder çabuk oynadı, Hakan Çalhanoğlu ortaladı, savunmadan seken top penaltı noktası civarında Serdar Aziz’in önüne düştü. Deneyimli oyuncu gelişine çok sert ve düzgün vurdu, bu şık golle karşılaşmada skor 1-1’e geldi.

Dk. 38: Milli Takım’da Şener Özbayraklı sarı kart gören isim.

Dk. 37: Daler Kuzyaev’in sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Aleksandr Erokhin’in vuruşu istediği gibi olmayınca Çağlar Söyüncü topu uzaklaştırıyor.

Dk. 34: Okay Yokuşlu’dan seken topu önünde bulan Denis Cheryshev’in ceza yayı önünden kaleye gönderdiği şutunda top kalenin sağından auta çıkıyor.

Dk. 28: Denis Cheryshev’in sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Artem Dzyuba’nın altıpas önünde yaptığı kafa vuruşunda Serkan Kırıntılı topa hakim olmayı başarıyor.

Dk. 21: Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Hakan Çalhanoğlu’nun ceza alanına gönderdiği ortasında Andrei Lunev topa hakim oluyor.

Dk. 17: Milli takımımız bu dakikalarda kısa paslarla rakip yarı alanda etkili olmaya çalışıyor.

GOL! Dk. 13: Denis Cheryshev’in golüyle Rusya 1-0 önde.

Dk. 11: Kazanılan kontratakta Rusya, tehlikeli geldi.

Dk. 10: Sağ kanattan kazanılan korneri Cengiz Ünder paslaşarak kullanıyor. Ardından Hakan Çalhanoğlu’nun ceza alanına gönderdiği ortasında Rusya savunması kafayla topu uzaklaştırmayı başarıyor.

İLK 11'LER

TÜRKİYE: Serkan Kırıntılı, Şener, Serdar, Çağlar, Hasan Ali, Mehmet, Okay, Cengiz, Yusuf, Hakan, Cenk.

RUSYA: Lunev, Dzhikiya, Kudryashov, Neustadter, Fernandes, Gazinskiy, Kuzyaev, Zobnin, Cheryshev, Erokshin, Dzyuba.

A Milli Futbol Takımı, geride kalan 560 maç içinde birini hükmen kazandı. Türkiye ile Yunanistan arasında 17 Kasım 2015 tarihinde İstanbul'daki Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapılan özel müsabaka 0-0 sona erdi. Bu müsabakadan 6 ay sonra FIFA, Yunanistan'ın kural dışı futbolcu oynattığı gerekçesiyle karşılaşmayı Türkiye lehine 3-0'lık skorla tescil etti. Öte yandan, Türkiye'nin 21 Mayıs 2014 tarihinde deplasmanda Kosova ile yaptığı ve 6-1 kazandığı özel maç, söz konusu tarihte Kosova'nın UEFA ve FIFA üyesi olmaması nedeniyle değerlendirmeye alınmadı.

LUCESCU'NUN 12. MAÇI

A Milli Futbol Takımı, teknik direktör Mircea Lucescu dönemindeki 12. maçına Rusya karşısında çıkacak. Ay-yıldızlı ekip, Rumen teknik adam idaresinde oynadığı 11 maçta 3 galibiyet alırken, 4 kez mağlup oldu, 4 kez de eşitliği bozamadı. Lucescu yönetiminde oynadığı 4'ü resmi, 7'si özel 11 maçta 13 kez rakiplerinin filelerini havalandıran Türkiye, kalesinde ise 18 gol gördü.

7.5 YIL SONRA MİLLİLER TRABZON'DA

Ay-yıldızlı ekip, Rusya maçı ile 7,5 yıl sonra Trabzon'da bir karşılaşmaya çıkacak. Milli maçın oynanacağı 40 bin 782 kişilik Medical Park Stadı'nın açılışı, 18 Aralık 2016'da gerçekleştirildi.

Daha önce A Milli Takım'ı dort defa ağırlayan şehirdeki son milli mac, 9 Şubat 2011'de Türkiye ile Güney Kore arasında oynanmış ve 0-0 sona ermişti.

Trabzon'da 1992'de oynanan ilk milli maçta ise ay-yıldızlı ekip, Bulgaristan'ı 3-2 yendi. 2002'de Gürcistan'ı 3-0'la geçen milli takım, 2004'te yine Gürcistan'la oynadığı mücadeleden 1-1'lik eşitlikle ayrıldı.

2018'İN İLK RESMİ MAÇI

Ay-yıldızlı ekip, Rusya karşılaşması ile 2018 yılındaki ilk resmi maçını oynayacak. Milli takım, 2018'de oynadığı 5 hazırlık maçında 2 galibiyet ve 3 beraberlik aldı ve yenilgi yüzü görmedi. Bu maçlarda 8 gol atan milliler, kalesinde ise 6 gole engel olamadı.

Bu yıl oynadığı ilk karşılaşmada Antalya'da İrlanda Cumhuriyeti'ni 1-0 mağlup eden milliler, deplasmanda Karadağ ile 2-2 berabere kaldı, İstanbul'da ise İran'ı 2-1 yendi. Milli takım, haziran ayında İsviçre'de oynanan maçta Tunus ile 2-2, deplasmanda da Rusya ile 1-1 berabere kaldı.

EYLÜL AYI KARNESİ

Milli takım, eylül ayında bugüne kadar 65 maça çıktı. Milliler, bu maçların 27'sini kazanırken, 22 müsabakadan yenilgiyle ayrıldı. 16 maç ise beraberlikle sona erdi. Türkiye, eylül ayında oynadığı maçlarda 101 gol atarken, kalesinde 91 gol gördü. Milli takımın aldığı 22 yenilginin 18'i 1992'ye kadar yaşandı. Milli takım o tarihten sonra oynadığı eylül maçlarında ise sadece dört kez yenildi. Eylül maçlarının en farklı galibiyetini 5-0'lık skorla 1997'de San Marino ve 2013'te Andorra karşısında alan milliler, en farklı eylül yenilgilerini ise 1926'da 6-1'le Polonya ve 1982'de 5-0'la Macaristan karşısında yaşadı.

TURNUVA STATÜSÜ

A ve B Liglerindeki 12’şer ülke, üçerli 4 grupta yer alacak. C Ligi’nde bir grupta 3, diğer 3 grupta dörder ülke milli takımı boy gösterecek. D Ligi’nde ise 4 grupta dörder ülke yer alacak. Liglerinde aynı grupta yer alan takımlar, birbirleriyle deplasmanda ve evinde olmak üzere maç yapacak.

B, C ve D Liglerinde gruplarını lider tamamlayan ekipler, sonraki turnuvada bir üst ligde mücadele edecek. A, B ve C Liglerinde gruplarını son sırada bitiren takımlar ise alt lige düşecek.

A Ligi’ndeki 12 takım arasında gruplarını ilk sırada tamamlayanlar, UEFA Uluslar Ligi’nin şampiyonunu belirlemek için 5-9 Haziran 2019’daki dörtlü finalde mücadele edecek.

UEFA Uluslar Ligi’ndeki A, B, C ve D Liglerinde gruplarını lider bitiren takımlar, kendi aralarında dörtlü final (yarı final, üçüncülük ve final maçları) oynayacak. Liderler, EURO 2020’ye elemeler sonucu katılım hakkı kazanmışsa söz konusu ligdeki gruplarda onlardan sonra en yüksek puana sahip takımlar, dörtlü finale kalacak. 2020’nin mart ayında yapılacak dörtlü finalleri kazanan 4 takım, EURO 2020’ye katılacak.


Yorumlar