Anasayfa /  Spor /  Futbol

Türkiye'nin maçı var yayın yok! Yer, zaman, saat belli, fakat yayını yok!

UEFA'nın milli takımlar düzeyindeki yeni formatı olan Uluslar Ligi mücadelesinin ilk maçında A Milli Takımımız, Trabzon'da Rusya'yı konuk edecek. 7.5 yıl sonra Trabzon’da bir karşılaşmaya çıkacak olan A Milli Futbol Takımımızın, Rusya ile oynayacağı mücadelenin hangi kanalda yayınlanacağı henüz netlik kazanmadı. Daha önce Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'nde LASK Linz ve Partizan maçlarının hangi kanalda olacağı da son ana kadar netlik kazanmamıştı. Peki Türkiye - Rusya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? UEFA'nın yeni formatı Uluslar Ligi nedir? İşte maç öncesi merak edilenler...

Abone ol
Abone ol 07 Eylül 2018 00:07

UEFA'nın milli takımlar düzeyindeki yeni formatı olan Uluslar Ligi'nde Türkiye'nin Rusya ile oynayacağı mücadelenin yeri, zamanı ve saati belli fakat maça saatlar kala hangi kanalda yayınlanacağı henüz netlik kazanmadı. Daha önce Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'nde LASK Linz ve  Partizan maçlarının hangi kanalda olacağı da son ana kadar netlik kazanmamıştı. Sosyal medya platformu twitter'da duruma isyan eden Beşiktaş taraftarı açtıkları #BeşiktaşınMaçıVarYayıınYok hastagine attıkları tweetlerle adeta öfke kusmuştu. Büyük bir krize yol açan yayın krizi TRT'nin devreye girmesiyle son bulmuş, maçlar TRT ekranlarında yayınlanarak yayın krizi çözülmüştü. Peki Uluslar Ligi'nde boy gösterecek A Milli Futbol takımımızın maçı hangi kanalda yayınlanacağı neden belli olmadığı ise akıllarda soru işareti oluşturdu. Beşiktaş'ın Avrupa Ligi maçlarındaki gibi yayın krizi ile karşı karşıya kalacak mıyız? Kurtarıcımız olan TRT devreye girip son anda maçı yayınlayacak mı? Türk halkı sosyal medya'da #TürkiyeninMaçıVarYayınYok hastag oluşturup öfke kusacak mı? Bu soruların cevaplarını maçın başlamasına az bir süre netlik kazanacak... (TRHABERLER ÖZEL / MEHMET MERT ALTINUÇ)

Peki, Türkiye - Rusya maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta? Karşılaşma ile ilgili tüm detaylar ve UEFA Uluslar Ligi nedir? haberimizde...

Türkiye - Rusya maçı ne zaman?

A Milli Takımımız, UEFA Uluslar Ligi ilk maçında Rusya’yı konuk edecek. Karşılaşma 7 Eylül Cuma günü Trabzon'da oynanacak.

Türkiye - Rusya maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta?

Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadı’nın ev sahipliği yapacağı Türkiye-Rusya UEFA Uluslar Ligi maçı saat 21.45'te başlayacak. Maçın hangi kanalda yayınlacağı henüz belli olmadı.

Muhtemel 11'ler

Türkiye: Serkan, Şener, Çağlar, Kaan, Hasan Ali, Okay, Emre Akbaba, Yusuf, Hakan, Cengiz, Cenk

Rusya: Lunev, Fernandes, Kutepov, Dzhikiya, Kudrashov, Zobnin, Kuzyaev, Ionov, Erokhin, Cheryshev, Dzyuba

Maçın hakemi Portekizli Dias

UEFA’nın internet sitesinde yer alana bilgilendirmeye göre 7 Eylül Cuma günü saat 21.45’te Trabzon’daki Medical Park’ta oynanacak maçta Dias’ın yardımcılıklarını Rui Tavares ile Paulo Soares üstlenecek.Dördüncü hakemliğini Bruno Rodrigues’in yapacağı müsabakanın ilave yardımcı hakemleri Tiago Martins ile Joao Pinheiro olacak. 

A Milli Futbol Takımı, Rusya ile yarın Trabzon’da yapacağı UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup ilk maçıyla 561. kez sahaya çıkacak.

Türk Milli Takımı, 95 yıllık tarihinde 293’ü resmi, 267’si özel geride kalan 560 maçta, biri hükmen olmak üzere 211 galibiyet aldı, 131 defa berabere kaldı, 218 kez de rakiplerine yenildi.

Ay-yıldızlı ekip, 240’ı deplasmanda, 240’ı evinde, 80’i de tarafsız sahada olmak üzere bu maçlarda 3’ü hükmen galibiyetten olmak üzere toplam 737 gol attı, kalesinde 812 gol gördü.

A Milli Takım, bugüne kadar 87 farklı ülke milli takımıyla mücadele etti. Milliler, 560 karşılaşmanın 480’ini Avrupalılarla, 31’ini Asyalılarla, 23’ünü Amerikalılarla, 23’ünü Afrikalılarla, 3’ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu tarafından belirlenen 28 kişilik kadroda şu futbolcular yer alıyor:

Kaleciler: Gökhan Akkan (Çaykur Rizespor), Serkan Kırıntılı (Atiker Konyaspor), Sinan Bolat (Royal Antwerp)

Savunma: Çağlar Söyüncü (Leicester City), Ertuğrul Ersoy (Bursaspor), Hasan Ali Kaldırım, Şener Özbayraklı (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Fortuna Düsseldorf), Mehmet Zeki Çelik (Lille), Mert Müldür (Rapid Wien), Ömer Bayram (Akhisarspor), Serdar Aziz (Galatasaray)

Orta saha: Abdülkadir Ömür, Yusuf Yazıcı (Trabzonspor), Berkay Özcan (Stuttgart), Cengiz Ünder (Roma), Emre Akbaba (Galatasaray), Mahmut Tekdemir (Medipol Başakşehir), Mehmet Topal (Fenerbahçe), Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş), Okay Yokuşlu (Celta Vigo), Tarkan Serbest (Kasımpaşa), Hakan Çalhanoğlu (Milan), Serdar Gürler (Huesca), Yunus Mallı (Wolfsburg)

Forvet: Cenk Tosun (Everton), Enes Ünal (Real Valladolid)

Rusya Milli Takımı’nın Türkiye maçı aday kadrosunda şu futbolcular bulunuyor:

Kaleciler: Marinato Guilherme (Lokomotiv Moskova), Andrei Lunev (Zenit), Anton Shunin (Dinamo Moskova)

Defans: Georgiy Dzhikia (Spartak Moskova), Ilya Kutepov (Spartak Moskova), Fedor Kudryashov (Rubin Kazan), Elmir Nabiullin (Zenit), Igor Smolnikov (Zenit), Roman Neustaedter (Fenerbahçe), Konstantin Raush (Dinamo Moskova), Andrey Semenov (Ahmat Grozni), Mario Fernandez (CSKA Moskova)

Orta Saha: Yuri Gazinsky (Krasnodar), Dmitry Stotsky (Krasnodar), Roman Zobnin (Spartak Moskova), Alexander Erokhin (Zenit), Daler Kuzyaev (Zenit), Alexei Ionov (Rostov), Ruslan Kambolov (Rubin Kazan), Pavel Mogilevets (Rubin Kazan), Denis Cheryshev (Valencia), Anton Shvets (Ahmat Grozni)

Forvet: Artem Dzyuba (Zenit), Anton Zabolotniy (Zenit), Dmitry Poloz (Rubin Kazan)

UEFA Uluslar Ligi formatı

Ülke sıralamalarına göre UEFA üyesi 55 federasyonun milli takımlarının A, B, C ve D liglerine ayrıldığı organizasyonda, A ve B liglerinde yer alan 12'şer takım, dört grupta üçer ülke ile mücadele edecek. C liginde bir grupta üç ülke, diğer üç grupta dörder ülke boy gösterecek. D liginde ise dört grupta dörder ülke yer alacak. Liglerinde aynı grupta yer alan takımlar, birbirleriyle deplasmanda ve evinde olmak üzere maçlara çıkacak.

UEFA Uluslar Ligi nasıl bir fayda sağlayacak?

Uluslar Ligi aynı zamanda, Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılım hakkı sağlaması açısından da önem taşıyacak. 

Avrupa Şampiyonası elemeleri yine 10 grupta oynanmaya devam edecek ve yine gruplarda ilk iki sırayı alan ülkeler finallere katılmaya hak kazanacak. Ancak 24 ülkenin mücadele edeceği Avrupa Şampiyonası finallerine kalacak son dört takım, Uluslar Ligi'nin dört kümesinden çıkacak.

Kümelerinde Avrupa Şampiyonası finallerine kalamamış ülkeler, kendi aralarında play-off maçları yapacak ve son 4 takım Avrupa Şampiyonası finallerine katılmaya hak kazanacak.

Avrupa Şampiyonası’na katılım hakkı sağlayacak

Uluslar Ligi aynı zamanda, Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılım hakkı sağlaması açısından da önem taşıyacak. Avrupa Şampiyonası elemeleri yine 10 grupta oynanmaya devam edecek ve yine gruplarda ilk iki sırayı alan ülkeler finallere katılmaya hak kazanacak. Ancak 24 ülkenin mücadele edeceği Avrupa Şampiyonası finallerine kalacak son dört takım, Uluslar Ligi’nin dört kümesinden çıkacak.

Kümelerinde Avrupa Şampiyonası finallerine kalamamış ülkeler, kendi aralarında play-off maçları yapacak ve son 4 takım Avrupa Şampiyonası finallerine katılmaya hak kazanacak

Turnuva tarihleri

Birinci hafta: : 6-8 Eylül 2018

İkinci hafta: 9-11 Eylül 2018

Üçüncü hafta: 11-13 Ekim 2018

Dördüncü hafta: 14-16 Ekim 2018

Beşinci hafta: 15-17 Kasım 2018

Altıncı hafta:18–20 Kasım 2018

Final kuraları: 2018 Aralık'ın başında çekilecek

Finaller: 5-9 Haziran 2019

UEFA EURO 2020 dörtlü final kuraları: 22 Kasım 2019

UEFA EURO 2020 dörtlü finalleri: 26-31 Mart 2020


Yorumlar