Anasayfa /  Spor /  Futbol

Türkiye Arnavutluk maçı hangi kanalda , saat kaçta?

A Milli Futbol Takımımız bu akşam hazırlık maçında Arnavutluk ile karşılaşacak. Bu maç öncesinde ve sonrasında iki takım hakkında tüm bilgiler ve maçı canlı olarak izleme imkanı bu haberimizde olacak. İşte karşılaşma öncesi iki takımın açıklamaları...

Abone ol
Abone ol 13 Kasım 2017 16:32

Türkiye özel maçta bu akşam Arnavutluk ile karşılaşacak.Bu akşam saat 20.30’da Antalya Stadyumu’nda oynanacak mücadeleyi Bulgaristan Futbol Federasyonundan Georgi Nikolov Kabakov yönetecek.Kabakov'un yardımcılıklarını ise Martin Margaritov ve Martin Venev üstlenecek. FOX TV'den canlı ve şifresiz olarak izlenebilecek karşılaşmayı maç başlar başlamaz bu haberimiz üzerinden de canlı olarak takip edebileceksiniz. İşte mücadele öncesinde iki takım hakkında detaylı bilgiler...

Lucescu: "Gurbetçi oyuncuların ilk tercihi Almanya"



Almanya’da ve Avrupa’da oynayan gurbetçi oyuncuların ikinci tercihinin A Milli Takım olduğunu ifade eden Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, “Genç ve tecrübeli yetenekli oyuncuların birçoğu Almanya’da oynuyor. İlk tercihleri Almanya, ikinci tercihleri Türkiye" dedi.

Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Arnavutluk ile oynanacak maç öncesi milli oyuncu Okay Yokuşlu ile birlikte basın toplantısı düzenledi.



“Yok etmek çok kolay ama inşa etmek zor bir şey”



Öz eleştiri yapmanın şu an kolay olmadığını ifade eden Lucescu, “İlk maçı Ukrayna’ya karşıydı. 3 günlük kısa bir zamanda hazırlanmak zorundaydım. Bu yüzden daha tecrübeli oyuncuları çağırdım ki daha çok alışkanlıkları olan oyunculardı. Tabii ki gençleri de bu durumda 15-20 dakika oynatmak zorunda kaldık. Entegrasyonu daha kolay aşacaklarını düşündüm ama çok kolay olmadı. Kolay değil, milli takımda oynayan ama kendi kulübünde oynayamayan oyuncuyu bir seviyeye getirmek. Bu ayları geçtik. Önümüzde 2 maç var aynı sorun. Bildiğiniz gibi yok etmek çok kolay ama inşa etmek zor bir şey” dedi.



“Romanya maçında 3 tane oyuncum milli takımda ilk defa oynadılar”



Büyük kulüplerden değil ama kendi kulüplerinde oynayan oyuncuları çağırdığını ifade eden Lucescu, oyunculara felsefesini aktardığını dile getirdi. Rumen teknik adam, “Sonuç önemli ama öncelik değil. Yine tekrar ediyorum daha önce milli takımdaki tecrübeli oyuncuların hiçbirini bırakmış değilim. Sakatlıktan dolayı gelmediler. Onları tekrar çağıracağım onlarla ilişiğimi kesmiş değilim. Tolgay, Gökhan bunları görmek istiyorum ama onlar da sakatlar, hazır değiller. Romanya maçında 3 tane oyuncum milli takımda ilk defa oynadılar. Atilla Turan, aynı pozisyonda olan başka oyuncularla rekabete girdi. Bu güzel bir şey. Gelecekte onun da bu takımda oynama şansını gösterdi. Elemelerde onun gelişimini göreceğiz ve takip edeceğiz. Kenan Karaman bende iyi bir intibah uyandırdı. Barış Yardımcı, maalesef yanımıza hemen gelmedi. Bir gün sonra gelip katıldı. Bir günümüz oldu onunla ama onun hocası Paul Le Guen ile görüştüm çağırmadan önce, milli takıma entegrasyonuna inancının olduğunu söyledi. İyi bir oyuncu olduğunu ve oyununun işimize yarayacağını söyledi” şeklinde konuştu.



“Emre Mor’un sakatlığı üzücü”



Emre Mor’un ayak bileğinden yaşadığı sakatlığın kendileri için şanssızlık olduğunu belirten Mircea Lucescu, “Emre Mor’un ayak bileğindeki sakatlık bizim için sıkıntı oldu. Kendi takımında oynaması içinde kendisiyle görüştüm” dedi.



“Takım antrenörleri gençlere biraz daha önem vermeli”



Çok iyi ve genç bir ekip oluşturduklarını dile getiren Mircea Lucescu, konuşmasını şöyle sürdürdü:



“Çok iyi ve genç bir grup elde ettik. Bunlarla birlikte çalışırken iyi sonuçlar alabilecek grup oluşturduk. Milli takım formasını taşıma imkanı verdik. Artık bundan sonrası onların çalışmasına bağlı. Bundan sonraki ilk maç mart ayında, kulüplerindeki ilerleme bu formayı ne kadar hak ettiklerini gösterecek. Bu yüzden takım antrenörlerinden rica ediyorum. Bu gençlere biraz daha önem vermeleri mümkünse çok iyi olacak. Hem oynamaları açısından hem de Türk Milli Takımı’nın geleceği için çok önemi bir konu.”


Yorumlar