Anasayfa /  Spor /  Futbol

'Sergen Yalçın'lı Kayserispor Lig'de sınır tanımıyor

Spor Toto Süper Lig'de Kayserispor - Çaykur Rizespor karşılaşması 4-2 sona erdi.

Abone ol
Abone ol 25 Şubat 2017 02:56

Spor Toto Süper Lig'de Sergen Yalçın'ın çalıştıdığı Kayserispor deplasmanda Çaykur Rizespor'u 4-2 mağlup etti.

Son haftalarda oynadığı futbolla Süper Lig'e damga vuran Kayserispor, Çaykur Rizespor'u da yenip ligdeki görkemli yürüyüşünü devam ettirdi. Maça ev sahibi hızlı başladı ve 5. dakikada Kweuke ile 1-0 öne geçti ama bu golün 10 dakika sonrasında Lawal, maçtaki eşitliği sağlayan golünü Rizespor ağlarına gönderdi.

İlk yarının bitimine 2 dakika kala sahneye Kayserispor'un son haftalardaki formda ismi Güray Vural çıktı ve takımını soyunma odasına önde götürdü.

ÇAYKUR RİZESPOR 10 KİŞİ KALDI

Çaykur Rizespor, ikinci yarıya maçtaki eşitliği yakalamak adına çıktı fakat 67. dakikada sayısal olarak da sahada 1 kişi azaldı ve Ahmet İlhan Özek kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Bu dakikadan sonra Kayserispor'un maçtaki hakimiyeti daha da arttı ve 76. dakikada Welliton, Güray'ın asistinde topu ağlara gönderdi ve farkı 2'ye çıkarıp maçtaki skoru da 3-1'e getirdi.

Bu golün ardından ataklarına devam eden ev sahibi, farkı 1'e indiren golü 90. dakikada kazandığı penaltı sonrasında Kweuke ile kaydetti. Bu golün 3 dakika sonrasında Kayserispor'un Brezilyalı yıldızı Welliton attığı golle farkı bir kez daha 2'ye çıkarıp maçın skorunu ilan etti ve Kayserispor son 5 maçındaki 4. galibiyetini aldı.

Bu 3 puanla birlikte Süper Lig'deki yükselişini devam ettiren Kayserispor, puanını 25 yaptı ve 13. sıraya yükseldi. Rizespor ise haftayı düşme potasında kapatmayı garantiledi ve 16. sırada, 20 puanda kaldı.

Sergen Yalçın döneminde Kayserispor, 9 maç maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi aldı.

karar


Yorumlar