Anasayfa /  Spor /  Futbol

Rıdvan Dilmen’den Ersun Yanal açıklaması! "Bu sözü hoşuma gitti"

NTV'de yayınlanan "Yüzde 100 Futbol" programında yorumculuk yapan Rıdvan Dilmen, Galatasaray-Çaykur Rizespor karşılaşmasını değerlendirdi. Öte yandan Ersun Yanal-Fenerbahçe görüşmesi hakkında yorumlarda bulundu.

Abone ol
Abone ol 08 Aralık 2018 22:24

"Fenerbahçe maçı da yakın tarihte oynandı 2-0'dan 2-2'ye geldi. Konya maçında da aynı senaryo. Şampiyonlar Ligi istatistiklerine baktığımızda koşu mesafelerine bir sürü oyuncusu yok bunu arttıracak. Serdar Aziz yok. Önde de 90 dakikayı zor bitirecek Muğdat, Onyekuru ve Rodrigues vardı. Hamleyi ancak kenarlardan yapabiliyorsunuz hoca mecburen Mariano'yu ortaya koydu. Hep söylerim 2-0 nefret edilecek skorlardır. Bir gol yersin oyuncunun psikolojisi bozulur"

"Tarihe geçen maçlara baktığımızda 2-0'dan 3-2'ler konuşulmaz. Galatasaray mental olarak, fizik olarak ve kadro derinliği olarak geriye gitmiş durumda. Rize takımı kaç puanı var diye sordum 10 dedin. Ama 18 de olabilirdi. Bugün de maç koptu kopacak derken döndü. Bir gol iptal oldu. Bu iptal olunca oyunun sonunda VAR'a gidilen penaltı pozisyonu oldu".

"Bazen hakemler kafasına koyuyor ve karar veriyor. Muslera da üzüldü nasıl gol yedik diye. Üzülürken faul attılar. Galatasaray bu oyun düzeniyle yarı yarıya maç oynuyor. Çok açık bir oyun. Bazen ofsayt taktiğini yorgunluktan yaparlar. En az 4 tane savunma arkasına top altı. Belki de 2-0'dan 3-2'ye gelecekti Rize takımı"

"Galatasaray ikinci yarıya iyi başladı. Şahane bir hazırlanış golü attılar. 2-0'dan sonra Terim'in yerinde olsam alırım Maicon'u üçlü oynatırdım, beşli kalırdım. Kontra atak oyununa dönerdim. Ben onu bekliyordum. Mevcut kadro 2-0 cepte, şuursuz gelecekler. Maicon'u libero, önlerinden Ahmet'le Ozan, iki kenar da Linnes ve Nagatomo yapar diye düşündüm"

"İmkansızlıklar oldu, cezalar oldu. Tartışmaya açık gol ve penaltı pozisyonu var. Perdeleme kurallarda faul mü, değil mi bilmiyorum. Ali Palabıyık'a baktım gördü ve çaldı düdüğünü. Oyuncular kalecinin önünde perdeleme yapıyor. Değmeyeceksiniz ama."

"Rize takımında 2-0'dan 2-2'ye geldikten sonra üçüncü goldeki ısrarı da önemliydi. Galatasaray'ın psikolojik ve fizyolojik olarak çökmesi. Bilica bir maçta sahayı kazdı. Son dakika Alex oradan auta attı topu. Ama bu tür şeyler hayatımızda da vardır. Oyun içerisinde de saha içerisinde de bedeller vardır."

"Galatasaray'ın en azından Konya maçı gibi değil, 2-0'dan 2-2'ye geldiği için kendini yargılama şansı buldu. Zaten bulmadığı kabahatti. Bu takım neden 70'de yoruluyor? Sezon başından bugüne kadar bir tane Lokomotiv Moskova maçını çıkalım, 6 atılan Alanya maçı da dahil bu kadar negatif durumlara rağmen Galatasaray zirve yarışındaysa bu da önemlidir"

"Haftaya Başakşehir'e gidiyorsun. Yenilmemen lazım. Bugün ilk yarıda Selçuk ve Ozan'ı çıkıyorum oyuncular vasat oynadı. Taktik olarak bir takım hatalar yapmaya müsaitler."

"Eren'den ne bekliyoruz? Ligde beşinci golünü atmış. İlk 11'de düşünülen bir santrafor değil. Yokluktan oynatıyor hoca. Eren ne yapacak, alacak 3-5 kişi mi geçecek. Eren'den uçmasını kaçmasını beklemeyelim. Eren'in 15. hafta itibariyle oynadığı dakikaya göre attığı 5 gol fena değildir. Gomis bu sene olsaydı sezon sonu 20 gol cepteydi."

"Ersun Yanal bugün bir açıklama yaptı. Kaç aydır konuşuluyor. Ben de topçuyum. Bu antrenör geçici duruyor. Biliyor futbolcu. Daha doğrusu antrenör de biliyor. Ersun Yanal hoca görüştüklerini doğruluyor. Yarın da bu oyuncu grubunun başında bir teknik direktör var. Önünü görmeyen oyuncu grubu, teknik direktör var. Olumlu olumsuz bir karar alacaksın."

"Yarın 1-0 mağlup olursan sondan üçüncüsün. Bu konu 12 haftadır var. Ersun Yanal'dan bu cümleyi ilk günlerde de beklerdim ama pek yorum yapmadı. Ersun Yanal'ı da durup dururken Kuşadası'ndan çağırmadılar. Tam zamanlaması güzel. Gündemdeki bir konu zaten. Ben 8 numaralı Fenerbahçeli olarak teferruat derim."

"Ben hiç para konuşmadım. İsmail Kartal da konuşmadı. Aykut hoca da, Oğuz Çetin de konuşmadı. Teferruat için yeterli mi değil mi bilmiyorum. Ama Fenerbahçe'nin teknik direktör değişikliğine ihtiyaç var mıdır, kesinlikle vardır. Taraftarın mutlu olduğu bir oyun oynattı. Gelirse gördüğümüzü konuşacağız. Ama geç alınmış bir karardır"

"Madem görüşüldü, teferruat da yoksa bitirseydiniz işi. Bana bugün dese ki Rıdvan sağlığım iyi değil gel 1 hafta ihtiyacımız var dese Kadıköy'e uçar giderim. Bu cümlesi hoşuma gitti. Perde arkasında yok 6 aylık, 1,5 yıllıksa o teferruatlık bir durum değildir. Pazarlık sadece para pazarlığı değildir. Ersun Yanal konusu film kopmuş artık gelmiş. Pazartesi sabahı yenilenme antrenmanını Ersun Yanal yaptırsın. Şu an Manisa'daki hoca Fenerbahçe'nin hocası değil. Oyuncular da bunu biliyor"


Yorumlar