Anasayfa /  Spor /  Futbol

Rıdvan Dilmen'den flaş açıklama! "Ezildiler ve maçı oynattılar"

Rıdvan Dilmen Spor Toto Süper Lig'in 23.haftasında oynanan Galatasaray Akhisarspor ve Medipol Başakşehir Bursaspor maçlarını NTV'de yorumladı.

Abone ol
Abone ol 24 Şubat 2019 21:48

Medipol Başakşehir ile Bursaspor arasında dün oynanması gereken ancak kötü hava şartları nedeniyle bugüne ertelenen Medipol Başakşehir Bursaspor maçını değerlendiren Rıdvan Dilmen mücadelenin baskıdan dolayı oynatıldığını söyledi. İlk yarının bitiminde NTV’de değerlendirmelerde bulunan Dilmen’in açıklamalarından satır başları şu şekilde;

İKLİM ŞARTI FARKLI

“İstanbul büyük bir şehir. Başakşehir ile Seyrantepe arasındaki iklim farkını görebiliyoruz. Tabii Galatasaray’ın aldığı tedbir de var. Başakşehir neden hazırlanmamış diyemem, orada iklim şartlar farklı. Mesela Olimpiyat Stadı’nda maçı yorumlamak bile zordu.

DERSLİK BİR ŞEY

Başakşehir maçında hiçbir şey anlamadım. Top nerede, çizgi nerede… Olumsuz hava şartlarında bir maç oynanıyor, düne göre sadece topun rengi değişmiş. Ertelenmeyi tartışırız ama Galatasaray doğru bir teknoloji ile önlemini almış, bu derslik bir şey. 

FUTBOLCU İÇİN TEHLİKELİ

Ben Başakşehir maçını oynatmazdım. ‘Biz ne sahalarda oynadık’ diyorlar ya, o doğru değildi, keşke oynatmasalardı. Kötüden örnek olmaz. Başakşehir zemini her türlü futbolcu sahası için tehlikeli. Başakşehir kollanıyor algısı altında ezildiler ve maçı oynattılar. Başakşehir – Bursaspor maçının oynanması doğru değildi.

Maçın başında Rotman’a sarı kart vermedi. Sonra bir sarı kartı var, bence iki sarı kartla atılmalıydı. Mariano’ya da ikinci sarı kartı vermedi ve oyundan atmadı. Bana göre iki takım da 10 kişi kalmalıydı.

Akhisarspor, Play-Off senesindeki gibi sadece büyüklerle oynasa bu oyunla şampiyon olur. Oyun anlayışları, büyük takımlara ters geliyor. O kadar eksiklerine rağmen zaman zaman maça ortak oldular.


Yorumlar