Anasayfa /  Spor /  Futbol

Rıdvan Dilmen'den çarpıcı penaltı yorumu: 'Ben olsam...'

NTV'de yayınlanan "Yüzde 100 Futbol" programında yorumculuk yapan Rıdvan Dilmen, Medipol Başakşehir-Galatasaray maçının ilk yarısını değerlendirdi.

Abone ol
Abone ol 15 Aralık 2018 21:27

Süper Lig'in 16. haftasında oynanan Medipol Başakşehir-Galatasaray maçının ilk yarısını yorumlayan Rıdvan Dilmen, sarı kırmızılı ekibin penaltı pozisyonunu değerlendirdi.

Ev sahibi Başakşehir karşılaşmanın 18. dakikasında İrfan Can Kahveci'nin golüyle 1-0 öne geçerken, Galatasaray ise 30. dakikada kazanılan penaltıyı Eren Derdiyok'un gole çevirmesiyle 1-1'lik beraberliği sağladı.

"Heyecanlı bir maç. Başakşehir'in attığı gol hazırlanış bakımından çok güzel. Galatasaray geçen seneki Fenerbahçe maçını baz almış. Önde baskılı oynamıştı Fenerbahçe ve kazanmıştı. Galatasaray da TT Arena'da oynarcasına baskılı başladı. Bunun için fizik gücünüz iyi olacak. Buradan çıkarsa etkili olacak bir takımla oynuyorsunuz. Ki oldular da birkaç pozisyonda"

"Bir anda geçerlerse oyunun yönünü değiştirip, ki silahları bu. Ben 'VAR' hakemi olsam 'ararsan bulursun penaltısı' derler buna. Ayaktan verirdim ama orta hakem için gri bir pozisyon. Yoruma açık bir pozisyon.

"Bence herkes aynı fikirde. Mert'in ayak teması geldikten sonra topa dokunduğu için Ümit hoca belki ayakları görmedi, dokunuşu gördü. Ama 'VAR' da ayakları görüp hocasına yardımcı oldu. Penaltı üzerine izlersen penaltı pozisyon."

"Topa önce kaleci dokunsa sonra ayağa gelse tamam. Artık dünya futbolunda devrim gibi karar olduğunu görüyoruz. Bugün gündüz iki penaltı verildi Rize'de. Maçtan sonra hazırlıklı olsunlar. Bir alt lig, MHK'nin eğitti hakemler var ama 'VAR' yok. 'VAR' özellikle büyük kulüplerin aleyhinedir"

"Galatasaray'ın da kadrosu dönüyor geriye. Abdullah Avcı derhal Emre Belözoğlu'nu çıkarmalı. Stoperde Mahmut'u oynatmalı."

"Hazırlığı iyiyse Elia'yı kullanabilir. Ama şu anda maçta gerildi. Ani çıkışlar yapabilir. Taktiksel fauller yapabilen bir oyuncu var."






Yorumlar