Anasayfa /  Spor /  Futbol

Rıdvan Dilmen'den çarpıcı Arda Turan yorumu!

UEFA uluslar Ligi B Grubu 3. maçında millilerimiz Rusya'ya 2-0 yenilirken Rıdvan Dilmen karşılaşma sonrasında değerlendirmelerde bulundu.

Abone ol
Abone ol 14 Ekim 2018 21:51

NTV’de yorumculuk yapan Rıdvan Dilmen, Türkiye’nin UEFA Uluslar Ligi’nde oynadığı ve 2-0 yenildiği Rusya maçından sonra değerlendirmelerde bulundu.

Milli takım kadrosundaki oyuncuların tecrübe edinmesi gerektiğini söyleyen Dilmen, takımda rol model oyuncu eksiği olduğuna değindi.

Öte yandan şarkıcı Berkay ile girdiği kavga sonrasında kamuoyunda gündeme gelen Arda Turan hakkında konuşan Dilmen, “Bu olayları yaşamamış olsa, tam lider olabilecek bir pozisyonda oyuncuydu, herkes vermek istiyor sorumluluğu ama kendi bana vermeyin diyor.” dedi. İşte Dilmen’in açıklamalarından satır başları;

“HAZIRLIK MAÇI OLSA BELKİ DE PROGRAM YAPMAYACAĞIZ”

“Puan maçları oynuyoruz. Eğer hazırlık maçı olsa, belki de program yapmayacaktık. Bu yanlış anlaşılmasın. Sert ve iyi bir Rusya buldum. Hiç beklemediğim kadar kötü bir Milli takım buldum. Ayrıca hiç beklemediğim gibi, 95 dakika boyunca rakibin en etkili yönüne hiç önlem almadık. İnanılır gibi değil.

“RUSYA BİZİM BİR SİKLET ÖNÜMÜZDE”

“Rusya hem uzun, hem de fizik gücü yüksek bir takım. Çok disiplinli, birlikte oynamaya alışmış bir takım. Dünya Kupası’ndaki iyi izlenimini devam ettiren bir takım. İsveç maçında bu kadar iyi değillerdi ama disiplinlilerdi. Bugün ise final maçı gibi oynadılar. Fizik ve taktiksel anlamda bizden çok üstün oynadılar. Maçı izlemeden önce düşünecek olursak, kazanabiliriz diyebilirdik. Ancak maça baktığımızda, Rusya takımı maalesef bizim bir siklet önümüzde. ”

“MİLLİ MAÇ DENEYİMİNİ ARTTIRMAMIZ LAZIM”

“O milli heyecanda tutuklu kalıyorum. Bir gün, Cüneyt Tanman beni çağırdı, Yunanistan maçı öncesi. Biz rakiptik onlarla hep, bana “Bizim maçlarda bizi dağıtıyorsun, kendi kulübünde oynadığın gibi oyna. Rahat ol” dedi. Ondan sonra kendime geldim. Evet çaylak diyebileceğimiz oyuncular var ama gerekirse yenile yenile tecrübe kazanalım. Son 10 yılda kadro istikrarı en düşük takım bizim takımımızdır. Bu çocukların milli maç deneyimini artırmamız lazım.”

“ARDA, YAPMA KARDEŞİM YA”

“Arda, yapma kardeşim ya, silahlar milahlar olur mu böyle şeyler? Lucescu da almayınca artık hak ettin diyoruz. Bu olayları yaşamamış olsa, tam lider olabilecek bir pozisyonda oyuncuydu, herkes vermek istiyor sorumluluğu ama kendi bana vermeyin diyor. Lucescu istiyordur, bir tek istemeyen Arda. Son yaptığı davranışların içeriği ne olursa olsun ‘ah olsaydı’ dedirtmiyor, kusura bakmasın. Geçen hafta tanıdığımız birinin düğününde gördüm. Arda nasıl iyi çalışıyormuş, çok formdaymış. Emre Belözoğlu da, Abdullah hoca da aynısını söylüyordu ama yapma Arda sen de artık bunları.”


Yorumlar