Anasayfa /  Spor /  Futbol

Mustafa Yumlu: “Aşağı ile olan bağlantımız koptu”

Teleset Mobilya Akhisarsporlu futbolcu Mustafa Yumlu, düşme hattıyla aralarındaki puan farkını açtıklarını ve bundan sonra da ellerinden gelen iyi performansı göstermeye çalışacaklarını söyledi. 

Abone ol
Abone ol 04 Mart 2018 22:13

 Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında Teleset Mobilya Akhisarspor, deplasmanda Fenerbahçe’yi 3-2 mağlup etti. Karşılaşma sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Akhisarsporlu futbolcu Mustafa Yumlu, “Hocamızın bize söylediği talimatların hepsini bugün gerçekleştirdik. Duran toptan gol bulacağımızı biliyorduk. Çünkü artık duran toplar işi çözüyor. İlk yarı takım olarak çok iyi oynadık ve bir tane pozisyon verdik. Burada Fenerbahçe’ye karşı bir tane pozisyon veriyorsan bizim için çok iyi. İkinci yarı Fenerbahçe hiç beklemediğimiz bir oyun sistemine döndü. Doldur boşalta döndü. Fernandao ile ikinci topları almaya çalıştılar. Biz de karşılık vermeye çalıştık. Sonuçta buradan galibiyet alarak dönüyoruz, mutluyuz” diye konuştu.





“Bugün kazanmak önemliydi” 

Maçın özellikle ikinci yarısında Fenerbahçe’nin hava toplarında etkili olmaya çalıştığını belirten Yumlu, “Stoperin en sevdiği iştir cepheden gelen toplara çıkıp kafa vurmak. Daha rahat olabileceğini düşündük ama Fernandao da yabana atılacak biri değil. Bu sefer onun düşürdüğü ikinci topları almaya çalıştık ve aldık. Pozisyon da verdik ama sonuçta Fenerbahçe’ye karşı Kadıköy’de oynuyorsun. Bugün kazanmak önemliydi” şeklinde konuştu. 



“İyi futbol oynamaya çalışıyoruz” 

Düşme hattıyla aralarındaki puan farkının açıldığını sözlerine ekleyen Mustafa Yumlu, “Aşağı ile olan bağlantımız koptu sayılır. Doğal olarak sahada çıkıp elimizden geldiğince mücadele edip toplayabildiğimiz kadar puan toplayacağız. Türkiye Kupası’nda da rövanş maçımız var. Ona da en iyi şekilde hazırlanıp, elimizden gelen gayreti gösterip sonuç ne olursa olsun iyi futbol oynamaya çalışacağız” ifadelerini kullandı. 





“Soldado’nun pozisyonunda penaltı yok” 

Soldado ile girdiği ikili mücadele sonucunda sarı-lacivertlilerin penaltı beklentisi hakkında da konuşan tecrübeli futbolcu, “Fernandao’nun pozisyona uzaktım, görmedim. Soldado ile ikili mücadeleye ben girdim. Öyle bir penaltı olmaz. Futbolda temas illaki olacak. Ona penaltı verilecekse çok şey var, her şeye verilmesi gerekiyor” dedi. 


Yorumlar