Anasayfa /  Spor /  Futbol

Milli Takım nasıl Dünya Kupası'na katılır?

Milli Takım, Rusya'da düzenlenecek olan 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubunda lider Hırvatistan'ı devirdi ve umutlarını yeşertti. Peki Milli Takım nasıl Dünya Kupası'na katılır? İşte tüm olasılıklar.

Abone ol
Abone ol 06 Eylül 2017 03:42

Milli Takım, Rusya'da düzenlenecek olan 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubunda lider Hırvatistan'ı devirdi ve umutlarını yeşertti.

TÜRKİYE GRUPTA NASIL 2. OLUR?

Türkiye sahasında Hırvatistan'ı yenerken İzlanda da sahasında Ukrayna'yı devirdi ve bu skor da 2. olabilmek adına Milli Takımımız'a yaradı.

Bu akşam alınan sonuçların ardından Hırvatistan 16 puanla liderliğini sürdürdü. İzlanda da aynı puanda ama averaj farkı ile 2. sırada yer alıyor.

Ukrayna ve Türkiye'de aynı puanda ama averajla Milli Takımımız 4. sırada yer aldı.

Milli Takımın avantajı ise bir sonraki maçta İzlanda'yı sahamızda ağırlayacak olması.

TÜRKİYE'NİN GRUPTA KALAN MAÇLARI

Türkiye 9. maçlarda sahasında İzlanda'yı ağırlayacak. Milli Takım İzlanda'yı yenerse puanını 17'ye çıkarıp son maçlar öncesinde 2. sıraya yükselecek. Son hafta da deplasmanda Finlandiya'yı yenersek grubu 20 puanla 2. sırada bitirme şansımız olacak.

İzlanda bizimle oynadıktan sonra son maçında sahasında Kosova'yı ağırlayacak. Ukrayna ise 9. maçlarda Kosova deplasmanına gidip son maçta Hırvatistan'ı sahasında ağırlayacak.

Dünya Kupası'nda Avrupa Elemelerinde 9 grup bulunuyor. Gruplarını 2. sırada bitiren 9 takım arasındaki en kötü 2. takım elenirken, diğer 8 takım playoff turunda birbirleriyle eşleşecek ve rakibini eleyecek 4 takım da 2018 Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanacak.




Yorumlar