Anasayfa /  Spor /  Futbol

Mesut Özil için olay sözler! Mesut Özil b.k gibi oynuyordu!

Hoeness: Mesut Özil b.k gibi oynuyordu... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyareti sonrası Almanya'da tepki çeken Mesut Özil, milli takımı bırakma kararı almıştı.

Abone ol
Abone ol 23 Temmuz 2018 14:26

Almanya Mesut Özil’i konuşuyor. Rusya’da düzenlenen Dünya Kupası öncesi İngiltere’de İlkay Gündoğan ve Cenk Tosun ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret eden Mesut Özil, daha sonra paylaşılan fotoğraf nedeniyle Almanya’da tepki çekmişti. Almanya Milli Takımı’nın Dünya Kupası hazırlık maçlarında taraftarlar tarafından İlkay Gündoğan ile birlikte ıslıklanan Mesut Özil, yaşadıklarının ardından milli takım kariyerine nokta koyma kararı aldığını açıkladı. Bayern Münih Başkanı Uli Hoeness, Mesut Özil’in aldığı bu karar sonrası sert eleştirilerde bulundu.

Mesut Özil’in bu kararı da tıpkı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etmesi gibi Almanya’da tartışma konusu oldu. Irkçılık yaşadığını söyleyerek “Kazanırken Alman, kaybederken göçmenim” ifadelerini kullanan Mesut Özil, Alman medyasını ikiye böldü. Kimi basın organları Mesut Özil’i haklı bulurken, kimileri de haksız buldu. Ancak Mesut Özil’e en sert tepki, Bayern Münih Başkanı Uli Hoeness’ten geldi.

Uli Hoeness, Mesut Özil’in uzun süredir Almanya Milli Takımı’na katkı sağlamadığını savunarak “Bu hayaletin kararına sevindim. Yıllardır b.k gibi oynuyordu. Uzun zamandır milli takıma verdiği bir şey yoktu. Kazandığı son ikili mücadele şampiyon olduğumuz 2014 Dünya Kupası’nda önceydi… Şimdi, bu b.ktan performansının ardından bu fotoğrafın arkasına saklanıyor. Gerçek dünyada olmayan, 35 milyon erkek takipçisi olan bir futbolcu… Mesut Özil’in zaten milli takımda yeri yoktu” dedi.

Almanya Milli Takımı formasını 92 kez giyen Mesut Özil, 23 gole imza attı. Mesut Özil, 2014 Dünya Kupası’nda şampiyon olan Almanya Milli Takımı’nın da parçasıydı.

Vergi kaçakçılığından hapse girmişti

Bayern Münih’in başkanı Uli Hoennes, 2014 yılında vergi kaçakçılığı suçlamasıyla yargılandığı davada, toplam 18,5 milyon euro vergi kaçırdığını itiraf etmiş ve vergi kaçakçılığı suçlamasıyla 3,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Hoeness Hoeness 2016 yılında, erken tahliye edilmesi yönünde müracaatta bulunmuş ve Augsburg Mahkemesi de cezanın yarısı çekildikten sonra şartlı tahliye yönünde koşulların yerine geldiğine karar vermişti.

Alman yasalarına göre mahkeme, yarı cezasını çektikten sonra tutukluyu belirli koşullar altında erken tahliye edebiliyor.


Yorumlar