Anasayfa /  Spor /  Futbol

MAÇ SONUCU: Bursaspor 0 - 0 Medipol Başakşehir

Spor Toto Süper Lig'in 6 haftasında Bursaspor sahasında Medipol Başakşehir'i konuk etti. Karşılıklı gol ataklarının olduğu maçın hemen başında gelişen atakta Bursaspor’lu Diafra Sakho topu ağlarla buluşturdu. Maçın hakemi Ümit Öztürk golü verince, ‘VAR’ hakemlerinin uyarısı ve gelen itirazlar üzerine ‘VAR’ sisteminde pozisyonu tekrar izledikten sonra golü iptal etti ve karşılaşmanın ilk yarısı 0 - 0 eşitlikle sona erdi.  İkinci yarıda 'VAR' tekrar devreye girdi ve ceza sahası içerisinde İrfancan Kahveci'nin yerde kaldığı pozisyonu izleyen hakam Öztürk, penaltı noktasını gösterdi. Topun başına gelen Emmanuel Adebayor'un kullandığı penaltıda Okan kalesini gole kapattı. Geride kalan dakikalarda mutlak gol pozisyonlarından karşılıklı şekilde faydalanamayan Bursaspor ve Başakşehir sahadan birer puanla ayrıldı.

Abone ol
Abone ol 21 Eylül 2018 19:29

BURSASPOR - MEDİPOL BAŞAKŞEHİR CANLI ANLATIM

DAKİKA DAKİKA BURSASPOR 0 - 0 MEDİPOL BAŞAKŞEHİR

96' Bol aksiyonlu maçta gol sesi çıkmadı! Bursaspor ile Başakşehir sahadan 0-0'lık eşitlikle ayrılıyor. Bursaspor böylece, 6 haftası geride kalan ligde üst üste beşinci beraberliğini aldı.

95' Oyunda faullerin sayısı arttı ve bu kez de Caiçara, Yusuf Erdoğan'a yaptığı faulden sonra sarı kart gördü.

94' Bursaspor, sol kanattan kulla ndığı serbest vuruşu değerlendiremedi. İçeri gönderilen ortayı Başakşehir savunması karşıladı.

94' Mossoro'nun ardından bir sarı kart da İrfan Can Kahveci'ye çıktı.

93' Sarı Kart José Márcio da Costa

92' Başakşehir sol kanattan serbest vuruş kazandı. Taç çizgisinin hemen önünden içeri yapılan orta arka direğe yöneldi ve devamında savunma tarafından uzaklaştırıldı.

90' Karşılaşmanın sonuna 6 dakikalık duraklama eklendi.

88' Başakşehir'de Mossoro, hava topu mücadelesinde başından sakatlandı ve yerde kaldı. Brezilyalı oyuncu kısa süre sonra ayağa kalktı.

87' Oyuncu Değişikliği Emmanuel Adebayor Rijad Bajić

84' Bursaspor'da Barış Yardımcı sağ kanattan ortayı içeri gönderdi ama savunma karşıladı.

82' AUT! Başakşehir'in ceza sahası hemen dışında sol çaprazdan kazandığı serbest vuruşta Kerim Frei şutu gönderdi, top üstten auta gitti.

81' Oyuna bir dakika önce giren Frei, ceza sahası dışında yerde kaldı ve takımına frikik kazandırdı.

80' Telafisi olmayan dakikalara girdik. Mücadele orta sahada geçiyor. İki takımın da gardı düşmeye başladı.

79'  Edin Visca da oyundan alındı. Başakşehir'de Kerim Frei maça dahil oldu.

78' Bursaspor'da bir değişiklik daha geldi. Furkan Soyalp oyuna girerken Henri Saivet kenara alınıyor.

73' Bursaspor orta sahanın sağından serbest vuruş kazandı ancak serbest vuruş hakem tarafından üçüncü kez kullandırıldı. 

72' Başakşehir'in sağdan gelişen atağında Mossoro topu içeri ortaladı ama hakem, topun dışardan geldiğini belirterek aut kararı verdi.

69' Henri Saivet ceza sahası dışından ara pasını gönderdi, ceza sahası içindeki Sakho'dan önce savunma devreye girdi.

67' Bursaspor'da Tunay Torun, yerini Yusuf Erdoğan'a devrediyor.

65' Edin Visca sol kanattan serbest vuruş kullandı. Ceza sahasına gönerdiği ortada Sakho topu kafayla karşıladı.

64' Başakşehir bu dakikalarda topla daha çok zaman geçirerek Bursaspor'un baskısını kırmaya başladı.

64' Başakşehir bu dakikalarda topla daha çok zaman geçirerek Bursaspor'un baskısını kırmaya başladı.

63' Oyuncu Değişikliği Soner Aydoğdu José Márcio da Costa

61' Tunay'ın sol kanattan yaptığı orta arka direğe yöneldi, o bölgede bulunan Lima yükseldi ama kafayı vuramadı.

60' KALECİDE KALDI! Tunay Torun'un ceza sahası dışında sol çaprazdan kaleye gönderdiği şut kalecide kaldı

59' Allano Lima topla beraber sol kanattan hızla içeri sokuldu, ceza sahasına girer girmez Caiçara'nın müdahalesi geldi ve tehlike sona erdi.

58' Mücadelede üçte ikilik dilim geride kalmak üzere. Şu ana kadar iki VAR kararının damga vurduğu karşılaşmada gol perdesi halen açılmış değil.

56' Henri Saivet'ye sert bir faul yapan Soner Aydoğdu sarı kart gördü.

55' Başakşehir hücumunda soldan çizgiye inen İrfan Can Kahveci pasını çevirmek istedi ama savunma araya girdi.

53' Başakşehir'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda içeri gönderilen ortaya Adebayor kafayı vurdu, top auta gitti.

53' Başakşehir'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda içeri gönderilen ortaya Adebayor kafayı vurdu, top auta gitti.

52' OKAN PENALTIYI KURTARDI! Emmanuel Adebayor'un kullandığı penaltıda kaleci Okan doğru köşeyi buldu ve gole izin vermedi! Başakşehir pozisyonun devamında sağ kanattan köşe vuruşu kazandı.

50' Bursasporlu oyuncular uzun süre penaltı kararına itiraz etti. Başakşehir Adebayor ile penaltı kullanacak.

49' PENALTI! Bir önceki pozisiyonda ceza alanı içinde faule maruz kalan İrfan Can Kahveci sakatlık geçirdi ve sağlık görevlileri oyuna dahil oldu. Ümit Öztürk, İrfan Can'ın yerde kaldığı pozisyon için VAR'a gitti ve akabinde penaltı noktasını gösterdi!

48' Sol kanattaki Napoleoni'den gelen topu kontrol etmek isterken ceza sahasında yerde kalan İrfan Can için düdük gelmedi. Devamında Napoleoni de ikili mücadelede yerde kaldı ancak oyun sürdü.

46' Bursaspor ikinci yarıda ilk atağı hızlı buldu. Allano Lime kanatta topla birlikte ilerledi, ortayı da yaptı ama Sakho'dan önce Mert çıktı ve topu aldı.

45' Bursa'da ikinci yarı başladı.

49' İlk yarının son düdüğü geldi. Bursaspor ile Başakşehir soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gidiyor.

48' Barış Yardımcı bir önceki pozisyonda şut çekmek isterken sakatlandı ve tedavisi oyun alanında yapıldı.

48' Soldan Umut Meraş'ın ortasında Barış Yardımcı sağ çaprazdan şutunu gönderdi, savunmaya çarpan top bir anda Sakho'nun önünde kaldı ancak Mert topu kontrol etti.

45' İlk yarının sonuna 3 dakikalık kayıp süre eklendi.

43' NELER KAÇTI! Başakşehir rakip yarı alanda paslaşırken yapılan pas hatasında Bursaspor kontra atağa çıktı. Diafra Sakho ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak vuruşunda Mert Günok gole izin vermedi!

40' Bursaspor'da Stephane Badji'nin ceza sahasına havalandırdığı topun ardından bir anda karambol oluştu ve Epureanu araya girip sert bir biçimde topa vurup taca yolladı.

38' KAÇTI! Bursaspor savunmasında Umut Meraş'ın kafayla uzaklaştıramadığı top sonrası Edin Visca topla buluştu ve sağ çaprazdan bir anda boşta kaldı. Beklemeden şutunu gönderdi, top yan ağlarda kaldı.

37'Aytaç Kara ikili mücadelede sakatlık geçirdi, tedavisinin ardından oyuna devam edecek.

37' Karşılaşmanın üçte birlik dilimi yüksek tempoda geçerken oyun son dakikalarda yavaşlamaya başladı.

35' SON ANDA OKAN! Başakşehir sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Visca'nın ortasında Mahmut kafayı vurdu, kaleci Okan harika bir refleksle çıkardı. Devamında Visca bir orta daha yaptı ancak Okan çıkıp topu kontrol etti.

34' Sarı Kart Stéphane Badji

31'Bursaspor'da 22 yaşındaki Umut Meraş kariyerinde ilk kez Süper Lig forması giyiyor.

30' Bursaspor'un sol çaprazda ceza sahasının hemen dışından kullandığı serbest vuruşta Saivet topu doğrudan kaleye yollamak istedi, top barajdan döndü. Devamında Aytaç'ın şutu da savunmaya takıldı.

29' TEHLİKELİ NOKTA! Bursaspor atağında Umut Meraş sol çaprazdan ceza sahasına girmek üzereyken neredeyse çizgi üzerinde faule maruz kaldı ve takımına kritik bir noktadan serbest vuruş kazandırdı.

27' Saivet'nin ara pasında Diafra Sakho araya kaçtı ve sol kanatta topa hareketlendi ancak top daha hızlı gitti ve sol çizgiden auta çıktı.

26' Tunay Torun'un soldan kullandığı köşe vuruşunda uzak bölgeye yönelen topa Ertuğrul Ersoy kafayı vurdu, top auta çıktı.

25' Bursaspor'da bu kez Umut soldan çizgiye inip ortayı yaptı, Caiçara'nın müdahalesiyle top kornere gitti. Bursaspor köşe vuruşu kullanıyor.

24' 25 dakikalık süre geride kalırken oyunun temposu zaman zaman artıyor, zaman zaman azalıyor. Şu ana dek Bursaspor daha dominant bir futbol ortaya koyuyor.

22' Bursaspor'un ani atak denemesinde Tunay kendi yarı alanından topu uzun gönderdi fakat Sakho'dan önce son adam konumundaki Attamah kafayla topu karşıladı.

20' Sol kanatta Tunay'la paslaşan Saivet çizgiye inip topu kale önüne çevirmek istedi ancak top yan ağlarda kaldı ve Bursaspor atağı sona erdi.

19' Bursaspor bu dakikalarda Başakşehir ceza sahasının çevresine yerleşti. Ev sahibi ekip kademede boşluk arıyor.

17' MERT KURTARDI! Bursaspor gole yaklaştı. Saivet'nin ceza sahası dışından gönderdiği sert şutu kaleci Mert uzanarak çeldi ve gole izin vermedi!

16' Başakşehir'in hücumda kaptırdığı topun ardından Barış Yardımcı kendi yarı sahasından aldığı topu rakip ceza sahasına kadar götürdü ve ardından çizgiye indi ancak sonrasında topla buluşan Saivet ortayı yapamadı.

14' Allano Lima şu ana kadar harika işler yapıyor. Lima bu kez ceza sahası dışında paslaşarak kendisine fırsat yarattı, sert şutu ceza sahası içinde savunmadan geri döndü.

12' Başakşehir'de Clichy'nin sol kanattan yaptığı ortayı Bursaspor savunmasında Umut karşıladı.

11' Bursaspor'un etkili silahlarından Allano Lima sol kanattan hızla ceza sahasına hareket ederken bir anda ikili mücadele sonrası yerde kaldı ancak hakem devam kararı verdi.

10' Bursa'da karşılaşma oldukça tempolu başladı. İki takım da çekinmeden sık sık rakip kalede tehlike yaratıyor.

9' KRİTİK HATA! Başakşehir kendi yarı alanında paslaşırken Attamah topu bir anda kaptırdı ve Lima kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak kaleci Mert çıktı ve topu uzaklaştırdı.

7' Başakşehir İrfan Can ile ikinci kez köşe vuruşu kullandı. Ceza sahası içine gönderilen ortaya Epureanu kafayı vurdu, sert giden top yandan auta çıktı.

7' Başakşehir sol kanattan köşe vuruşu kullandı. İrfan Can Kahveci'nin ortası Chedjou'dan sekip tekrar kornere çıktı.

5' Bursaspor'un yeni transferi Diafra Sakho'nun bu sezon ikinci kez golü VAR kararıyla iptal edildi.

4' Karşılaşma oldukça hızlı başladı. Henüz ilk dakikalarda yaşanan pozisyon ve ardından gelen VAR kararının ardından Bursaspor tribünleri ayağa kalktı.

3'VAR DEVREDE! Maçtaki ilk atak golle sonuçlandı ancak iptal edildi! Sağ kanattan gelişen Bursaspor atağında Tunay'ın kale önüne gönderdiği ortaya Sakho dokundu, direkten dönen topu çizgi üzerinde tamamlayan Diafra Sakho topu filelere yolladı. Hakem önce golü verdi ancak sonrasında VAR'ın devreye girmesiyle gol iptal edildi.

İlk düdük çaldı ve maç başladı.

Maçın ilk düdüğü ile birlikte sizlerle olacağız...

İLK 11'LER

BURASPOR: Okan Kocuk, Umut, Ertuğrul, Chedjou, Barış, Badji, Aytaç, Saivet, Tunay, Lima, Sakho

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Mert, Caiçara, Attamah, Epureanu, Clichy, Soner, Mahmut, İrfan Can, Visca, Napoleoni, Adebayor

Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'ndaki mücadele saat 20.00'de başlayacak.

Bu maç öncesinde 12 puanı bulunan Medipol Başakşehir, aynı puana sahip Galatasaray'ın gerisinde ikinci sırada bulunuyor. Sezonun ilk haftasında Trabzonspor'u mağlup eden turuncu-lacivertliler, ikinci haftada Kasımpaşa'ya yenildi. İstanbul ekibi, üçüncü haftada Akhisarspor, dördüncü haftada Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve son hafta mücadelesinde Antalyaspor karşısında galibiyete uzandı.

İlk 5 haftada 4 beraberlik ve 1 yenilgisi bulunan Bursaspor ise 4 puana sahip.



Eksikler



Medipol Başakşehir'de cezalı Emre Belözoğlu bu mücadelede takımındaki yerini alamayacak.

Emre'nin yanı sıra geçtiğimiz sezondan cezası süren Arda Turan ile sakatlıkları bulunan Karim Hafez ve Alparslan Erdem de Bursaspor'a karşı forma giyemeyecek.


Yorumlar