Anasayfa /  Spor /  Futbol

Futbolda ölü yaprak vuruşu çekme tekniği - izle

Futbolda Ölü Yaprak (Knuckle-Ball) vuruşu çekme tekniği hakkında tüm bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

Abone ol
Abone ol 29 Nisan 2017 10:42

"Knuckle ball" (ölü yaprak vuruşu) adı verilen bu vuruş tekniği kaleciler için büyük korku yaratmaktadır. İzleyeceğiniz bu videoda Ölü yaprak vuruşu nasıl yapılırı öğrenebilirsiniz.





EN İYİSİ RONALDO'DAN

Genelde kaleciler bu tip vuruşlara alışık olmadıkları için afallayıp kalıyorlar çünkü çoğu frikik vuruşu topa falso verilerek yapılıyor. Kalecilerin bu tip frikiklerde çok az da olsa topun gideceği doğrultuda hamle yapmasına olanak sağlayan tahmin ve hareket süresi biraz daha fazla. Ama direk üstünüze gelen topun birden sapıtması veya yavaşlaması diyelim, tahmin ve hareket süresini azaltıyor. 

Kabul edelim C.Ronaldo'nunki sıra dışı bir vuruş tarzı ve gerçekten yoğun çalışma gerektiriyor ve ayrıca hakikaten zor. 

Topa vurmadan önce adım mesafenizi iyi ayarlamanız gerekiyor. Ronaldo'nun kendine has gerilme figürleri yapmacık gibi görünse de aslında olmazsa olmazlardan. Fakat topa gerilme olayı bittikten sonra bacaklarını açıp omuzlarını kaldırmasını Ronaldo'nun şovuna ve orijinalliğine verelim. Yeterli mesafeyi aldıktan sonra özellikle ayak parmaklarının bittiği taraklı bölgeyle topun merkezini sert ve geniş bir şekilde temas ettirmeniz gerekiyor .


Yorumlar