Anasayfa /  Spor /  Futbol

Ediz Bahtiyaroğlu'nun ağlatan hayat hikayesi! Bahtiyaroğlu'nun tek hayali...

Antrenman sonrası gittiği evinde aniden rahatsızlanarak yaşamını yitiren Eskişehirspor'lu Ediz Bahtiyaroğlu'nun ölüm yıl dönümünde sosyal medya platformu twitter'da saygı ve rahmetle anılıyor. Sosyal medya kullanıcıları Ediz Bahtiyaroğlu'nun ağlatan hayat hikayesini, hayallerini paylaşarak yıldız futbolcuyu anıyor.

Abone ol
Abone ol 05 Eylül 2018 00:16

Ankaraspor, Bucaspor ve Ankaragücü formaları giyen ve daha sonra  2,5 yıllığına Eskişehirspor'a transfer olan Bosna Hersek asıllı oyuncu Ediz Bahtiyaroğlu, 4 Eylül 2012 tarihinde akşamleyin takımıyla birlikte antrenmana çıkmış, Antrenmanın ardından duş alıp, yemek yiyen Ediz, arkadaşlarıyla bir süre şakalaştıktan sonra vedalaşarak tesislerden ayrılarak evinin yolunu tutmuştu.



Takım arkadaşı Hürriyet ile birlikte kaldıkları Batıkent Mahallesi Aytekin Sokak'taki evine giden Ediz, geceleyin aniden fenalaştı. Arkadaşları, ambulans çağırıp durumu kulüp yetkililerine iletti. Kısa sürede gelen 112 ambulansındaki sağlık ekibi Ediz'e müdahalede bulundu. İlk incelemede kalp krizi geçirdiği belirtilen Ediz, yapılan tüm çabalara rağmen kmayarak hayatını kaybetti. Fakat Ediz'in yaşının genç ve sporcu olmasından dolayı, doktor kontrolünde olduğu için olayı, 'şüpheli ölüm' olarak değerlendirildi. Önce Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılan Ediz'in cesedine burada otopsiye alındı.

ÖLÜM SEBEBİ VÜCUDUNUN DOĞAL YAPISINDAN KAYNAKLI NORMAL KALP KRİZİ

Ediz'in yapılan ilk otopsisinde cesedinde her hangi bir ilaç veya madde alımıyla ilgili bulguya rastlanmadığı, genç oyuncunun kalp krizi sonucunda yaşamını yitirmiş olduğu gözlemlenmişti. Ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Ediz'in vücudundan alınan et parçaları incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. 



ATK'da 3 aydan bu yana yapılan geniş çaplı araştırma ve inceleme sonunda genç oyuncunun kesin ölüm nedeni tespit edildi. İnceleme sonunda hazırlanan 2 sayfalık detaylı rapor, ilgili kurumlara gönderildi. ATK, söz konusu raporda, başarılı oyuncunun vücudunun doğal yapısından kaynaklı normal kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiğinin belirlendiğini kaydetti. Aynı zamanda ATK raporunda, Ediz'den alınan parçalarda vücudunda herhangi bir uyuşturucu, uyutucu, alkol veya dışarıdan alınan bir maddeye de rastlanmadığının tespit edildiği vurgulandı.

AİLESİNDEN 4 KİŞİ KALP KRİZİ NEDENİYLE ÖLMÜŞ

Bu arada, Kulüp Doktoru Komisyon Başkanı Dr. Aytekin Aydın'da, olaydan sonra yaptığı açıklamada, kalp krizi durumunun Ediz'in ailesinde genetik olduğunu, daha öncede bu aileden 4 kişinin aynı nedenle hayatını kaybettiğini belirtmişti.

ÖLMEDEN ÖNCE ARKADAŞINA HALSİZ OLDUĞUNU SÖYLEYİP, BACAKLARINA MASAJ YAPTIRMIŞ

Genç oyuncunun olay günü yanında bulunan kız arkadaşı E.A.'nında, emniyet güçlerine verdiği ifadesinde, genç oyuncunun son üç gündür kendisini sık sık yorgun hissettiğini söylediğini, olay günü de bacaklarının çok ağrıdığını, halsiz olduğunu belirterek, bacaklarına masaj yaptırdığını anlatmıştı. E.A, şu ifadeleri kullanmıştı:



"Olay günü saat 22.00 sıralarında antrenmandan geldikten sonra kendisinin Ankara iline gideceği için birlikte tren garına giderek bilet aldık ve eve geri döndük. Eve geldikten sonra birlikte bir şeyler içtik. Bacaklarının ağrıdığını söyleyerek bacaklarına masaj yapmamı istedi. Bunun üzerine bacaklarına masaj yaptım. Daha sonra yattık. Yattıktan bir müddet sonra aniden Ediz'in hırıltılar çıkartarak fenalaştığını gördüm. Bunun üzerine 112 acil servisini aradım.112 ekipleri yaklaşık 40 dakika Ediz'e müdahale etti. Ancak tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak olay yerinde yaşamını yitirdi. Olay yerine belediye tabibi çağrıldı. BelediyeEdiz'in yaşının genç ve sporcu olmasından dolayı, doktor kontrolünde olduğu için olayı, şüpheli ölüm olarak değerlendirdi. Durum savcılığa ve emniyet güçlerine bildirildi." demişti.





Ölümüyle tüm Türkiye'yi ve spor camiasını yasa boğan Ediz Bahtiyaroğlu duygu yüklü hayat hikayesi ve hayalleriyle anılıyor. Kazandığı tüm parasını ailesine gönderen Bahtiyaroğlu sevdiği işi yapabilmek için zamanında taksitle krampon alması ise yürekleri dağladı. Babası İsmail Bahtiyaroğlu'nun kaleme aldığı Ediz'in yaşam öyküsünü usta isim Sabri Ugan seslendirdi ve şuan sosyal medya kullanıcıları bu hayat hikayesini paylaşarak 2012'de antreman sonrası kalp krizi geçirerek vefat edin Eskişehirspor'un oyuncusu Ediz Bahtiyaroğlu anıyor.

Babası İsmail Bahtiyaroğlu Ediz'in hayat öyküsünü bu dizlerle anlatmıştı! İşte Ediz Bahtiyaroğlu'nun ağlatan hayat hikayesi...

"Babam gidiyoruz dediğinden 13 yaşındaydım. Evim diye bildiğim toprakları bırakıp, Türkiye'ye doğru yola çıktı. Türkçe bilmiyorum ki okula nasıl gideceğim diye düşünüyordum.Babamın çok fazla parası da yoktu. Okula gitmek yerine bir fabrikaya girdim. Artık işçiydim. Yıllar geçti. Ayten'i tanıdım, hala işçiydim ve hayat hala zordu. Evlendik ve üç çocuğumuz oldu. Çocukların hepsi güzel olur da, neden se en küçük olan hep daha farklı bir yere konur ya, işte bizim ufaklık da bir başkaydı. Daha annesinin karnındayken bile rahat durmuyor du ki. Benim diyen forvet öyle tekme yememiştir. Ayten'in yediği kadar. Yani 9 ay boyunca bir hakem olsa yanımızda, hrgün çift sarıdan kırmızıyı yerdi. Bak hanım senin oğlun bu gidişle futbolcu olur demiştim. Ayten'i doğum için SSK'ya götürdüm. Bembeyaz tenli, rekli gözlü,4 kilodan ağır bir bebek olarak dünyaya geldi. Ayten de yediği tüm tekmeleri unuttu,gitt. Okul çağı gelince okula gönderdik ama aklı fikri topta. Ben de gençken futbol oynadım ama bu bir başka.  Gözü futbol topundan başka bir şey görmüyor. Mahalle arasında futbol oynuyor, gürültüden dolayı komşular hep şikayet alıyoruz. Mahallenin gençlerinin oluşturduğu bir futbol takımı varmış. Gitmiş o kulübe girmiş. Akşam eve geliyorum oğlan kanter içinde, su gibi olmuş. Sobanın yanında ısınıyor. Annesi tuvalette çamurlu ayakkabılarını yıkıyor. Diğer çocuklarıma bakıyorum hep ders çalışıyorlar. Bu daha kitaplarının kapağını açmamış. Kitaplar kullanılmadığı için öylesine yeni gibi duruyor ki, her seninin sonunda o kitapları satıp, kendisine harçlık yapıyor.10 yaşına gelince tutturdu beni seçmelere götürün diye, Ayten ona zaten hiç kıyamaz. O ne derse yapar. Ertesi gün dolmuşa binip şehrin süper ligde oynayan takımının seçmelerine gittiler. Annesi anlattı binlerce çocuk varmış. Onların arasından bizimkini seçmişler. İsmail görmeliydin halini. Dolmuşa bindik eve geri dönüyoruz, sevinçten yerinde duramıyordu. Anneciğim sana söz veriyorum. Seni saraylarda yaşatacağım dedi bana. Hay Allah alt yapıda para da vermiyorlar. Nasıl göndericeğiz, forması, eşofmanı, dolmuş parası....  Ses etme İsmail. Allah büyük yaparız birşeyler....

"Taksitle Krampon Almışlar"

Benden gizli gizli annesiyle gidip, taksitle krampon almışlar. Taksitle krampon... Ev ile antreman yapılan yer arası 10 km mesafe var. Hergün yürüyerek gidiyor. Soğukta elleri, yüzü morarmış biçimde geri geliyor. Çocuk sıcak bir banyo yapacak, tüm bitecek diye şofbeni bile açmıyorlar. Diğer taraftan Ebru ile Engin'in dershanelerine para yetiştirmeye çalışıyorz. Ayten her akşam onun kıyafetlerini yıkayıp, sobanın yanında kurutuyor ki, sabaha hazır olsun. Bu çile 5 sene boyunca sürdü. Erkek lisesine giderken bir gün Tarih öğretmeni annesini çağırdı. "Hanımefendi bu çocuğun kafası boş, bundan birşey olmaz" dedi. Hepimiz biliyorduk onun futboldan başka hiçbir şeye ilgisinin olmadığını. Zaten o yılın sonunda ilk profesyonel imzasını attı. 100 milyon lira verdiler. 10 lirasını cebine koymuş, 90 lirasını annesine vermiş. Ayten'de gitmiş, 90 liraya oğlu güçlensin toplara daha iyi vursun diye et almış, muz almış.  Nerede pahalı şey var gidip almış, gelmiş mübarek. Bir süre sonra Ankara'dan transfer teklifi geldi. Annesi ağladı etti ama kendisiyle aynı kulüpteki iki arkadaşıyla birlikte Ankara'ya gittiler. Daha 16 yaşındaydı. İki arkadaşı yapamamış dönmüşler. Bizim ki her akşam yorganın altına girip, anneciğim, babacığım diye ağlıyormuş. Annesiyle telefonda konuşmuş. Annesi "istersen dön yavrum" demiş. "Sizin için kalıyorum. Para kazanmam, sizi rahat yaşatmam lazım" diye cevap vermiş. O sene 2 milyar para kazandı. Hepsini bize gönderdi.  Tıpkı öldüğü güne kadar yaptığı gibi. Ve bugün sahip olduğumuz herşeyi ona borçluyuz. En son aldığı arabayı bile annesinin üzerine yapmış. Evladın hayırlısını yetiştirmişiz. 

O "gidiyorum" dediğinde 26 yaşındaydı... Onu transferin son günü, cennete transfer ettik. Umarım oralarda bir yerlerde, taksitle krampon satılıyordur.

(TRHABERLER / MEHMET MERT ALTINUÇ) - Saygı ve Rahmetle...






5 Eylül 2012 tarihinde aramızdan ayrılan Ediz Bahtiyaroğlu'nun yaşam öyküsü.. #EdizBahtiyaroğlu pic.twitter.com/Gc5NMXvixY


— Spor Toto 1.Lig (@ST1Lig) 2 Ocak 2017







İşte sosyal medya kullanıcılar Ediz Bahtiyaroğlu hakkında yaptığı paylaşımlardan bir kaçı;







Sen ki dişinle tırnağınla kaza kaza gelip her kuruşunu ailene göndermiş Harika bir insansın #EdizBahtiyaroğlu


— Hürriyet Gücer (@Hurriyetgucer50) 4 Eylül 2018






-Mekanın Cennet olsun güzel adam #Edizbahtiyaroğlu



-Mekanın cennet olsun Ediz. Yürekleri dağlayan hikayenle seni anıyor ve saygıyla selamlıyoruz.



-Hiç ayrılmadık seninle Kanatlanıp uçtuğun yerde Bahtiyarol ( 5 Eylül 2012)



-Belki hayalini kurduğun, çoçukluk aşkın Fenerbahçe formasını giyemedin. ama biz seni Fenerbahçe’li Ediz diye hatırlayacağız. Unutursak kalbimiz kurusun



-Söylenecek çok az şey var. Kalbim düğümleniyor her sene bugün. Kalbimizdesin



-kanatlanıp uçtuğun yerde bahtiyar ol büyük fenerli #edizbahtiyaroğlu



Umarım cennette taksitle krampon satılıyordur... Unutmadık ! Mekanın cennet olsun #edizbahtiyaroğlu


Etiketler ediz bahriyaroglu
Yorumlar