Anasayfa /  Spor /  Futbol

Dünyada gündem oldu! Cüneyt Çakır...

Beşiktaş - Galatasaray derbisinde düdük çalan Cüneyt Çakır, dün akşam verdiği kararlarla en çok konuşulan isim oldu.

Abone ol
Abone ol 03 Aralık 2018 15:46

Beşiktaş - Galatasaray derbisinde düdük çalan Cüneyt Çakır, dün akşam verdiği kararlarla en çok konuşulan isim oldu.



Spor Toto Süper Lig'in 14. hafta mücadelesinde Beşiktaş'ın Galatasaray'ı 1-0 yendiği derbide hakem Cüneyt Çakır, dün akşam 4 kez VAR'a başvurdu.

Türkiye'de 1, dünyada 4. sıraya yükseldi

Galatasaray taraftarları, tecrübeli hakemi sosyal medyada eleştiri yağmuruna tuttu. 4 kez VAR’a başvuran Cüneyt Çakır, en çok konuşulanlar listesinde Türkiye’de 1. olurken, dünyada da 4. sıraya kadar yükseldi.

14. dakikada Beşiktaş'ın ceza sahası içinden kullandığı çift vuruşta, Eren'in elle oynadığını tespit eden VAR hakemi Mete Kalkavan, Çakır'ı uyardı. Tecrübeli hakem, kenarda pozisyonu izledikten sonra penaltı noktasını gösterdi.

38. dakikada Necip'in ceza sahası içinde Eren'le girdiği ikili mücadele sonrası bu kez G.Saray penaltı bekledi. VAR odası ile görüşen Çakır, Necip'in müdahalesinin nizami olduğu kararını verdi.

Bu pozisyondan 4 dakika sonra Medel'in ceza sahası içinde uzaklaştırmak istediği top, kısa mesafede Vida'nın eline temas etti. Çakır, 3. kez VAR'a başvurarak, meşin yuvarlağın Vida'ya çarptığına hükmetti.

Derbinin son VAR'lık pozisyonu 65. dakikada yaşandı. Onyekuru ceza sahasına girdiği anda Necip'in müdahalesi ile yerde kaldı. Cüneyt Çakır önce penaltı noktasına gitti. Ancak VAR'a başvurarak müdahale öncesi Onyekuru'nun topa elle temas ettiğini belirterek, penaltıyı iptal etti.

Galatasaraylılar, Cüneyt Çakır'ı sosyal medyada eleştiri yağmuruna tuttu. Çakır, en çok konuşulanlar listesinde Türkiye'de 1. olurken, dünyada 4. sıraya kadar yükseldi.

(Sabah)


Etiketler dervi
Yorumlar