Anasayfa /  Spor /  Futbol

Dünya Kupası maçlarını izleyecek taraftarlara dünya basınından tavsiyeler

Rusya’nın ağırlayacağı 2018 FIFA Dünya Kupası’na tüm hızıyla yaklaşılırken, birçok ülkede taraftarlar için çeşitli tavsiyelerde ve uyarılarda bulunuldu. İşte onlardan bazıları...

Abone ol
Abone ol 20 Mayıs 2018 23:18

Rusya’nın ağırlayacağı FIFA Dünya Kupası 14 Haziran’da başlayacak ve 11 kentte oynanacak. Şampiyonadaki maçlara dünyanın dört bir yanından futbolsever katılacak. Peki ülkeye gelen taraftarların dikkat etmesi gerekenler ve karşılaşacakları neler?

Brezilyalı globo.com sitesi, dondurucu soğuk, Sovyet tarzı mimari, kötü Wi-Fi ve iyi güvenlik durumunun Moskova’nın genel özellikleri olduğunu yazdı. Sitede taraftarların masada boş şişe bırakmama, kapalı alanlarda ıslık çalmama, eşikte tokalaşmama gibi konulara dikkat etmesi gerektiği belirtildi. Ayrıca birinin evine girerken ayakkabıların çıkarılması, siyasetten konuşulmaması ve aile hakkında şakalar yapılmaması konusunda uyardı.

‘İÇKİ İÇERKEN DİKKATLİ OLUN’

İngiliz The Sun gazetesinin taraftarlara yaptığı uyarı da içki içerken dikkatli olmaları oldu. The Sun ayrıca “Rus geleneksel lahana çorbası borşç için, yaşlılara, özellikle de toplu taşımada yer verin. Rusya çok uzak olmayabilir, ancak tamamen farklı bir dünya. İngilizlerin konu içmeye gelince kontrolünü kaybettiği, Rusların da vodka sevgisi bilinir. Bu ikisi bir araya geldiğinde çok ölümcül bir kombinasyon oluyor. İçki içerken yemek yemeyi unutmayın” uyarılarını sıraladı.

‘AZİZ GEORGE BAYRAĞI TAŞIMAYIN’

The Times da İngiliz polisinin beyaz üzerine kırmızı hac olan Aziz George bayrağını düşmanca ve emperyalist görülebileceği nedeniyle taşınmaması gerektiği uyarısını aktardı. Gazetede ayrıca İngiliz taraftarların Volgograd’da gerçekleşecek İngiltere-Tunus maçı sırasında dikkatli olmaları uyarısı yapıldı.

Öte yandan taraftarlara gelen en ilginç uyarılar da Arjantin’den oldu. Arjantin Futbol Federasyonu’nun hazırladığı kitapçıkta “Rus kadınları sıkıcı erkeklerden nefret eder. Klişe sorular sormayın, orijinal olun” ifadeleri kullanıldı.

Sputnik


Yorumlar