Anasayfa /  Spor /  Futbol

Cihat Arslanlı Akhisarspor için tehlike çanları çalıyor!

Süper Lig’e istediği gibi başlayamayan ve teknik direktör değişikliğine giden Akhisarspor, UEFA Avrupa Ligi’nde Sevilla’nın konuğu oldu. Karşılaşma da pek varlık gösteremeyen Akhisarspor sahadan tarihi skorla (6 – 0) mağlup olarak ayrıldı. Geçtiğimiz sezona damga vurarak Ziraat Türkiye Kupası ve Süper Kupa’yı müzesine götüren Ege temsilcisinin kötü gidişatı Süper Lig’in ardından Avrupa Ligi’nde de tehlike çanlarıyla birlikte devam etti ve bu kötü gidişatın devam etmesi halinde Ege temsilcisi toparlanamazsa Lig'den düşebilir.

Abone ol
Abone ol 26 Ekim 2018 03:38

Spor Toto Süper Lig’e teknik direktör Saffet Susic ile başlayan Ege temsilcisi alınan kötü sonuçların ardından tecrübeli çalıştırıcı ile yolları ayrıldıktan sonra takımı iki maç ‘Cem Kavçak’a emanet edip, eski hocası Cihat Arslan ile tekrar anlaşarak, takımın başına getirdi. Geçtiğimiz sezona damgasını vurarak Ziraat Türkiye Kupası ve Süper Kupa’yı müzesine götüren Akhisarspor’da ise kötü gidişat Lig’in ardından UEFA Avrupa Ligi’nde de devam ediyor.

Akhisar'ın çocuğu 'CEM KAVÇAK’

Akhisarspor Saffet Susic ile yolları ayrıldıktan sonra takımı Cem Kavçak’a emanet etti. Susic’in ayrılmasının ardından Mustafa Denizli, Hamza Hamzaoğlu, Cihat Arslan gibi isimler teknik direktör adayları olarak iddia edildiği sırada Kavçak, Akhisarspor ile ilk maçına Lig’in güçlü ekiplerinden Galatasaray karşısına çıktı. Favori olan Galatsaray, Akhisarspor karşısında sahadan 3 – 0 gibi net bir skorla mağlup olarak ayrıldı. Maçın ardından taraftarlar ‘Akhisar’ın çocuğu Cem Kavçak’ diye haykırması ise yeni hocanıın 'Cem Kavçak' olacağı yönünde iddiları da gündeme getirdi. UEFA Avrupa Ligi’nde ilk kez boy gösterecek olan Ege temsilcisi sahasında ‘Krasnodar’ ile karşı karşıya geldi. Kavçak yönetiminde 90 dakika boyunca etkili bir oyun sergileyen Akhisarspor gol yollarında istediği sonucu alamayınca Krasnodar’ın golüne engel olamadı ve sahadan 1 – 0 mağlup olarak ayrıldı. Karşılaşmanın ardından hafta ortasında Akhisarspor yönetimi eski hocası Cihat Arslan ile anlaştığını duyurdu.

Cihat Arslan’ın Akhisarspor Karnesi / Cihat Arslan’lı Akhisarspor

Akhisarspor Cem Kavçak yönetiminde oynadığı futbol ve aldığı sonuçlarla derin bir nefes aldıktan sonra takımın başına eski hocası Cihat Arslan’ı getirdi ve  1 + 1 yıllık sözleşme imzalayan tecrübeli çalıştırıcı eski takımı ile ilk maçına deplasmanda  Alanyaspor’a konuk oldu. Karşılaşmadan 2 – 1 mağlup ayrılarak ilk yenilgisini tatmış oldu. Daha sonra UEFA Avrupa Ligi’nde Standard Liege’ye konuk olan Ege temsilcisi sahadan 2 – 1 mağlup olarak ayrıldı. Avrupa Ligi maçı öncesinde ve sonrasında Lig’in Avrupa’dan daha önemli olduğunun altını çizen Cihat Arslan ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz dese de evinde oynadığı Trabzonspor maçından da 3 – 1 gibi skorla mağlup olarak ayrıldı. Süper Lig’in 9. Haftasında Kasımpaşa’ya konuk olan Cihat Arslan ve öğrencileri Kasımpaşa karşısında ikinci yarıda yediği gollerle şoke oldu ve sahadan 5 – 0 gibi net skorla mağlup olarak ayrıldı. Ve son olarak dün akşam oynanan UEFA Avrupa Ligi’nde İspanya’nın köklü kulüplerinden Sevilla’ya konuk olan Ege temsilcisi sahadan 6 – 0 gibi bir skorla mağlup olarak ayrıldı.

Süper Lig’de ve UEFA Avrupa Ligi’nde beklenenin çok altında kalan Akhisarspor Cihat Arslan ile çıktığı maçlarda 18 gol yerken sadece 3 gol atabildi. Ege temsilcisi Akhisarspor’la toplamda 5 maça çıkan Arslan, puan ile tanışamadı.

Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi’nde Akhisarspor'un son durumu

Süper Lig’de sezona kötü başlayan Akhisarspor çıktığı 9 maçta 5 puan toplayarak son sırada yer alırken UEFA Avrupa Ligi’nde ise kötü gidişatını devam ettirdi. Tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi’nde yer alan Ege Temsilcisi oynadığı 3 maçtan da mağlup olarak ayrıldı ve J gurunda sıfır puanla son sırada yer alıyor.

 Taraftarlar isyan etse de 'SEVDA’sından vaz geçmiyor!

Süper Lig’e çıktıktan sonra stadyum sorunu ile boğuşan Akhisarspor, stadyum hasreti ile yanıp tutuştu. Seneler sonra inşaatı tamamlanan ve maçlarını artık kendi şehrinde oynayacak olan Akhisarspor’da Lig’in başında kombine fiyatlarının fazla olması tepki çekmişti. Taraftarların kombine fiyatlarından dolayı isyan ettiği ve maçlara gidemediği konuşulurken yönetim indirim kararı alarak taraftarının gönlünü de alsa tribünlerde bulunan az taraftar sayısı ise dikkatlerden kaçmadı. Kötü sonuçlar alsa da takımlarını destekleyen Akigolar’ın tek dileği ise kötü gidişin bir an önce son bulması.

Akhisarspor’un rakibi Göztepe

Süper Lig’in 10. Haftasında sahasında ezeli rakibini ağırlayacak olan Akhisarspor, Göztepe karşısında 3 puan için ter dökecek. Kötü gidişatına Göztepe maçı ile son verip çıkışa geçmek isteyen Ege temsilcisi mutlak bir galibiyet için sahaya çıkarken, ezeli rakibi Göztepe ise oynadığı 9 maçtan 15 puan toplayarak 6. Sırada yer alıyor ve maçtan 3 puan alarak zirve yarışındaki varlığını sürdürmek istiyor. Akhisarspor'un bu maçı da kaybetmesi dahilinde taraftarların hem takım üzerinde hem de yönetim üzerinde nasıl tepki veya izlenim bırakacağı ise merak konusu.

Ezeli rekabet Göz Göz ve Akigo

Geçmiş yıllardan gelen rekabet Spor ToTo 1.Lig’in ardından Süper Lig’e taşındı. Akigolar kendilerini 45 / 5 olarak nitelendirirlerken Manisaspor taraftarları ise 45 olarak nitelendiriyor. İzmir temsilcileri için de geçerli olan plaka ve şehir savaşları, Göztepe’nin 35 olarak nitelendirmesinin yanı sıra yine aynı şehrin ekibi Karşıyaka’lı taraftarlar ise kendilerini 35 / 5 olarak nitelendiriyor. Senelerdir devam eden ‘En Büyük Biziz’ rekabetinde Akhisarspor ile Karşıyaka aynı yerde yer alırken, Göztepe ile Manisaspor birbirlerini destekleyen taraflar oldu. Geçtiğimiz senelerde birçok olayla gündeme gelen ‘Buçuk’ ve ‘Tam’ tartışması,  Göztepe taraftarlarının ve Akhisarspor taraftarı Akigolar’ın birbirlerine karşı olumlu tutumları sonucunda ezeli rekabet saha içinde kalmayı başardı ve Spor Toto 1.Lig’deki gibi veya daha alt liglerde karşılaşan ezeli rakipler olumsuz bir davranışa izin vermiyor, centilmen bir şekilde birbirlerini ağırlıyorlar.

TRHABERLER ÖZEL / MEHMET MERT ALTINUÇ


Yorumlar